13 inspiráló DIY dekoráció, ami közelebb hozza a karácsonyt

Ahhoz, hogy átjárjon az ünnepi készülődés nem kell a boltokba rohanni, és megvásárolni minden karácsonyi dekorációt. A legjobb módja, hogy átadd magad a készülődésnek, ha te magad készíted el a díszeket. Mutatunk 13 egyszerű, de nagyszerű módot erre, és még egy vagyonba se fog kerülni! 

Ha magad készíted el a dekorációt, akkor amellett, hogy spórolsz egy csomót (belegondoltál már abba, hogy bármilyen dekoráció, hiába filléres tételnek tűnik összeadva súlyos összeg lehet!), még újra is tudod hasznosítani a felesleges dolgaidat. Ez pedig a környezetednek is jó, és hát valljuk be, mennyivel jobb ránézni egy DIY tárgyra, mint egy bolti változatra! Nah ugye!

Ünnepi gyertyák

Csak néhány felesleges toboz kell (ezt akár szedhetsz a közeli erdőben is), pár színes szalag, úszógyertya, vagy akár mécsestartó és néhány mutatós fahéj rúd.

Saját díszek a karácsonyfára

Ha maradunk a tobozoknál, akkor kisebb filc darabokkal csodás állatkák (süni vagy bagoly) készíthető belőlük. Ha veszel egy két átlátszó karácsonyfagömböt, akkor kedved szerint díszítheted. Ragasztózd be átlósan a díszt és szórd tele csillámmal vagy flitterrel! Szuperül fog mutatni a fán!

Karácsonyi füzérek

A karácsonyi füzérek garantálják ünnepi hangulatot. A legjobb ha mindenhová akasztasz egyet: a lépcsőre, a mennyezetre, a falakra, a szekrényekre, ajtókra és természetesen a karácsonyfára. Készítsd el ezeket az egyszerű füzéreket papírból vagy fóliából.

Karácsonyfa kartonból

Vágj egy kúp formát erős kartonpapírból, majd díszítsd gombokkal, csipkével, fonallal, színes matricákkal. Lehet csillogó is, szalaggal díszített. Ez garantáltan nem fog lepotyogni az ünnep végén.

Ablakdíszítés

Ne felejtsd el az ablakaidat is feldíszíteni. Tortapapírból, vagy fehér papírból vágj hópihe mintákat, vagy éppen ugrató szarvasokat.

Mézeskalács füzérek

Ha egy különleges díszítést szeretnél, akkor kösd össze a mézeskalácssütéssel. Mielőtt a sütőbe helyezed a méziket, ne felejts el két kisméretű lyukat készíteni minden süteménybe. Amikor a süti kész, majd lehül, vágjunk szalagot és vezessük át a lyukakon. Ezt utána bárhová felfűzhetjük, akár a fára, akár máshová.

Nosztalgikus karácsonyfa

Miért ne lehetnének idén a te karácsonyfádon régi fényképek? Néhány kinyomtatott családi fotó a fenyőfára (lehet akár régi fekete-fehér kép is) meghitté teszi az ünnepet.

Hógömb házilag

Készíts kreatív díszeket a gyerekeknek! Nézz szét a régi játékaid között, ragaszd bele egy befőttes üvegbe amit találsz (kiskocsi, kiskatona, őzike, fenyőfa stb..), és szórj bele műhót (ha ez nincs akkor gyapotot, vagy vattát), de kerülhet bele glitter és flitter is.

Kötött díszek

Bármelyik ünnepi dekorációt feldobnak a kötött és horgolt anyagok. Szedd elő a régi sáljaidat, pulcsijaidat, amiket már nem hordasz és vonj be velük néhány díszt és dekoráld ki a karácsonyfát, vagy a lépcsőfeljárót.

Dekorálj gyümölccsel

Ebben az évben használd fel a naracsot és a mandarint a díszítésre is. Vágd cikkekre a gyümölcsöt és szárítsd 1 hétig a radiátoron, maj amikor kiszáradt, akkor tűzdeld tele szegfűszeggel, vagy fűzd fel fahéj rudakkal.

Díszítsd a csillárodat és a lépcsőfeljárót

Miért ne lógathatnád fel a díszeidet a lakás egyik központi helyére? A klasszikus karácsonyi díszek mellett remekül fog mutatni a váratlan helyekről lelógók díszek. Mindössze néhány szép színű szalag kell, amire felfűzöd őket.

Kreatív karácsonyfa

Egy kis lakás nem feltétlenül jelenti azt, hogy le kell mondanod a karácsonyfáról. A fenti három ötlet bármelyikét elkészítheted egy kis ügyeskedéssel!

Karácsonyi asztaldekoráció

Ne feledkezzünk meg a vacsoraasztalról: kezdjük azzal, hogy feldobjuk a szokványos asztalterítőt egy díszes futóval. A vászonszalvétához adj élő zöldet, vagy hajtogass zöld szalvétából karácsonyfát, esetleg hóembert a tányérokból. Tedd tele az asztalt illatos mécsesekkel, karácsonyi koszorúval, vagy éppen facikkelyekkel.

forrás

Van még karácsonyi dekoráció és ajándékötletünk itt

6 egyszerű, de nagyszerű szobaillatosító, amit ajándékba is adhatsz idén karácsonykor!

No Comments