Nem keresem a “másik felem” mert egész vagyok így is…

Körülöttem szinte alig van valaki, aki nem házas, vagy nem kapcsolatban él. Én pedig szingli vagyok. Még mindig…

Egyedül ébredek reggel és egyedül fekszem este. A barátaim nagyrésze megállapodott, nem igazán vagyunk abban a korban, amikor az éjszakákat járjuk, a többiek, esténként a kanapén kuporognak. Én is ezt teszem: egyedül. Reggelente a sarki kávézóban indítom a napot, hosszan folyatom a fürdővizem, és ha hajnalig akarok tévézni megtehetem.

Az életemben, ebben a pillanatban remekül érzem magam.

Persze, néha borzasztóan egyedül érzem magam, és annyira el tudok keseredni, hogy soha senkinek nem fogok “kelleni”, hogy alig tudok kimászni az önsajnálatból, de persze ezt is átengedem magamon. Szeretem az életem, ezekkel a napokkal együtt is.

Az életem ugyanis teljes, nem érzem, hogy lyukas lennék, hogy hiányozna belőlem egy darab. Teljes vagyok. És teljes életet élek.

Elégedett vagyok, és boldog, hogy nem kell egy olyan kapcsolatban élnem, és szenvednem, ahol egy olyan ember dönt az életemről, akire, őszintén szólva magasról teszek. Nem tisztelem, nem kedvelem, csak azért van velem, hogy ne legyek egyedül.

Próbáltam már ezeket a kapcsolatokat és egy biztos, nem kérek többet belőlük.

Ha képes vagy egyedül is boldog lenni, az egy nagyon megerősítő érzés. Elképesztően kielégítő, hogy képes vagy egyedül, bármire. Nem kell segítséget kérnem ahhoz, hogy hogy akarok élni, magamért hozok döntéseket, és a tévedéseim is az enyémek. Nincs kinek beszámolnom, vagy elszámolnom. Magamért teszem.

Ez pedig remek érzés.

Büszkévé és erőssé tesz, hogy boldog vagyok egyedül, hogy boldoggá tudom magam tenni. Ebben a pillanatban nagyon meggondolom, hogy mi az, amiért ezt feláldoznám.

Megtenném, de szeretném azt az embert megismerni, felfedezni, és igazán érezni. De nem keresem a szerelmet, és semmiképp nem hiszem azt, hogy nem vagyok komplett, egész egyedül.

Ha társra találok boldog leszek, hogy együtt vagyunk, de nem AKKOR leszek egész. Most is az vagyok.

Olvasd el ezt is:

No Comments