Ha szeretsz valakit, elég teret adsz neki, hogy önmaga lehessen

Ha szeretsz valakit nem húzod vissza csak azért, hogy ne veszítsd el.

Nem kényszeríted arra, hogy feladja az álmait csak azért, hogy veled maradjon. Nem követeled, hogy ugyanarra menjen, amerre te is tartasz.

Nem helyezed a saját céljaidat az övéi elé, és megérted, hogy egy csapat vagytok. Az ő élete, az ő céljai, az ő álmai legalább olyan fontosak, mint a tieid.

Ha szeretsz valakit áldozatokat hozol. Ha költöznie kell azért, mert lehetőséget kapott nem mondasz azonnal NEM-et. Leülsz vele beszélgetni, végig hallgatod, és nem hisztizel azért, mert ott akar hagyni. Mert máshol van dolga.

Ha az ő életébe bekopog a lehetőség megérted, hogy ez fontos. Megérted, hogy mennie kell, és azt is, hogy ettől nem szeret kevésbé.

Ha szeretsz valaki nem fosztod meg attól a lehetőségtől, hogy növekedjen, hogy kiteljesedjen, hogy tanuljon, hogy fejlődjön. Nem neveted ki, ha arról beszél, hogy milyen fontos neki az inspiráció, az, hogy kipróbáljon valami újat. Nem mondod neki, hogy vesztes, és bele se fogjon.

Ha szeretsz valakit támogató vagy. Úgy táplálod, hogy engeded nőni.

Ha szeretsz valakit te vagy az első számú rajongója. Te emeled legmagasabbra a képzeletbeli táblát. Te vagy a legnagyobb támogató, aki a végsőkig hisz benne, hogy NEKI sikerülni fog. Eléred, hogy előbb utóbb ő is elhiggye magáról, hogy megállíthatatlan.

Az, mert te hiszel benne.

Támogatod még akkor is, ha te magad aggódsz, hogy csalódni fog. Még akkor is, ha attól félsz, hogy túlzásba viszed, hogy egy nap arra ébred majd, hogy túlságosan is sokat adsz neki. Ne bándd, sokat adni még mindig jobb, mint semmit.

Ha szeretsz valakit felkészülsz rá, hogy ha eléri, amit szeretne meg fog változni. Hát persze, hogy meg fog. Erősebb lesz, kitartóbb, és okosabb. Emiatt ne legyél mérges, és ne frusztráljon, hogy erős lett és sikeres, mert ha viszont szeret tudni fogja, hogy ebben neked is hatalmas részed volt. Te tetted lehetővé. Te csináltál helyet a növekedéshez.

Mert támogató voltál, minden tetteddel és gondolatoddal.

A változás elkerülhetetlen, de a változás jó. Mert mindeketten nőhettek, van elég hely.

Együtt, egymást támogatva.

Egymás kezét fogva.

 

 

Olvasd el ezt is:

Amikor jobban szeretsz valakit saját magadnál…

No Comments