Idén hagyd magad mögött azokat, akik csak az energiádat szívják…

Ez talán az egyik legnehezebb döntés, amit valaha meg kellett hoznod.

Ne pazarold olyanokra a szeretetedet, akik nem viszonozzák.

Hagyd abba az órákig tartó beszélgetést és lélekmasszázst azokkal, akik nem akarnak jobban lenni, akiknek eszük águkban sincs változtatni a nyomorult helyzetükön.

Ne legyél ott azoknak, akik nincsenek ott neked – és vedd észre, hogy kik azok, akiknek soha, de soha nem vagy első a lisjátáján, miközben ők, nálad mindig azok.

Amint rá fogsz jönni erre, amint szelektálsz, észreveszed majd, hogy az energia, amit ezekre az emberekre fordítasz véges. És felesleges. És pazarlás.

Tudom, hogy az ösztönöd eredendően azt súgja, hogy mindig segíts azokon, akik bajban vannak, akik folyton kérnek, és te adsz, de ez egy csapda. Sokkal többet tudsz adni ugyanis akkor, ha az energiádat arra (is) fordítod, hogy te jól érezd magad. Arra, hogy te is feltöltődj, arra, hogy jól, jobban érezd magad.

Ez nem mindenkinek fog tetszeni. Amikor ugyanis magunkkal kezdünk foglalkozni másokra nem marad annyi időnk. Amikor jókedvűek, kiegyensúlyozottak vagyunk, vidámak és rendben vagyunk magunkkal sokan eltűnnek mellettünk. Az energia a kulcs. Ugyanis már nem ezekre a vérszívókra pazaroljuk, hanem magunkra, a tanulásra, értékes(ebb) emberekre fordítjuk.

Talán, ha kevesebb hívást viszonzol majd néhányan mérgesek lesznek rád. Talán ha kevesebbszer leszel elérhető sokaknak nem fog tetszeni. Elképzelhető, hogy kapcsolatok is megszűnnek majd. Kapcsolatok, amelyek nem állják ki az idő próbáját. Kapcsolatok, amelyekről kiderül majd, hogy csak neked voltak fontosak.

Ez minden esetben egy fájó felismerés, és nagyon nehéz meghozni azt a döntést, hogy véget vetünk-e egy ilyen kapcsolatnak. Bízz az ösztöneidben és láss tisztán. Ha pedig megteszed, hogy kizárod ezt/ezeket az embereket az életedből ne bándd, hiszen ez a helyes döntés.

Emiatt azonban eszedbe se jusson haragudni magadra, hiszen ezek a kapcsolatok nem szeretetre, hanem függésre épültek. Függésre, amit az adok-kapok alapján talán mindketten tápláltatok, de értelmük nem sok volt. Engedd el ezeket a mérgező kapcsolatokat, mert nem építenek.

Idén, legyél egy kicsit szigorúbb azokkal, akiktől nem várhatsz el semmit. Figyeld meg, hogy van-e értelme annak, hogy életben tartod ezeket, miközben te rosszul érzed magad tőlük.

Tudd, hogy mennyit érsz!

Olvasd el ezt is:

2 hozzászólás

  • comment-avatar
    Kardos Tamás János 2020 január 8. (2:29 de.)

    Az emberi erő véges. Akár másokat, akár magamat szeretem, lemerül. De aki tudja és érzi Isten szeretetét, az igazi király: a rábízottakat szeretheti, viszonzásra sincs szüksége, mégis boldog!

  • comment-avatar
    papiking 2020 január 9. (5:06 du.)

    Idén hagyd magad mögött azokat, akik csak az energiádat szívják… Ismerősöm írta: “beadtam a válópert…”