Az összetört szíved lehet a legnagyobb motivátorod…

Lehet, hogy még nem érzed, de így van.

Nincs könnyű szakítás, és nincs két ugyanolyan sem. Minden változásnak ideje van, de ezt persze akkor még nem látjuk, amikor sírva, összetörten kuporgunk a szobánk sarkában, és válaszokat keresünk arra, hogy miért kellett ennek a kapcsolatnak véget érnie.

A józan eszünk tudja, hogy nem fogunk belehalni a veszteségbe, de a napokat elkezdeni, a szomorúságból kimászni nagyon nehéz. És mivel ennek is rendelt ideje van, nem is kell sürgetni, a gyógyulás meg fog érkezni. Igen, mindenkihez, bár nem ugyanabban az ütemben.

Apró dolgokkal kell kezdeni, mert az elején ezek számítanak leginkább. Nagyon egyszerűen követhető, hogy mitől vagyunk jobban, és mitől vagyunk rosszabbul.

Az exünk profiljának nézegetésétől például biztos, hogy rosszabbul, egy esetleges elért sikertől, jó élménytől pedig jobban.

A változás, mint mindig, most is nagyon kicsiben kezdődhet.

Az ember felkel, végigcsinálja a napot.

Vagy, az ember felkel, és listát készít arról, hogy MA valamivel többet szeretne elérni mint TEGNAP. Tíz perccel több időt sportolsz, kivasalod a ruhákat, felhívsz egy régi barátot, belekezdesz egy olyan projektbe, (vagy legalább a tervezésébe) amire az elmúlt időszakban nem volt időd.

Csak ennyi. Ha az első nap nem megy, majd fog a másodikon. Vagy a harmadikon…

Amikor a szívünk összetörik a test “túlélő” üzemmódba kapcsol, és minden egyes pozitív dolgot duplán hálál meg. Vagyis, azokat az apró sikereket, amelyeket elérsz sokkal mélyebben fogod megérni, sokkal nagyobb becsben tartod majd.

Nem hiszed? Pedig így van, próbáld ki!

Egy kapcsolat végét megélni, feldolgozni mindig idő és kihívás, néha hónapokba is telik.

Legyél türelmes önmagadhoz, de nem mondj le az életedről!

Nem kell hegyet másznod, vagy megtanulnod egy új hangszeren, ha nem akarsz, de tudd, hogy sokkal több dologra vagy képes, mint hinnéd.

Például felállni a padlóról, és elkezdeni a napot. Produktívnak lenni… kedvesnek lenni másokhoz akkor is, amikor nem könnyű…

Tedd meg magadért. Okozz magadnak örömet azzal, hogy motiválod saját magad.

(Csak egy kicsit…)

 

Olvasd el ezt is:

5 lépéses *Szakítás-Detox*, avagy mindenhez idő kell…

No Comments