Idén a lakberendezésben az elegáns a trend…

Idén a mintáké, a rózsaaranyé és a stílusos, ugyanakkor időtlen daraboké lesz a főszerep.

Noha a tavalyi év divatja átnyúlik a 2019-es évbe, az idei év fantasztikus meglepetéseket tartogat a lakberendezésben is.

Természetes elemek

South Shore Elements

A korábbi évek ipari stílusa után, idén a lakberendezési trendek inkább a természetes anyagok felé mozdultak, mint a kő, a beton, a réz vagy a gránit. Ezek az anyagok bármelyik térnek természetes, ugyanakkor nyugodt hangulatot teremt.

Bársony textíliák

french by design

Régebben a bársony egy kicsit mostohagyerek volt, hiszen sokaknak nagymamáink koloniál bútorai jutottak először eszébe róla. Pedig a bársony egy nagyon is fejedelmi és elegáns anyag, amely azonnal magára vonja a figyelmet. Nem véletlen, hogy idén a tervezők is felkapták és modern színekben azonnal a lakás díszére válik.


Kézműves csillár

Gabriel Scott

A kisebb darabszámban gyártott, egyedileg készült lámpák is különleges szerepet kapnak idén.

Virágos minták

DigsDigs

A virágminta nem egy újkeletű trend, évek óta jelen van a lakberendezésben. Ami idén újdonság, az a nagyobb minták és a kontrasztos színek.

Réz díszítések

Michel Arnaud

A rózsaarany volt talán a legnagyobb trend 2018-ban. Idén valamivel csökken a hatása és a hangsúly inkább a réz felé tolódik majd, akár más fémekkel kombinálva is.

Gazdag színpaletta

Jonathan Adler

Bár a visszafogott színekkel elkerülhető, hogy a terek nyomasztóvá váljanak, 2019-ben a tervezők mégis a merészebb színekre helyezik a hangsúlyt. A lakás több pontján visszaköszönő gazdagabb árnyalatok még dekoratívabbá és izgalmasabbá teszik a teret és az összhatást.

Bronz dekoráció

interiorzine

2019 lesz végre az az év, amikor leszámolunk a rozsdamentes acéllal és visszatérnek a meleg réz elemek otthunainkba, amelyek finom alternatívái a többi fém elemnek.

Fekete-fehér

A fekete-fehér a legidőtállóbb kombináció. A két szín vizuális kontrasztja bármilyen térben megteremti az egyensúlyt és egyben merészségről tanúskodik.

Halvány rózsaszín

A másik nagy tavalyi kedvenc a rózsaszín volt, amelyet sokféle bútordarabon láttunk visszaköszönni. Idén azonban egészen új és kreatív felhasználási területeket is megfigyelhetünk majd.

Vörös tónusok

Az utóbbi években a lakberendezési tervezők inkább a hideg színek felé fordultak, mint a kékek és a zöldek, ezért különösen nagy öröm, hogy idén visszatér a meleg piros és árnyalatai.

Geometriai minták

house of turquoise

Ismét egy trend, ami már nem újdonság, mégis érdekessé válhat idén, mert a nagyobb mintákkal nagyszerű drámai hatást tudunk kiváltani.

Beton elemek

real style new york

Biztosan vannak, akik már többször kérdezték, hogy miért nem maradt meg a beton az utakon vagy az épületszerkezeteknél. Pedig 2019-ben nagyon sok lakásba fog beköltözni és már nem csak a konyhai munkalapoknál. A következő években például a geometriai betoncsempe egyre nagyobb népszerűségre tesz majd szert.

Vintage világítás

pinterest

Lehet, hogy néhányan sokkot kapnak majd, de kétségtelen, hogy a hatvanas-hetvenes évek lámpái meghatározó elemei lehetnek bármelyik térnek.

Ó, azok a hetvenes évek…

trend scout

Ha már a hetvenes éveknél tartunk, akkor nem csak a csillároknál és a különböző geometrikus mintáknál figyelhetjük meg a nosztalgiát. Az absztrakt formák, a meleg tónusok újra előtérbe kerülnek, melyeket bátran variálhatunk például egy kilim szőnyeggel.

Baldachinos ágy

A lakberendezők egyre többször találkoztak azzal a kéréssel, hogy az ügyfelek hálószobábikba baldaichos ágyat szerettek volna. Ennek valószínűleg az az oka, hogy mindannyian szeretnék átérezni otthon is egy divatos hotelszoba hangulatát, illetve, hogy egyre többen törekszünk arra, hogy hálószobánk egy komfortos oázis legyen. Egy szó, mint száz a baldachinos ágy idén reneszánszát éli és megannyi formában és stílusban válogathatunk közülük.

Forrás

No Comments