Ezeken a lakóhajókon te is lakhatsz, ha Amszterdamba utazol

Aki már azon töri a fejét, hogy mi legyen a nyári program, az most jól figyeljen, mert megtaláltuk az egyik legizgalmasabb lehetőséget.

A 17. századi bravúros várostervezésnek köszönhetően Amszterdam terebélyes csatornahálózata alighanem a város legikonikusabb jellegzetessége lett. Ezek a csatornák eredetileg védelmi funkciót láttak el, majd ezeken keresztül szállították a városba a holland gyarmatokról tengeren érkezett árukat. Ezek a vízi utak azóta is a lakók büszkeségei és a város fő látványossága az ide látogató turisták körében. Manapság festői hajótúrákon vehetünk részt, amelyeken keresztül bepillanthatunk a város történelmébe, de akik egy különlegesebb amszterdami élményre vágynak…nos…. nekik íme a lehetőség, hogy kipróbálják ezeket az egész évben lakható hajókat.

The Charlotte Johanna

The Charlotte Johanna

1903-ban eredetileg szállítóhajónak építették ezt a Prinsengracht-csatornán álló otthont. A hajón két hálószoba, egy nappali és konyha található, illetve a korábbi kormányosfülkéből kialakított társalgó rész, amelyhez egy napozóterasz is tartozik. Mindez pedig kb. 90.000 Ft/éjszaka.

Luxury Houseboat

Luxury Houseboat

Ez a menő lakóhajó éppen Amszterdam kellős közepén horgonyoz és amennyire otthonos, annyira luxus is egyben. Ez az 1912-es példány ugyanis elképesztően igényesen van felszerelve, mint például egy igazi Bulthaup konyha. de akár megemlíthetjük a külön ide készült borszekrényt is. Mindezek mellett persze azért van még 3 hálószoba is és egy csodás terasz, ahol függágyban ringatózva élvezhetjük az édes semmittevést. Az ára pedig ennek megfelelően kissé borsos: kb. 430.000 Ft./éjszaka.

Amstel River Houseboat GP

Amstel River Houseboat GP

Az ikonikus Amstel folyón álldogáló modern lakás már eleve lakóhajónak épült, ám különlegessége, hogy egy egykori szállítóhajó orrát is hozzáépítették. Hatalmas belső tere van, amelyben a 3 hálószobához 3 fürdőszoba is tartozik, amely nagyobb családnak vagy társaságnak is roppant ideális tud lenni. Nagyjából 90.000 Ft/éjszaka árért pedig akár ki is bérelhetjük.

The Waterlander

The Waterlander

A Waterlandert 2013-ban kifejezetten vízi lakásnak építették, és minden szükséges kellékkel felszerelték: hatalmas franciaágy, elképesztő fürdőszoba elképesztő kilátással a csatornára, és persze az elengedhetetlen függőágy a napozóteraszon. Mivel Amszerdam központi részéhez igen közel parkol, így könnyedén elérhetők az olyan híres helyek, mint az Anna Frank Múzeum vagy a Ten Kate piac. Az ára pedig igen barátságos: kb. 70.000 Ft/éjszaka.

Aquaview

Aquaview

Ez a hajó szinte egy köpésre ringatózik a vízen Amszerdam művészeti negyedétől és olyannyira új, hogy még a festék is alig száradt meg rajta. A fényes és tágas terű otthon is nagyjából 70.000 Ft/éjszaka árért bérelhető.

The Garden

The Garden

A holland lakberendezést egy kis olasz csavarral ötvözi ez az otthon, amely a Jordaan városrészben található és még egy kis édes kis kertecske is tartozik hozzá, ha valakinek netán egy romantikus vacsorára szottyanna kedve. Minimum 2 éjszakára lehet foglalni, de ez talán annyira nem is akkora kényszer. Ja igen, az ára: kb. 120.000/éjszaka.

Family Houseboat

Family Houseboat

Rusztikus padlóburkolatával és retró hangulatot idéző berendezésével egy kicsit olyan, mintha egy otthon és egy menő kávézó házasodott volna össze. Kb. 60.000 Ft-ért egy éjszakára pedig mi is nagyon szívesen kipróbálnánk, milyen is az élet Amszterdamban egy lakóhajón.

Ha valamelyik megtetszett, irány az Airbnb!

Szereted a hajókat? Akkor ez is tetszeni fog:

Forrás

No Comments