10 *régimódi* randi szokás, amit az igazi férfiak még mindig betartanak

Olyan apró gesztusok ezek, amelyeket jó lenne ismét divatba hozni, és szerencsére van, akinél ki sem ment a divatból…

1. Amikor értem jössz, várj az ajtóban

Kiszáll a kocsiból, és nem intéz el egy “ITT VAGYOK!” üzenettel. Összesen harminc másodperc elénk jönni, de ettől mi úgy érezzük, hogy már nagyon várod a találkozót, annyira, hogy nem is akarsz a kocsidban ülni.

2. Figyelsz az öltözékedre

Az, hogy “szépen” felöltözik valaki, természetsen mindenkinek mást jelent. Nem kell öltöny és nyakkendő, de jó látni, hogy odafigyeltél arra, hogy mit választottál az alkalomra. Mi nők, különösen figyelünk erre, sokat készülünk, és ez jól esik tőled is.

3. Hozol egy szál virágot

Ez egy örök “trükk” és a férfinak, aki virágot hoz, azonnal mosoly a jutalma. Nem kell egy csokor rózsa, elég egy szál, bármi. A gesztus a fontos, és bár sokak szerint nagyon elavult szokás, mi nők, rajongunk érte. Szerencsésnek és fontosnak érezzük magunkat, ha virágot kapunk.

4. Táncos randi

Nem kell azonnal ezzel kezdeni, de ha már ismerjük és kedveljük egymást miért ne mehetnénk el együtt, vagy társasággal szórakozni, táncolni? A nők nagyrészre nem profi táncos, és nem is várja el, hogy ismerd a rumát, a tangót és társait. A tánc a tánc miatt jó. Lerázza rólunk a feszültséget, és megmutatja, hogy tudunk-e együtt bulizni, ami fontos. Ha férfi és nő együtt táncol az romantikus. Erről nincs is mit többet beszélni.

5. Randizni hívj, ne pedig úgy, hogy “lógjunk együtt”

Ha szeretnél egy nővel randevúzni, mert tetszik neked hívd fel, vagy menj oda hozzá és hívd meg egy italra. Mondd el neki, hogy randizni szeretnél vele, nem kell a mellébeszélés. Egyrészt a reakciójából tudni fogod, hogy szeretne-e veled romantikus(abb) kötődést, másrészt egy férfi tudja, hogy mit akar. Nem “lógni”. Azt a srácok szoktak a haverokkal.

6. Fejezd ki tisztán, hogy mit akarsz

Jaj, hát ez néha kínos. Akkor most együtt vagyunk? Vagy nem? A nők ugyanúgy feszengenek ettől, nyugi. Egy férfi elmondja, hogy ő szeretné, ha együtt lennétek, komolyan. Tisztán és érthetően. Ide sem kell a mellédumálás, mert mindkét fél sérülhet.

7. Romantikus gesztusok

Nem kell verset, vagy dalokat írni. De egy-egy kedves üznet az egész napunkat széppé varázsolja. Csak egy perc, de nekünk sokat jelent. Hasonlóan ahhoz, ha főzöl valamit, vagy ha én főzök hozol egy üveg bort, vagy desszertet. A lényeg, hogy érezzem: eszedbe jutottam napközben is.

8. Tedd le a telefont

Nem tudom, hogy van-e roszzabb annál, mintha a hapsi folyamatosan nyomogat valami kütyüt, amikor együtt vagyunk. Egyrészt tiszteletlenség, másrészt bizalmatlan leszek tőle. Ha mást szeretnél, mint velem lenni, akkor minek vagy itt? Tedd le a telefonod, minden várhat néhány órát.

9. Kérjél engedélyt

Van abban valami borzasztóan szexi, ha egy férfi azt mondja: “Mikor láthatlak újra?” vagy “Felhívhatlak holnap?” Persze, hogy fel! Ebből a megfogalmazásból úgy érezzük, hogy tisztában vagy vele, hogy van saját életünk. A nők nagyrésze nehezen viseli, ha azt mondják neki, hogy “Holnap nyolckor jövök érted!” Egyszer egy férfi megkérdezte, hogy megcsókolhat-e vacsora után. Másra sem tudtam gondolni… (és nyolc éve a férjem…)

10. Ne kezeld “készpénzként”, hogy mikor lesz/van szex

Felnőttek vagyunk, beszélhetünk róla, de tartsuk tiszteletbe, hogy nincs olyan, hogy a harmadik randin már az ágyban kell kikötni. Sőt olyan sincs, hogy ha drága étterembe vitted a nőt, akkor ezért szex jár.  A randi nem előjáték, hanem ismerkedés. Mindkét félnek joga van eldönteni, hogy mikor enged be valakit az ágyába.

Olvasd el ezt is:

Régi típusú szerelmet szeretnék, ilyen vagyok!

No Comments