Ezért fontosabb, hogy bízz valakiben, mint, hogy *csak* szeresd…

Vannak, akik szerint szerelmet “vallani” a kapcsolat legnehezebb része.

Néha azt hisszük, hogy már mindjárt kimondjuk, aztán mégsem… A szánk kiszárad, a térdünk remeg, és ott a kérdés: mi van, ha nem kapunk rá választ? Mi van akkor, ha a másik nem így érez? És vannak a bátrak, akik azonnal kimondják, mert tudják, hogy mondani kell, még akkor is, ha a másik nem viszonozza.

Egyik sem könnyű, és minden élethelyzet más.

Minden kapcsolat más.

Később persze nosztalgiával gondolunk arra a helyzetre, amikor először kimondtuk. Amikor először szedtük össze minden bátorságunkat. Hiszen semmi sem fogható ahhoz, amikor ránk talál a szerelem. Amikor a másik ember hangja, érintése boldogsággal tölt el. Vagy már csak az is, hogy rá gondolunk… A pillangók gyakori vendégek, és minden olyan színes…

De a szerelmen alapuló kapcsolatok is csak egy bizonyos pontig vihetnek el bennünket.

A szerelem fantasztikus dolog, amit meg kell becsülni, vigyázni kell rá, de ahhoz nem elég, hogy egy egész életet építsünk rá.

Az valahol ott kezdődik, amikor először érezzük a másik iránt: “Bízom benned.” És ki is merjük mondani.

Hiszen ezzel a két szóval az életünket bízzuk valaki másra.

És ennek semmi köze nincs a pillangókhoz. Sokkal inkább a gyomrunkban érezzük, valahol mélyen, legbelül. És egy idő után az is világossá válik, hogy a szerelem fontos, és csodálatos, de a bizalom az, ami igazából működtet egy kapcsolatot.

Egy jó kapcsolatot.

Hiszen nem szerelem volt, ami összetörte a szíved, hanem a bizalom, amit hiába adtál. Az sem a szerelem volt, aki nem hívott vissza hajnali kettőkor, mert valahol máshol járt. A bizalom, a másik emberbe fektetett bizalom nyilallt akkor a szívedbe. Szeretted és bíztál. Mégis elárult.

Talán ezért olyan nehéz, és ezért megy egyre nehezebben… bízni.

Ha ennek ellenére mégis újra bízni kezdesz, az a legszebb ajándék, amit a másiknak adhatsz.

Ha kimondod a szavakat, “Bízom benned.” azzal minden törékeny csontod, érzéked, érzelmed, vércsepped bízod rá egy másik emberre.

És ha ez eltörik…

Akkor a szerelem is vele törik.

Ha azok közé a szerencsés emberek közé tartozol, akiknek szerelem és bizalom egyszerre van jelen az életében soha ne feledd, hogy kivételes helyzetben vagy. Soha ne vedd készpénznek. Soha ne gondold, hogy ezért nem kell minden áldott nap tenned.

Ápold és szeresd, vigyázz arra, aki ilyen kivételes helyzetben tart téged minden nap.

Tegyél érte, hogy ez a szerelem és bizalom napról napra erősebb legyen.

Mert ketten, együtt legyőzhetetlenek vagytok!

Olvasd el ezt is:

12 férfi őszinte vallomása, hogy hogyan maradnak hűségesek, amikor nagy a kísértés

No Comments