Kipróbáltuk: Arctisztító krémgél és arclemosó tej Vera Natura Manufaktura

Magam nem vagyok egy arclemosó rajongó, de erre a teszre muszáj volt “igen”-t mondanom.

Őszinte leszek, nagyon ambivalens a kapcsolatom az arlemosó tejekkel. Sok-sok flakon megfordult már a polcomon, milliószor utána olvastam, hogy miért, és kinek ajánlják, mégis, valahogy, soha nem nőtt a szívemhez.

Gondolhatjátok, hogy ennek fényében amikor megérkezett a Vera Natura citromfű és májva arlemosó terméke hosszan győzködtem magam, hogy ismét nekiugorjak a próbálgatásnak. Abban biztos voltam, hogy a minősége kifogástalan, sok-sok kedvencem van már a hazai manuktúrából, a Csípés krém nélkül nyáron egy métert sem megyünk a gyerekkel.

Szóval itt voltam én, és a tej, és néztünk egymásra. Úgy döntöttem a reggeli rutinba illesztem be, ébredés után ugyanis az éjszaka lerakódott (és kicsapódott) szennyezést minden esetben el kell távolítani.

Az első, ami miatt omladozni kezdtek nálam a falak, az az állaga volt. Sokkal hígabb, mint a korábban használt tejek, könnyebb felvinni a vattakorongra, és sokkal könnyebb “kezelni” vele az arcot. A bőrt egyáltalán nem szárítja (ami a tejekkel nálam rendszeresen előfordul) és ragyogóan tisztít, normálisan hidratlált napokon nem érzem szükségét annak, hogy külön krémet vigyek fel reggel.

Ha esti smink és egész napi szennyeződés eltávolításához veszem igénybe akkor fürdéskor/zuhanyzáskor már csak sima vízzel szoktam lemosni, esetleg heti egyszer jöhet egy finomabb bőrradírozás.

Az összetevők teljes listájáért IDE kattints!

Sokkal könnyebb helyzetben voltam az arctisztító krémgéllel, mert egyrészt odavagyok a zöldteás termékekért, másrészt, mert azt rendszeresen használok. Ez a kozmetikum szintén természetes alapanyagokból készül, vegyes, dehidratált bőrre mennye manna. Tényleg.

“Az arctisztító alapja a zöld tea cserje, melyből háromféle kivonat is található az összetevők között: gyengéd zöld tea víz (kombinálva az aloe vera vízzel, mely szintén nagyon jó hidratáló, nyugtató hatású); az értékes zöld tea kivonat; és a teacserje olaja, melyet kamélia olajként ismerhetünk. A zöld tea magas antioxidáns tartalmú, segíti a bőr megújulását, polifenol és theofillin tartalma nyugtatja, kisimítja azt. Tanninjai csökkentik a bőr zsírosságát, összehúzza a pórusokat, fertőtlenítő, tisztító hatással bírnak. ”

Ami miatt különösen szeretem használni az a jojoba olaj. Szerintem harminc fölött csak olaj tartalmú kozmetikumokat érdemes használni, amelyek megkötik a vízt, és feszessé teszik a bőrt. Akár milyen száraz, vagy dehidratált az arcod, ez a krémgél segít abban, hogy újra friss és rugalmas legyen.

Én az esti rutinban használom, hetente háromszor-négyszer, többször nem érzem szükségét, és spórolok is vele! 🙂

Aki még csak most ismerkedik a natúr és hazai márkák piacával feltétlenül próbálja ki a Vera Natura termékeit, mert minden egyes kozmetikumukban érződik a hozzáértés és a szeretet, amellyel elkészül!

Olvass még:

 

Szkeptikus tesztelésből őszinte rajongás – kipróbáltuk a Vera Naturát

No Comments