5 hazugság, amit egy nárcisztikus személy mond neked, hogy visszaengedd az életedbe!

Nem mindig könnyű elkerülni, szóval figyelj!

Ha már eljutottál addig a pontig, hogy felismerted és megszagadultál tőle rengeteg dolgod van. Például ismét talpra állni. Vagy felépíteni az önbecsülésed, amit ez a személy porig rombolt. Egyik sem meg két hét alatt… pláne nem akkor, ha még mindig hagyod, hogy hatással legyen az életedre.

Nem vagy benne biztos, hogy nárcisztikus emberrel élsz? Akkor ezt olvasd el:

13 jel, hogy egy nárcisztikus emberrel élsz együtt, szóval vigyázz!

Márpedig könnyen lehet, hogy az illető még megpróbál ismét részese lenni az életednek. Telefonálgat, üzeneteget ír, amelyek általában tartalmazzák ezeket a dolgokat.

1. “Úgy döntöttem, hogy orvosi segítséget kérek, terápiára kell mennem…”

Elképzelhető, hogy többször szóba került ez már köztetek, és most úgy döntött, hogy bedobja ezt a menekülő utat. Te pedig szeretnéd, annyira szeretnéd, hogy ez igaz legyen, hiszen bármilyen roncsolást is végzett, ő fontos neked. Hagyjuk meg a lehetőségét, hogy tényleg felismerte, hogy segítségre szorul. Ez nem kizárt. Találjon egy orvost, járjon kezelésre, AZTÁN beszélhettek ismét a kapcsolatotokról. Félő, hogy ezzel a mondattal csak időt akar nyerni, és esze ágában sincs gyógyulni.

2. “Csak azért voltam vele, mert éppen rosszban voltunk…”

Íme egy másik manipuláció. Szakítottál vele, mert az egóját éppen egy másik emberrel etette, megcsalt. Most mégis úgy tűnik, hogy ez a te hibád volt. Azért lépett félre, mert TE, nem figyeltél eléggé, nem voltál ott mellette. Te vagy a hibás. Kettőt pislogtál és hirtelen minden miattad van. A kapcsolat is miattad ment szét, igaz? Nem történik semmi más, minthogy arra apellál, hogy megsajnálod. Ne tedd. A megcsalás a megcsaló döntése, nem a tiéd.

3. “Lehetünk barátok?”

Megbántott, megcsalt és most azt kéri, hogy továbbra is legyél hozzá kedves, törődj vele, szüksége van rád. “Tudom, hogy már nem lehetünk egy pár, de sokat jelentesz nekem és szeretném, ha za életem része maradnál…” Ismerős? A barátok nem bánnak így egymással. A barátság tiszteleten, és szereteten alapul. Szóval akkor hogy is van ez? Ő beléd törölte a lábát te pedig boldogan a kebledre öleled? Na nem…

4. “Tudtam, hogy nem Te vagy az igazi…”

Ez a manipuláció talán a leggonoszabb mint közül. Hiszen mindazok után, hogy mennyit tettél érte és a kapcsolatért egyszerűen csak kiejelnti, hogy ő már az elején tudja, de azért adott neked egy esélyt. Neked, nem a kapcsolatnak. Nem kettőtöknek. Neked. Ezzel valójában azt mondja, hogy te soha nem lehettél AZ, a bizonyos, az ÖRÖK szerelem. Ezzel nem csakhogy megbánt, és az érzelmeiddel játszik, de arra is apellál, hogy TE viszont így érzel iránta. NEKED ő a szerelem. És ezt bizonyítani is akarod. Mert fontos neked. Mert te hiszel ebben a szerelemben. És Voilá! Már vele is vagy megint!

5. “Sajnálom, hogy bántottalak, jóvá akarom tenni!”

Szóval ha nem engeded, akkor te vagy a gonosz, mert nem adsz esélyt. Ne hidd el, hogy bármi is változni fog. A nárcisztikus személy ugyanis nem tud segítség nélkül változni. Nem, még veled sem. Inább vállald be, hogy rossz ember vagy, mint, hogy tovább engedd, hogy mérgezze az életedet!

Bárhogy is legyen… te maradj erős! Ragaszkodj ahhoz, amit gondolsz, és amit eldöntöttél! Szakítottál vele, és nem akarod, hogy az életed része legyen! Hidd el, hogy megérdemled a boldogságot!

 

No Comments