A Karácsony a csodák és a varázslat időszaka! 11 okot mondunk, hogy miért…

A Karácsony nem csak a Szentestéről és az ideges rokonlátogatásokról, a tömegben bolyongásról és a pénzköltésről szól. Tegyük ezt a csodás ünnepet még szebbé és hangulatosabbá olyan dolgokkal, amelyektől egész decemberben jobban és boldogabbnak fogjuk érezni magunkat. Nyújtsuk el a Karácsonyt és élvezzünk ki minden napot az odavezető úton!

1. Karácsonyi zene

Vannak, akik már októberben képesek karácsonyi zenét hallgatni…és nagyon jól teszik (bár sokunknak kissé furcsa szokás). Decemberben viszont már teljesen jogos, ha valaki kedvet kap és egymás után többször is meghallgatja Mariah Carey-t… miért ne tennéd hát te is? Aztán persze jöhetnek a többiek is (még a Last Christmas is), mert ettől garantáltan jó kedved lesz!

2. Karácsonyi filmek

Az egyik legjobb program, ha ilyentájt jól bekuckózunk a gyerekekkel vagy a párunkkal és megnézünk egy karácsonyi filmet. Lehet ismételni is, de a régebbi alkotások között is annyi klassz van, hogy advent minden hetére jut belőle: Mi a Manó, Karácsonyi Vakáció, Karácsonyi Artúr, Csoda New Yorkban…és persze nem hagyhatjuk ki az Igazából szerelem és a Reszkessetek betörők című örökérvényű alkotásokat sem.

3. Karácsonyi fények

Már csak a sötétedés után az ablakokban és  házakon felgyúló fényfüzérek, a mindenféle fényes díszek miatt is imádjuk ezt az időszakot. Hát még végigsétálni a fényes ruhákba öltözött utcákon! 

4. Ünnepi boldogság

5. Ió, Ció, Dekoráció

Öltöztessük pompába akár már december elején otthonunkat, így elnyújthatjuk az ünnepi készülődés kevésbé fárasztó, de annál élvezetesebb részét is.

6. Nincs iskola

Még tart a sulikban is az évvégi hajrá, dolgozatok és felelések egymás hegyén-hátán, de alig két hét és végre letehetik a gyerekek (és így mi is) a lantot. Lesz végre két nyugodt hetünk, amikor reggel nem kell időre elkészülni, délután nem kell különórákra rohangálni, nem kell este nyolcig tanulni és kikérdezni a skacokat. Már annyira várom!

7. Ínycsiklandó ennivalók

Mivel egész évben annyira (de annyira, tényleg) tudatosak vagyunk és nem csak vonalainkra, de egészségünkre is odafigyelünk, most megengedhetünk magunknak egy kis bűnözést. Főleg, hogy vannak azok a finomságok, amelyeket csak ilyenkor készítünk…

8. Hóesés 

Nem vagyok az a kifejezetten téli típus, de azt még én is aláírom, hogy ha tél, hát legyen hó! Végül is mikor máskor? Valljuk be, a téli havas fák, a csizmánk alatt ropogó hó és a szánkózás a gyerekekkel egészen varázslatos.

9. Diótörő

Nincs karácsony Diótörő nélkül – legalábbis szerintünk. Akármelyik előadást is választjuk, fantasztikus élményben lesz részünk.

10.Karácsonyi illatok

Fahéj, vanília, mézeskalács…Jöhet bármi: sütemény, gyertya, illóolaj.

11. Karácsonyi témájú programok

Tulajdonképpen mindegy is, hogy mit csinálunk, korcsolyázni megyünk, extra habos forró csokit készítünk vagy csak úgy elmegyünk sétálni és megkeressük a környék legszebben ragyogó házát, a lényeg, hogy csináljunk valami különlegeset…együtt!

A Karácsony a legszebb ünnep az évben. Mostantól ne csak a Szentestéről szóljon, hanem ünnepeljünk egész decemberben!

 

 

No Comments