12 pszichológiai trükk, ami segít, hogy olvass mások gondolataiban!

Valószínűleg te is tűnődtél már azon, hogy vajon milyen lenne az élet, ha el tudnád olvasni mások gondolatait. Vannak, akik ezt az intuíciót használják az életük során, ám ha nem vagy ennyire érzékeny, akkor marad az emberek testbeszédének olvasása.

Jól ismert tény, hogy az információink több mint 55% -át nonverbális kommunikáción keresztül kapjuk meg. Allan Pease, az ausztrál testbeszéd szakértője írt már erről egy szuper kutatást amiben a mimika, a gesztusok, a testtartás által bizonyította be, hogy mire gondolnak az emberek, illetve mit éreznek.

A Brightside csapata most összeállított egy kis listát, hogy mi is könnyebben olvassunk mások gondolatában. Figyelj a jelekre és előtted is nyitott könyv lesz mindenki!

A szemek becsukása

Ha valaki beszél veled és bezárja a szemét, akkor tudnod kell, hogy megpróbálja magát elrejteni a külvilág elől. Fontos megjegyezni: ez nem jelenti azt, hogy a személy retteg. Éppen ellenkezőleg! Csak igyekszik megszabadulni tőled, mert mondjuk fáradt, és pihenésre vágyik. Egyébként az emberek azért csukják be a szemüket beszéd közben, mert így máshová kerülhetnek ezáltal.

Kézzel elfedni a szájat

fotó: Brigthside

Gyerekkorban sokszor önkéntelenül tettük, hogy a szánk elé kaptuk a kezünket, amikor nem akartunk valamit kimondani, vagy megszólalni. Ez felnőttkorban is megtörténik. Néhányszor az ujjainkkal, a tenyerünkkel, vagy az öklünkkel takarjuk el a szánkat, hogy ne engedjünk a szavainknak utat. Néhányan köhögéssel álcázzák ezt az önkéntelen tevékenységet.

Szemüveg szárának harapdálása

Láttad már, hogy egy személy harapdálja a szemüvege szárát? Próbáld meg támogatni őt, vagy felvidítani, mert biztos, hogy aggódik valamin tudat alatt. Ez az önkéntelen mozdulat arra utal, amikor a gyermeket az édesanyja szoptatja. A szemüvegszár helyett lehet ez egy toll, ceruza, vagy cigaretta, esetleg rágógumi harapdálás is, a rágás ugyanis megnyugtatja az embereket.

Arc előretolása


fotó: Brigthside

Általában ez a gesztus az ellenkező nemű emberek bevonzására szolgál. Amikor kezünkbe helyezzük az állainkat, úgy mutatjuk be az arcunkat, mintha azt próbálnánk mondani: “Ez én vagyok. Gyere és ismerj meg!” A férfiakra ez a bemutatkozás mindig hatással van.

Áll dörzsölgetés

Ezt teszik az emberek, amikor megpróbálnak valamilyen döntést meghozni. Lehet, hogy lenéznek közben, vagy felfelé, vagy oldalra … vagy bárhová, de az biztos, hogy közben mélyen gondolkodnak valamin.

Keresztbetett karok


fotó: Brigthside

Ez az egyik legnépszerűbb gesztus. Nem csoda, hogy sokan nagyon kényelmesnek érzik magukat ebben a helyzetben, mert segít nekik, hogy elhatárolják magukat a többi embertől. Gyakran használjuk ezt a gesztust, ha valami irritál bennünket. A keresztezett karok egyértelmű jelek arra, hogy egy személy nem érzi jól magát.

Testünk előretolása

Hasonlóan az arcbemutatáshoz, ez a gesztus is a nyitottságra utal. Amikor egy nő kihúzza magát, melleit megemelve szeretné valaki figyelmét felhívni. A leejtett kezek összekulcsolása és az előrenézés egy személy iránti óriási érdeklődésre adhat okot.

Előre hajolás


fotó: Brigthside

Amikor az emberek szeretnek valakit, és kapcsolatba akarnak lépni vele, általában előrehajolnak. Ebben a helyzetben a lábak mozdulatlanok lehetnek, de a test intuitívan mozog előre, hiszen érdeklődik a másik iránt.

Hintázás a sarkakon

Igen, ezt nem csak a gyerekek csinálják. Ez a mozdulat azt mutatja, hogy a személy aggódik valami miatt.

Átfogó kézfogás


fotó: Brigthside

Ha valaki szabad kezével megfogja a másik csuklóját miközben kezet fognak, az a jele annak, hogy megbízik a másikban.

Kézfogás tenyérrel felfelé

Ha valaki keze a mi kezünk alatt van kézfogásnál, akkor azzal azt akarja mondani az illető, hogy készen áll bármikor segíteni nekünk.

Nyakkendő igazgatása


fotó: Brigthside

Ennek a gesztusnak a jelentése a helyzettől függ. Ha valaki ezt egy jó kinézetű nő közelében teszi, akkor valószínűleg azt jelenti, hogy szereti őt és szeretné felhívni a figyelmet magára. Ez a gesztus azonban azt is jelezheti, hogy egy személy nem érzi magát kényelmesen. Talán hazudott, vagy csak el akar menni, bárhol is van éppen.

forrás

Te tudsz még ilyen jelekről? Kommentálj bátran, ha ismersz még ilyeneket!

Ezt olvastad már?

No Comments