6 egyszerű, de nagyszerű szobaillatosító, amit ajándékba is adhatsz idén karácsonykor!

Ezt mi magunknak is elkészítjük, de ajándéknak is fantasztikus ötlet! Éljen a DIY karácsony!

Te is mindig megfogadod, hogy nem hagyod utolsó pillanatra az ajándékok elkészítését, de aztán mindig kapkodás a vége? Idén készíts el előre ezeket a nagyszerű szobaillatosítókat, amikkel nem csak hogy hangolódhatsz az ünnepre, de még a lakásodat is fenséges illattal vonhatod be és ajándéknak sem utolsó! Mutatjuk, hogy mik kellenek a DIY projekthez!

Az első és legfontosabb, hogy beszerezd a hozzávalókat. Semmi ördőngősség nincs bennük, könnyedén beszerezhetőek előre egy háztartási boltból, vagy éppen a gyógyszertárból, esetleg egy drogériából. Amik szükségesek lesznek:

  • annyi üveg sprayjel felszerelt palack, amennyit készítenél (műanyagot is beszerhetsz az ökokuckóból, de sokféle palack (műanyag és üveg egyaránt) megtalálható a Humanity webáruházban is.
  • desztillált víz
  • különböző illatú illóolajok (erre jó lelőhely az OliviaNatural webshopja például, de illatszerboltokban, drogériákban is találsz illóolajakat)
  • és néhány fehér matrica és alkoholos filctoll a dekoráláshoz

Ha a fentiek megvannak, akkor jöhetnek a karácsony illatú sprayk megkotyvasztása!

Örömteli karácsony spray

2 csepp karácsonyi illóolaj + 3 csepp narancs illóolaj

Ünnepi spray

1 csepp fahéj illóolaj, 2 csepp borsmenta, 2 csepp citrom

Légy boldog és ragyogj! spray

1 csepp narancs illóolaj + 2 csepp szegfűszeg + 2 citrom illóolaj + 1 csepp fahéj

Ünnepi parti illata

3 csepp szegfűszeg + 2 csepp borsmenta illóolaj

A tökéletes forralt bor aromája

3 csepp szegfűszeg + 3 csepp narancs illóolaj

Bármelyik sprayt is készíted el, a lényeg, hogy az illóolajokat tedd előbb az üvegbe/palackba, majd adj hozzá nagyjából 6 mililiter desztillált vizet, és egy csipetnyi tengeri sót, ami segít abban, hogy az illatanyagok összekeveredjenek a vízzel.  Ezután csak fel kell címkézned a palackokat és körbefújhatod a lakást ezzel a finom illattal, vagy ajándékba is adhatod a karácsony illatát a szeretteidnek.

Ha a rajzolási, és írási tehetségséged nem annyira jó, akkor letölthetsz itt kinyomtatható mintákat, amiket ráragaszthatsz az üvegcsédre.

forrás

forras

No Comments