7 vibráló és világító part, amit írj fel a Bakancs listádra!

Merülj el a csodás és fluoreszkáló látványban, amit ezek a különleges biolumineszcens mikroorganizmusoknak köszönhető.

A biolumineszcencia jelensége akkor figyelhető meg, ha egy élő szervezetben olyan kémiai reakciók is lejátszódnak, melyek (fény) foton kibocsátással járnak. Az ilyen élőlények (például a szentjánosbogarak) egy része, vagy egésze világít a sötétben. Amikor egy ilyen tengerparton járunk, ott a biolumineszcens mikroorganizmusoknak köszönhetjük ezt a páratlan jelenséget, és biztos, hogy örökbe beleég az emlékeinkbe, ha átélünk egy ilyen élményt.

Mi most megmutatjuk nektek azokat a tengerpartokat, ahol ha lemegy a nap, akkor misztikus és nagyon egyedi látványban lehet részünk!

Múcura Isla – Kolumbia

Kolumbia partjainál (két órás hajóútra Cartagenától) az Isla Múcura korallszigete elképesztő látvány nyújt. A San Bernardo-szigetvilágának egyedi helyén mindössze két hotel van csak, így akik itt szállnak meg a végtelen nyugalom mellett az óceánpart csodás fényeit is megfigyelhetik.

Grand Cayman (Kajmán szigetek)

fotó: mnn.com

Nem egyszerű eljutni Grand Caymanhoz, de minden erőfeszítést megéri. Itt ugyanis kajakkal közelíthetjük meg a fluoreszkáló tengerpartot, ahol holdtúrák is indulnak, kifejezetten akkor, amikor a legsötétebb az ég, hogy a legjobban megfigyelhessük a biolumineszcens mikroorganizmusokat. A helyet nem érdemes úszva megközelíteni a sok medúza miatt, de aki nem szeret kajakozni, őket bevontatják a helyre, ahol a legjobb a kilátás erre a csodára.

Luminous Lagoon (Jamaica)

fotó: https://youngstoursja.com.

Egyszerű, fából készült csónakok indulnak neki a fekete éjszakának
Glistening Watersből, hogy lássák ezt a csodát. Megértjük őket. Fantasztikus nem?

Vieques (Puerto Rico)

A Mosquito-öböl (a spanyol, Puerto Mosquito) talán nem úgy hangzik, mint egy jó célpont a szúnyagok miatt, de megéri Puerto Rico körül nyaralni és bevenni a látnivalók listájába ezt a helyet, hiszen azt mondják, ez az egyik legjobb hely arra, hogy lássuk ezt a jelenséget.

Indian River Lagoon (Florida)

Az év legmelegebb hónapjaiban csodás biolumineszcencia látható floridai vadvilágban gazdag folyó lagúnájába. Júniustól októberig kajak túrákkal fedezhetjük fel a lagúnát, ahol minden világít az esti sötétségben.

Mudhdhoo-sziget (Maldív-szigetek)

fotó: pinterest.com

A Maldív-szigetek üdülőhelye kiváló hely a biolumineszcencia megismeréséhez. A látványos fotókon a tengerpart úgy néz ki, mintha ezer milliárd csillogó ékszert szórtak volna szét a homokban. A strandon a fényhatást nem a planktonok, hanem az apró rákok okozzák.

Padang Bai (Bali)

Bali egyébként is népszerű úticél a nyaralók között, és ha már ott jársz, akkor ne hagyd ki Padang Bai-t se! A közeli Lombok szigetéről kompok indulnak ide, de egy helyi halásszal is felfedezhetjük a csodás látványt. A területet imádják a búvárok is, mert gazdag élővilága mindenkit lenyűgöz.

forrás

Nézd meg ezt is:

No Comments