10 jótanács, amit a szüleink mondtak a szerelemről, és (lehet, hogy) igazuk van!

Kicsit frissítsük fel ezeket a mondásokat…

1. Soha nem leszel elégedett, ha mindig csak a következő dolgokat várod.  Ha nem élvezed a pillanatot, ha mindig valami mást keresel, ha néha nem állsz meg, akkor soha nem fogod tudni értékelni, amid van.

2. Nem lehetsz 100% biztos semmiben.  Nem létezik a tökéletes partner, és nem születnek tökéletes kapcsolatok egy pillantás alatt. A szerelem és a házasság munka. Ha a tökéletest várod az első pillanattól csalódni fogsz.

3. Mondd el, hogyan érzel!  Elrejteni az érzéseidet és játszadozni nem jó ötlet. Sehová sem vezet. Ha érzel valamit mondd el, az élet rövid4

4. Egyszerűsítsd le a kommunikációt! Soha ne veszekedj sms-ben, vagy Facebookon. Üljetek le szemtől szembe és beszéljétek meg, ha gond van. Az online világ nem konfliktusok tisztázására való.

5. A szerelem nem könnyű.  Megtalálni, megőrizni és benne lenni sem az. Mostanában az a divat, hogy mindennek könnyednek kell lennie. Két ember összecsiszolódása nem az. Ha nem harcolsz a szerelemért veszíteni fogsz. Szállj be a játékba.

6. Ha nem mesélsz róla, akkor gáz van.  Ha annyira titkos, hogy a szüleid és a barátaid sem tudnak róla, akkor valami nincs rendben. Ha félsz attól, hogy mit szólnak mások, lehet, hogy nem a megfelelő emberrel vagy. (Persze más a szitu, ha a családod nem elfogadó…)

7. Ha csak éjszakai vendég nálad, akkor az nem egy intim kapcsolat. A test szeretete a lélek szeretete nélkül kevés.

8. Az időzítés nem lehet gond.  Ha két ember szereti egymást, akkor nem lehet akadály a hely, az idő vagy a távolság. Aki kifogásokat keres nem érdemel meg téged.

9. A “Másokkal is randizom!” mondat nem a szerelem jele. Csak semmi komoly? Akkor mégis hogyan vehetnéd komolyan? Ha valaki akar valamit, akkor nem randizik másokkal. Ennyi.

10. Mi sem tudtuk jobban, csak nem adtuk fel könnyen.  A szüleinknek sem volt titkos receptje, hogy hogyan kell együtt maradni. Egyszerűen csak hittek abban, hogy együtt kell maradniuk, és emellett ki is tartottak. Más kérdés, hogy néha jobb lett volna nem így tenni de. Tény, hogy kevesebb hatás érte őket, és “divat” volt kitartónak lenni.

Természetesen ők is millió hibát követtek el, és néha egy-egy párnak, családnak jót tett volna a válás. Az azonban biztos, hogy egy-egy helyzetben nem árt kikérni idősebbek és tapasztaltabbak tanácsát, még az is lehet, hogy valami kikerekedik a dologból. Ha más nem, egy jó kis beszélgetés!

No Comments