12 dolog, amit ha most betartasz, akkor a 10 évvel későbbi éned nagyon meg fogja köszönni!

Bár sok minden történhet 10 év alatt, de van néhány olyan tanács, ami borítékolható, hogy csak jó dologhoz vezethet! Fogadd meg őket, és a jövőbeli éned meg fogja köszönni neked!

Vedd körbe magad különböző típusú emberekkel

Legyenek a barátaid sokfélék, és sokszínűek. Ne vedd körbe magad csak olyan emberekkel, akiknek azonos a világképe veled. Sokkal jobb, ha olyanokkal társulsz, akik különböznek tőled. Így lesz izgalmas a barátságotok és így vár rátok sok különböző kaland!

Olvass!

Tudod, hogy hány ember olvas el egy könyvet egy év alatt? Kevesen. Nagyon kevesen. Persze a cikkeket sokan falják, de az nem ugyanaz az élmény! Olvass igazi nyomtatott könyveket, hanyagold az online elérhető változatokat. Nagyon sok mindenben megváltoztathat egy-egy olvasmány élmény!

Vívd ki a tiszteletet!

Néha kérdezd meg magadtól, hogy kik azok a személyek, akik nem tisztelnek eléggé? Ezeket távolítsd el az életedből, mert csak ártanak neked.

Kezdj el élni!

De ne úgy mint a többi átlag ember teszi, hanem úgy, ahogy senki. Ne simulj bele a sémákba, élj úgy, hogy emlékezzenek rád!

Tanulj meg főzni!

Ismerd meg, hogyan kell főzni azokat az ételeket, amiket élvezettel eszel.

Kezeld okosan a pénzedet!

Tanuld meg, hogyan kell költségvetését készíteni, sajátítsd el a felelősségteljes pénzügyi megoldásokat. Mindig legyen tartalékod, hogy ne érezd magad korlátok közé szorítva, ha esetleg elveszted a munkád.

Tegyél félre minden hónapban!

A fentihez szorosan kapcsolódó dolog, hogy minden hónapban egy külön számlára tegyél félre egy is összeget. Ha valami váratlan helyzet ér, ehhez mindig tudsz nyúlni.

Legyél maximalista még ha néha fáj is

Ugye milyen jó érzés, két kilóméterrel többet és gyorsabban futni, vagy 10 kilóval többet emelni az edzés végén, még akkor is ha tudod hogy másnapra fájni fog? Összpontosíts egy-egy feladatra keményen, és a fájdalmad forduljon át produktivitássá.

Fogadd el, ha tévedtél!

Csak az nem hibázik, aki semmit sem csinál. Ha vétettél valamit, akkor fogadd el, és tegyél azért, hogy megjavítsd.

Ne érd be az elégségessel!

Tisztítsd meg a tered, majd dolgozz azon, hogy ne csak az elégségest teljesítsd, hanem annál többet. Úgy akarod tölteni a következő 10 évet, hogy ellavírozol a langymeleg vízben? Na ugye, hogy nem!

Óvatosan a hitelkártyákkal!

Csak azokat a dolgokat vedd meg hitelre, vagy a hitelkártyáddal, amikre 3 hónap múlva is úgy fogsz tekinteni, mint egy jó befektetés. Ha már arra sem emlékszel, hogy mit vettél a hitelkártyáddal, és jön a törlesztő részlet, akkor az nem jó irány.

Tedd rendbe a lelked!

Készíts egy listát arról, hogy mit szeretsz és mit nem szeretsz magadban, hogy mihez értesz és mihez nem. Ha úgy látod, hogy valahol hiányosságod van, akkor tanulj és fejlődj benne!

Ezt olvastad már?

No Comments