“A feleségem fontosabb, mint a gyerekeim” – egy 8 gyerekes apuka megosztó vallomása

Egyesek kritizálják a véleményét, mások egyetértettek vele.

Mike Berry 8 gyerek apukája, aki blogjában magyarázta el, hogy a felesége miért fontosabb számára, mint a gyermekei, és miért gondolja úgy, hogy ezt a mentalitást kéne követni minden családban.

A blog azóta elképesztően népszerűvé és megosztóvá tette a szerzőt. Egyesek kritizálják a véleményét, mások egyetértettek vele. Mike most elmondja, hogy hogyan látja az egész helyzetet!

Mike és felesége Kristin 8 örökbefogadott gyermeket nevel, és már 17 éve élnek boldog házasságban. Aktívan részt vesznek mindenféle szociális munkában, és más családoknak segítenek, hogy harmonikus és problémamentes kapcsolatot alakítsanak ki egymással. Mike így ír egy napjukról a blogjában:

Általában 20:30-kor adom meg a két tizenéves lányoknak a figyelmeztetést, hogy itt az ideje az ágyba menni. Este 21-kor elmondom nekik, hogy menjenek a szobájukba. Szinte minden este ezt csinálom, és mindig vitatkoznak velem. “Miért kell 9-kor lefeküdni? Már nem vagyunk gyerekek!” – mondják a lányok. Erre azt felelem nekik, hogy “Nem kell most lefeküdnötök, csak hagyjátok el a nappalit, mert egész nap nem láttuk egymást anyukátokkal, egész nap a munkára koncentráltunk, és most időre van szükségünk, hogy együtt legyünk.” Persze a lányok erre is forgatják a szemüket, de őszintén szólva ez sosem fog megváltozni.

15 éve vagyunk szülők, és a gyerekek sosem vitték el minden energiánkat, mert bár a feleségem és én is sok időt töltünk a gyerekeinkkel, de soha nem az egész napot töltjük velük. Szeretjük a gyerekeinket, és nagy szerepet játszanak az életünkben, és ők mindig támaszkodhatnak ránk, és minden segítséget és támogatást megadunk nekik, de a gyerekeinktől eltekintve nekünk van “saját” kapcsolatunk. Kristin és én mindig meggyőződünk arról időközönként, hogy a házasságunk stabil és egészséges.

fotó: © confessionsofanadoptiveparent

Mike szerint ez a 4 legfontosabb a dolog az életben:

1. Az egészséges házasság az otthon sarok köve

“A gyerekek nem a család sarok köve. A gyerekek a család részei, de vannak akik ezt a kaotikus struktúrát tartják csak családnak és igazi sarok kőnek, pedig nem az. A család legfontosabb része a férj és a feleség partnersége.”

2. Mielőtt a gyerekeink lettek volna, mi már MI voltunk

“Mielőtt megérkeztek volna a családunkba a gyerekek, mi csak ketten voltunk. Beleszerettünk egymásba, hiányoztunk a másiknak, egész éjjel beszélgettünk telefonon, összekötött minket egy láthatatlan zsineg. Aztán elhatároztuk, hogy örökké együtt élünk. Az út elején álltunk, majd elkezdtük ezt a család dolgot. Gyönyörű gyermekeink lettek, és természetesen boldogok voltunk, hogy megkaptuk őket. De a házasságunk szent, és mindent megteszünk, hogy ezt megvédjük. “ – mondja Mike.

3. Utána is ott leszünk egymásnak

“Semmi sem tart örökké. Egy pillanat alatt a gyerekeink felnőnek, és elhagyják a fészket. A házunkban nem lesz helye már egy 30 éves felnőtt gyereknek, saját családot kell keressenek maguknak, hogy felneveljék a saját gyerekeiket. Tehát amikor csak mi maradunk a feleségemmel, akkor szeretném, ha a kapcsolatunk ugyanolyan erős és intim lenne, mint az elején. És ahhoz, hogy ez így legyen sokat kell dolgoznunk. A kapcsolatunknak mindig erősnek kell maradnia. Természetesen ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik.” 

4. Fel kell állítanunk egy példát a gyerekeinknek

“Mint már említettem, a gyerekek sokat vannak velünk és tőlünk tanulnak. Figyelik minden lépésünket, gyakran mondogatom is azt, hogy felnőtteket nevelünk, nem gyerekeket. Szeretném, ha a gyerekeimnek a házasságom lenne a példa. Tehát ezért van a feleségem a gyerekeim előtt a ranglistán. Természetesen nagyon közel vannak a gyerekeim is hozzám, de a feleségem egy kicsit közelebb. 

A nap végére mindenki elfárad és feszült, és igen, a gyerekeknek szükségük van ránk, és nagyon fontosak nekünk. Fontosabbak, mint a hobbijaink, a barátaink és a munkánk. De előbb vigyázni kell a kapcsolatunkra is, mert amikor a gyerekeink azt látják, hogy szeretjük egymást, akkor biztos, hogy ők is ilyen szülőkké válnak majd. Néha őrült napirendünk van, mindig hiányzik a szabadidő, mert azt a gyerekeinkkel töltjük. Ezért kérjük őket, hogy menjenek 21 óra után a szobájukba, és ezért is van havonta kétszer kimenőnk a feleségemmel, hogy csak magunk legyünk. Mert ez fontos. 

Ezért van a feleségem a gyermekeim előtt.” 

forrás

Te egyetértesz a férfi nézetével? Kommentálj! 

No Comments