Ez a szerelem ami emlékeztethet minket arra, hogy minden napért hálásak legyünk!

Natasha Richardson és Liam Neeson története a legjobb példa arra, hogy mennyire fontos, hogy ápoljuk a kapcsolatunkat…

Még azelőtt, hogy tizenhat évig tartó házasságuk egy tragédiával véget ért volna, Natasha és Liam megosztotta szerelmük történetet, amely több hollywoodi filmet is inspirált.

Getty Images

Szerelmüket egy Broadway darabnak, az Anna Christie-nek köszönhetik, melyben 1993-ban együtt játszottak. Az ekkor 29 éves Natasha a producer Robert Fox felesége volt, de ez nem volt akadálya annak, hogy szerelme Liam iránt szárba szökkenjen.

Amióta játszom, soha nem volt ilyen kirobbanó kémia egyik színésznővel vagy színésszel sem.” – mesélte Liam egy tévéműsorban. ” Csak táncoltunk és táncoltunk minden este a színpadon , és csak mi ketten léteztünk. Olyanok voltunk, mint Fred és Ginger.”

Getty Images

És ez a kémia egészen nyilvánvalóan működött közöttük: a kritikusoktól a közönségig mindenki imádta őket és a darabot. Amikor Natasha házassága a végéhez érkezett, végre az ekkor 40 éves Liam számára is elérkezett a várva várt pillanat.“Nem volt túl jó az időzítés: fülig szerelmesek voltunk egymásba, együtt játszottunk, miközben a házasságom szétesőben volt és mindez a nagy nyilvánosság előtt!” – mondta Natasha – “De mit is mondhatnék? Teljesen odavoltam érte.”

Liam ráadásul a nők kedvence volt: “Teljesen megértem azokat a nőket, akik nem bírnak ellenállni neki, mert ezt az érzést, magam is nagyon jól ismerem.” – emlékezett vissza Natasha.

Amikor Natasha a harmincadik születésnapját ünnepelte, Liam küldött neki egy kártyát, amely a Schindler listája című film egyik kelléke volt. Ez állt rajta: “Mindjárt utolérsz. Sok szeretettel: Oskar.” (Liam játszotta Oskar Schindler szerepét a filmben.) Teljesen egyértelmű módon Natasha semmi romantikusat nem talált ebben az üzenetben, de elhatározta, hogy felveszi a kesztyűt és így válaszolt: ” Ez úgy hangzott, mintha egy haverodnak írtad volna. Akkor most mi mik is vagyunk egymásnak?”

Ez volt az a pillanat, amikor Liam tudta, hogy elveszett és fülig szerelmes lett Natashába. “Akkor és ott megéreztem, hogy ami köztünk van, az valami nagyon igaz, nagyon őszinte és amire nagyon kell vigyázni.” – mondta Liam. Nem sokkal később, 1994 nyarán össze is házasodtak.

Ezután Liam szerepet kapott a Nell, a remetelány című alkotásban. Ám Natasha nem volt túlságosan elragadtatva, hogy megint jött valami, ami elválasztja őket egymástól: “Nehéz volt elfogadnom és azt mondanom, hogy menj csak drágám, érezd jól magad más lányokkal!” – mesélte Natasha – “Azt hiszem mindent megtettem volna, hogy én is játszhassak a filmben.” És az álma valóra is vált, mert a válogatás után megkapta dr. Paula Olsen szerepét.

Az élet pedig ment tovább, bár számukra elég gyorsan. Alig egy évvel később, hogy összeházasodtak, megszületett első gyermekük, Micheál, majd 18 hónappal később Daniel is.

Getty Images

Tragikus módon Natasha mindössze 45 éves volt, amikor 2009-ben egy síbalesetben elhunyt. A sérülése először egy kisebb ütődésnek tűnt, de végzetes agyi sérülés lett a vége. Férje, aki éppen Toronto-ban forgatott, a baleset után néhény órával már ott volt felesége mellett a kórházban. De alighogy megérkezett, az orvosok már csak annyit tudtak mondani, hogy visszafordíthatatlanul beállt az agyhalál. Ekkor már tudta, hogy ez a vég.

Régebben kötöttünk egy megállapodást. – meséli – ” Ha bármelyikőnk vegetatív állapotba kerülne, akkor lekapcsoltatjuk a gépről. Ez volt az első gondolatom, amikor megláttam, ahogy mindenhonnan csövek állnak ki belőle. Három szervét is felajánlottuk és azok az emberek ebben a pillanatban is boldogan élnek. Tudtam, hogy ő is ezt akarná.

Getty Images

Liam így emlékezett vissza házasságukra: “Mindenkiről gondoskodott, maga volt a megtestesült anyai ösztön. Alig győzött körülugrálni minket.”

Több, mint 9 év eltelt a halála óta, de a gyász még mindig nem enyhült. “Még mindig hallom nyílni az ajtót és még mindig azt hiszem, hogy a következő pillanatban a hangját is hallani fogom.”

Getty Images

2016-ban a színész közzétett egy üzenetet közösségi oldalán, amelyben feleségére emlékezik. Ebben mindenkit arra buzdított, hogy ápoljuk a kapcsolatainkat, becsüljük meg szüleinket, szerelmünket, barátainkat.

“A legrosszabb dolog az életben, ha elveszítjük azt, akit szeretünk.” – írta – ” A feleségem váratlanul halt meg. De amíg élt, annyi, de annyi boldogságot adott nekem. Ő volt a mindenem. Az a 16 év, amíg a férje lehetettem megtanított arra, hogyan lehet feltétel nélkül szeretni. Időnként meg kell állnunk és hálásnak kell lennünk azokért, akik vannak nekünk. Mert egy napon, amikor felnézünk a telefonunkból többé már nem lesznek ott. Amit az egészből igazán megtanultam az az, hogy éljünk és szeressünk minden egyes napon. Mintha az lenne az utolsó. Mert egy napon tényleg az lesz az utolsó.

Forrás

Nézd meg ezt is:

No Comments