15 dolog, amiről a többieknek fogalmuk sincs, hogy azért csinálod, mert tiszteled magad (pedig de)!

Veled is előfordult már, hogy furán néztek rád az emberek? Volt már olyan, hogy nem érettek meg? Akkor ez a cikk neked szól!

Sok olyan ember él a világban, akiknek az önbecsülése és a saját maga tisztelete fontos, és ez bizony sok kellemetlenséggel jár. A többiek nem feltétlenül értik, hogy mit és miért tesz… Nézzünk 15 példát.

Nem fogadod el a bocsánatkérést, ha azt nem követi érdemi cselekvés.

Számodra az önfejlesztés áll a prioritáslista első helyén. Ambíciózus vagy, és törekeszd a jólétre, nem zavar ha mások hibáznak, hiszen te is hibázol.

Nem játszol békebírót. Nem vagy mártír, és nem veszel részt más emberek háborúzásaiban. Nem érzed úgy, hogy szükséged van arra, hogy kezelj egy olyan helyzetet, amiben ostoba emeberek ostoba cselekedeteikkel próbálják egymást akadályozni.

Nem bólogatsz mások panaszkodására, amikor az életükről mesélnek. Nem veszel részt olyan beszélgetésekben, amelyek negatívak és mások hírnevének rontására irányulnak.

Nem érdekelnek azok a “szellemek”, akiknek nem tartozol magyarázattal. Érett dolog megmondani valakinek, hogy miért nem beszélsz velük. Sok ilyen ember van a környezetedben, aki szellem számodra, de te legalább ki mered mondani, hogy miért nem érdekelnek.

Nincs szükséged arra, hogy magyarázd a tetteidet. Hogy miért mondtál fel, hogy miért nem randizol ezzel és ezzel. Nem kell más embereknek jóváhagyniuk a választásaidat.

Nem válaszolsz rögtön az smsekre, csetüzenetekre. Ez nem azért van, mert nem érdekel maga az ember, aki írta, de nem szeretnél robotként viselkedni, akit a telefonja irányít. Te képes vagy úgy vacsorázni valahol, hogy nem görgeted folyton a telefonodon a különböző közösségi oldalakat.

Akkor mész haza, amikor haza akarsz menni. Nem érdekel, hogy bonyolult kifogásokat találj, hogy miért kell elmenned egy buliból, vagy egy baráti eseményről. “Köszönöm a meghívást, de ma nem leszek ott.” – Ezt a mondatot gyakran mondogatod és nem leszel tőle szívbajos. Csak kinyilatkoztatod és kész.

Szereted irányítani a beszélgetéseket. Sokszor kijavítod az embereket, ha rosszul beszélnek, vagy ha valamit rosszul gondolnak rólad, vagy az életedről.

Nem érdekelnek más emberek elvárásai. Nem tartozol senkinek magyarázattal, mert ők elvárják, hogy olyan legyél, ami neki tetszik. A szeretteid ismernek, és nem várnak el tőled olyat, amire nem vagy képes, vagy idegen tőled. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne tennél meg bármit azokért, akik fontosak neked.

Nem bocsátkozol online vitákba egy családtagod Facebook bejegyzése alatt és azt vallod, hogy a világ problémáit nem az fogja megoldani, hogy valaki megoszt valamit.

Már nem fecsérelsz időt azokra az emberekre, akiket nem szeretsz. Nem fogod az energiádat pocsékolni rájuk, és tudod, hogy ez nem udvariatlanság.

Nem érdekel, hogy egyes emberek úgy gondolják, hogy távolságtartó vagy, esetleg helytelenül élsz.

Kreatív vagy és nem érdekel, hogy mások furcsának tartanak emiatt. Igyekszel úgy élni, hogy ne sértsd mások határait, és ezt te is elvárod.

A “nem” az tényleg nemet jelent.

forrás

Ezt is érdemes elolvasni!

No Comments