11 szerelmes film, amit látnod kell az idei Valentin napon

Tedd félre az izgalmas filmeket, eljött a romantika ideje! Elhoztuk a 11 legjobb szerelmes filmet, amit mindenképpen érdemes megnézn (akár szingli vagy, akár van párod) Bálint napon.

Valentin nap környékén az emberek előszeretettel néznek romantikus filmeket, és félreteszik egy kicsit a sci-fit, a horrort, és történelmi drámákat, hogy helyette átadják magukat az érzelmeknek. Segítünk, hogy kiválaszd a legjobb Valentin napi filmed, ami lehet akár érzelmes egész estés történet, vagy éppen lélekmelegítő romantikus zenés alkotás.

A szerelem hálójában

Ez a szerelmi történet az internet aranykorának egy tökéletes lenyomata. A Tom Hanks és Meg Ryan főszereplésével készült filmben két magányos, de rivális üzleti tulajdonos kezd el szerelmes emailezgetésbe, nem tudva egymás kilétéről.  Tanácsokat adnak egymásnak, és a végén egymásba is szeretnek csetelés közben, de hamarosan eljön a nap, amikor fény derül a kilétükre. A film alapja egyébként Miklós László Illatszertár című színdarabja, tudtátok?

Miért szeretjük: Tom Hanks és Meg Ryan a 90-es évek legjobb romantikus párosa, és ez a film annyira klasszikus, hogy mindenkinek látnia kell legalább egyszer! Vagy kétszer! Vagy sokszor!

Szerelmünk lapjai

Ezt a filmet már biztos, hogy sokszor láttad a Goodstuffon, és nem is véletlen. Nagy kedvencünk Noah és Allie szerelmi története, amiben a nincstelen fiú és a gazdag lány talál egymásra tiniként, majd felnőttként találkoznak újra. Allie és Noah szerelmi történetének fontos jelentősége van, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek, aki demenciában szenved.

Miért szeretjük: Noah szerelmes levelei Allie-nek elképesztően érzelmesek, és persze nem lehet nem elfelejteni a híres esőben csónakázós jelenetet sem!

Büszkeség és balítélet

A híres Jane Austen regényből készült film 2005-ös változata az egyik talán legszebb regényfeldolgozás. Persze a Colin Firth-ös BBC-s minifilm is nagyon jó, de a Keira Knightley által alakított Liz Bennet és a Matthew McFayden által megformált Mr. Darcy csodás a vásznon. A híres angliai vidék, a lassan kibontakozó szerelem csodája és persze Austen híres mondatai téged is elvarázsolnak majd.

Miért szeretjük: A klasszikus romantika örök és halhatatlan!

Notthing Hill

Egy egyszerű könyvesbolt tulajdonosa teljesen megváltozik, amikor találkozik a világ leghíresebb filmsztárjával, aki betér a könyvesboltjába. Többet nem is árulunk el, mert vétek lenne.

Miért szeretjük: Hugh Grantet és Julia Robertset együtt nézni Valentin napon igazi felüdülés!

Casablanca

Egy éjszakai klub tulajdonosa (Humprey Bogart) védi a régi szerelmét (
Ingrid Bergman) a marokkói náciktól. A férfié ugyanis az a klub, ahol el lehet menekülni az ide is elérő háború elől, és új papírokhoz jutni. De van, aki ezt a történetet nem ismeri?

Miért szeretjük: Louis, azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete..

10 dolog, amit utálok benned

Ez az egyik legjobb romantikus tinifilm, ami ebben az évtizedben készült. A történetben az okos lány elkerüli randizást, ám egy titokzatos fiú elfogad egy kihívást, hogy megzabolázza a makrancos lányt.

Miért szeretjük: A filmben elhangzó vers csodálatos! És persze a fiatal Heath Ledgerrel sem lehet betelni.

Micsoda nő!

Egy üzletember (Richard Gere) felbérel egy utcalányt (Julia Roberts), hogy társasága legyen. Természetes egymásba szeretnek, ám a kapcsolat nem olyan egyszerű, hiszen a férfi gazdag, a lány pedig egy prostituált.

Miért szeretjük: Ha egyszer láttad, akkor tudod, hogy ez nem kérdés!

Szerelmes Shakespeare

Gondban van 1593 nyarán William Shakespeare. A londoni színházi élet ifjú titánja alkotói válságban szenved, és semmilyen jó ötlet nem jut az eszébe. Találkozik Violettel (Gyweneth Paltrow) és egyből szerelmes lesz, és múzsára lel. Sajnos azonban Violetet máshoz ígérték, így a szerelmük komoly akadály elé néz.

Miért szeretjük: A korabeli Anglia és a híres Globe színház, a jelmezek, és persze a híres Shakespeare művek és maga az író.

Rómeó és Júlia

És ha már Shakespeare, akkor jöjjön a leghíresebb megfilmesített változata (persze a Zefirelli változat is gyönyörű), amiben Leonardo Dicaprio és Claire Danes alakítja a tragikus párt. Nem kell bemutatni a történetet, de ez a modern feldolgozás messze túl mutat a színdarabon

Miért szeretjük: Mert benne van a fiatal Leonardo Dicaprio. Más nem is kell! Ja, és a zenék…

Kőgazdag ázsiaiak

Bár szeretjük a régi filmeket, de jöjjön egy friss alkotás, ami egy könyvből lett megfilmesítve. Kevin Kwan alkotása tökéletes bemutatja az ázsiaiak elképesztő gazdagságát és fényűzését. A történet főszereplője Rachel Csu, aki egy fiatal, intelligens New York-i egyetemi tanár. Megismerkedik és járni kezd Nickkel, akivel szerény, békés családi fészket képzel el. Nick viszont Ázsiában egy igazi palotában él, és családjának vagyona elképesztő méretekre rúg. Rachel megismerkedik a Nick családjával, és próbál beilleszkedni ebben az őrült világba.

Miért szeretjük: Tökéletesen bemutatja a modern és kőgazdag ázsiaiak életét. Ha mindig is érdekelt Szingapúr, akkor érdemes megnézni a filmet, mert elképesztő felvételek vannak benne!

Csillag születik

Ne maradjon ki az idei Valentin napból az Oscar-díjátadó egyik sikervárományosa sem. A Lady Gaga által alakított kezdő énekesnő, a tapasztalt rocksztár (Bradley Cooper) szerelme elképesztő mélységeket mutat be.

Miért szeretjük: Nem lehet sírás nélkül kibírni, és a zenék elképesztően csodásak a filmben.

forrás

Te melyik filmet láttad már? Kommentálj és ajánl nekünk szerelmes filmeket még!

Ezeket is bátran ajánljuk!

No Comments