Hollywood legendás szerelmi történetei, amiket az élet ihletett

Bogie és Bacall, Spencer Tracy és Katharine Hepburn és még sorolhatnánk. Ezek a legendás szerelmek ikonikusabbak, mint bármi, ami a képernyőkre és a mozivásznakra került akkoriban.

Douglas Fairbanks és Mary Pickford

Az első igazi hollywoodi páros Fairbanks és Pickford voltak. Amikor a két ikonikus némafilmes csillag először találkozott senki sem sejtette, hogy őket egymásnak teremtette a Sors. Először titkolták a kapcsolatukat, majd összeházasodtak és beköltöztek egy fényűző Beverly Hillsben lévő kúriába, ahol még medence is volt. Ez 1920-ban nagy szó volt, ez volt az első ilyen ingatlan akkoriban. A házban 22 szoba volt, és csodásan nézett ki. Pickford úgy írta le egy interjúban a kúriát, mint a Fehér Házat. Mary ugyanebben az interjúban azt is elmondta, hogy azért szeretett bele Fairbanksba, mert Zorrótól kezdve Robin Hoodig mindenkit eljátszott a (néma)filmjeiben.

Clark Gable és Carol Lombard

Az érdekesség, hogy 1932-ben egy filmforgatáson (No Man of Her Own) ismerkedtek meg, de nem lobbant köztük egyből szerelem. Gable csipkelődve a film forgatása után egy balerina cipővel lepte meg Carolt, mondván ő egy igazi primadonna. Ez teljesen igaz volt a ’30-as évek leghíresebb színésznőjére, aki 1936-ban végül hozzáment Clark Gable-hez, aki a korszak egyik legnagyobb filmes alakja volt. A pár híres volt arról, hogy állandóan tréfálkozott egymásmással, minden interjúban odaszúrtak valamit a másiknak. Kapcsolatuk tökéletes volt, ám Carol Lombard egy tragikus repülőgépszerencsétlenségben elhunyt. Gable sosem dolgozta fel ezt a tragédiát, hiába házasodott újra. Végakaratában azt kérte, hogy Carol mellett nyugodhassék.

Humphrey Bogart és Lauren Bacall

Az Oscar-díjas színész első találkozása nem volt mindennapi a későbbi feleségével. 1944-ben egy forgatáson találkoztak. A rendező az akkoriban feltörekvő színésznőt Lauren Bacallt rendelte ki Bogart mellé, mondván majd jó párost alkotnak a Martinique című alkotásban, amit egy Ernest Hemingway regényből forgattak. Amikor a két színész először találkozott, Bogart így szólt Bacall-hoz: „Nagyon jól fogjuk érezni magunkat együtt”’, és ennél találóbbat nem is mondhatott volna. 1945-ben összeházasodtak, majd
160 000 dollárért vásároltak egy kúriát egy fényűző környéken Beverly Hills és Bel-Air között, ahol olyan szomszédaik voltak, mint Judy Garland. Mikor első gyermekük, Stephen megszületett, Bogart már 49 éves volt. Mikor a férfi meghalt, felesége nem adott interjúkat, és nem beszélt a szerelmükről. Egy kivételt eltekintve, amikor azt nyilatkozta, hogy nem is írhatott volna az élet jobb romantikus történetet, mint ami az övék volt.

Lawrence Oliver és Vivien Leigh

“Ez igazi szerelem volt” – mondta Olivier a házasságáról, és a feleségéről, aki olyan híres nőket alakított, mint Blache DuBois és Scarlett O’Hara. Amikor először szerepeltek együtt a vászon (Fire Over England), Leigh már régóta ábrándozott Oliverről. Amikor 22 éves volt, és látta színpadon szerepelni a férfit, akkor azt mondta egy barátjának, hogy “Ez lesz a férfi, akihez egy napon feleségül megyek”. 1940-ben ez be is következett, és Santa Barbarán kimondták a boldogító igent, majd visszatértek a munka világába. A színész világ ikonikus párjának tartották őket, de hét év múlva a kapcsolatuk váláshoz vezetett, ami megdöbbentette a Larryt és Vivet imádó rajongókat.

Spencer Tracy és Katharine Hepburn

1942-es közös filmjük (Az év asszonya) forgatásán találkoztak először. Spencer Tracy már házas volt akkoriban, és a katolikus egyház nem engedte felbontani a frigyét, így csak titokban szerethette Hepburnt. A kapcsolatuk ettől függetlenül 25 éven át tartott, és 8 közös filmjük volt, többek között az Ádám bordája (1949), a Pat és Mike (1952), és a Desk Set (1957). Hollywood a leghíresebb párjaként tartotta őket nyilván, de csak titkos hollywoodi szállodákban szeretethették egymást. Tracy sosem hagyta el katolikus feleségét, és siket fiát, de élete szerelmének tartotta Hepburnt.

forrás

Ezt olvastad már?

No Comments