Néha, egyszerűen muszáj szünetet tartani…

Amikor elfáradtál, amikor nem bírod tovább. Ettől még nem vagy kevesebb.

Talán úgy érzed, hogy neked nem jár, talán úgy gondolod, hogy nem engedheted meg magadnak. Túl sok a stressz, túl sok a felelősség. Úgy érzed, hogy rengeteg dolgod van még, úgy érzed, hogy még nagyon távol vagy a céljaidtól.

Tudnod kell, hogy megteheted azt, hogy lassítasz. Megteheted, hogy szünetet tartasz. Megállsz, és nagyokat lélegzel.

Ha hosszú idő után tartasz egy kis szünetet, az nem azt jelenti, hogy lusta vagy, vagy elhanyagolod a kötelességeidet. Sőt, azt sem jelenti, hogy nem érdemled meg a sikert.

Azt jelenti, hogy vigyázol magadra. Azt jelenti, hogy egy lépéssel ismét közelebb kerültél ahhoz, hogy szeresd magad.

Talán úgy érzed, hogy ha megállsz, akkor soha nem éred el az álmaidat. Pedig tudnod kell, hogy pihenésre is szükség van. Olyan napokra, amelyek, talán látszólag a semmibe vesznek. Pont amiatt, hogy másnap legyen erőd ismét nekivágni.

Millió dolgot kéne elintézned, rengeteg embert kéne felhívnod, írni kéne neki egy-egy levelet, vagy üzenetet, de ne hajtsd túl magad. Semmi nem ér annyit, hogy mentálisan kiborulj. Ne feszítsd túl a húrt.

Legyél most te az első magadnak.

Ne várj addíg, amíg késő lesz, amíg a fáradtságnak fizikai tünetei lesznek. Ne várd meg, amíg kikészülsz, hogy végre észbe kapj. Csinálj magadnak egy-egy olyan órát, amikor csak magaddal foglalkozol. És akkor tényleg csináld, amit szeretnél. Ami kikapcsol. Ami feltölt.

Tudnod kell, hogy eddig is rengeteget dolgoztál, eddig is rengeteget elértél, szóval ne mondogasd magadnak, hogy nem vagy elég jó.

Mert az vagy.

Kapcsold ki az e-mail értesítéseket, tedd le a tollat, kapcsold ki a számítógépet. Adj megadnak engedélyt ahhoz, hogy a nap hátralévő részét kiélvezd. Vagy egy egész napot. Vagy egy egész hétvégét. Nem KELL mindent azonnal elvégezni.

Csak egy dolog fontos, tudd, hogy ha elfáradsz pihenned kell. Töltődnöd KELL.

Minden más várhat. Most te jössz.

Olvasd el ezt is:

No Comments