Miért lett olyan nehéz a *randizás* azok számára, akik komoly kapcsolatot keresnek…

Ha csak új embereket keresel magad köré, és könnyed, kötetlen viszonyokat, akkor ez a te évtizeded, ha viszont valami mást keresel… Sok szerencsét…

1. A randi, már nem “randi”

Könnyen meglehet, hogy az illető észre sem veszi, hogy elhívták. A “lógjunk együtt”, vagy “daráljunk le valami sorozatot” lettek a divatos szinonímák. Ez most mit is jelent? Legyünk barátok? Vagy szexeljünk? És ha nekem tetszel és mást akarok? És máris indul az agyalás…

2. Csak semmi komoly!

Tele vagyunk tervekkel, amelyeket egyedül akarunk megvalósítani… Hogyan is férne ebbe bele egy komoly kapcsolat? Nincs ezzel semmi baj, vannak ezek az időszakok. A gond akkor van, ha ezt az illető rosszul, vagy egyáltalán nem kommunikálja a másik felé. Ami sajnos, nagyon gyakori.

3. Csak semmi őszinteség!

Aki komoly kapcsolatra vágyik, nehezen nyílik meg, mert sajnos ez nem annyira divatos manapság. Most a menők jönnek és mennek egymás életében, azzal néha egyáltalán nem törődve, hogy mit hagynak maguk után. Senki nem akar a “bonyolult” fél lenni.

4. Üdv a Szkeptikusok Korában!

A szüleink elváltak, az ismerőseink éppen a szerelmi bánatukat heverik ki. Tele vagyunk depressziós adatokkal, és nem hiszünk a szerelemben. Pedig… nem ártana. Aki nem hisz benne, nagy valószínűséggel nem is fogja átélni. A legtöbb ember távol tartja magát attól, hogy bármibe belekeveredjen.

5. A technika sem sokat segít

Ha valakivel hosszan “csetelsz” nem ártana találkozni. Pláne, ha tetszik! A távolságtartásnak ez a legrosszabb módja, hiszen “elvileg” van kapcsolat, gyarorlatilag azonban mindketten otthon ülnek és nyomogatják a kütyüket.

6. Csak semmi érzelem!

Ha a kapcsolat már kialakult, és kölcsönös a szimpátia, még akkor sem keverünk bele érzelmeket. Még mindig tartjuk a három lépés távolságot, mert … hát igen. Megégettük már magunkat. Mindenki. Nem ártjuk magunkat bele a szerelembe, mert mi lesz akkor, ha újra… ha ismét…

7. Hülye szabályokat követünk

Nem küldünk túl sok üzenetet, nem vagyunk túl lelkesek, nem hívjuk fel, nem válaszolunk azonnal. Ezek az idióta szabályok segítettek bárkinek is valaha? Nem. Aki nem követi a szívét és az ösztöneit, hatalmas hibát követ el.

8. Az élet furcsa néha

Mintha mindenki másnak sikerülne, csak nekünk nem. Az összes osztálytársunk párra lelt (? tényleg?) mi pedig még mindig a macskánkkal élünk. Nem értjük. Inkább azt képzeljük, hogy szerencsétlenek vagyunk, és feladjuk a próbálkozást.

9. Sok az “idióta”!

Mást sem hallunk a barátainktól, mint furcsa és bizarr történeteket. Tudjuk, nekünk is kijutott bőven. Amint kiejtjük a szánkon, hogy komoly kapcsolatot keresünk azonnal lelépnek. Mintha valami szitkoszó lenne. Pedig, nem az. Persze sok idő elmegy a keresgéléssel, meg a saját hülyéinkkel. De minél előbb rájössz, hogy ez a tanulás része, annál jobban veszed majd az akadályokat.

10. Nem lehet semmit siettetni…

Folyamatosan azzal találkozol, hogy senki nem akar elköteleződni, hogy az emberek a mobiljukon lógnak, hogy nincs bizalom, és nincs őszinteség, ugyanakkor mindenki boldog akar lenni. Tapasztalatok, “terepgyakorlat” nélkül. Nem fog menni. Önismeret, önszeretet nélkül semmiképp. A szerelmet, a másik megismerését, a jó kapcsolatokat nem lehet siettetni, idő és munka árán lehet miénk. Még akkor sem lehet siettetni, ha görcsösön vágyunk már valakire…

Olvasd el ezt is:

Nem utálom a férfiakat, csak most egy kicsit elég volt belőlük

No Comments