Napsütötte Toszkána, avagy a 8 legjobb könyv, amiből megismerheted ezt a vidéket!

Ha még nem jártál Toszkánában, akkor azért, ha már jártál, akkor pedig azért szerezd be ezeket a könyveket, és utazz el újra gondolatban Észak-Olaszországba, ahol gyönyörű Toszkán vidék csak téged vár.

Megtervezted már az idei nyaralásodat? Ha még nem, akkor tökéletes lesz ez a könyves ajánló, mert csupa olyan könyv került bele, amivel az álomszép Toszkánát járhatod be. Nem hallottál még erre az észak-olaszországi tartományról? Akkor itt az idő bepótolni!

Toszkána ugyanis rengeteg csodás várost, szigetet tartogat, amire érdemes időt szentelni és bejárni. Ha szeretnéd előtte gondolatban feltérképezni a környéket, akkor irány a legközelebb könyvesbolt és szerezd be ezeket az olvasnivalókat! Ajánlunk szuper hangulatos regényeket, és néhány útikönyvet is, amiben mindent megtalálsz a híres olasz környékről!

Elizabeth Adler – Toszkánai ​nyár

Gemma ​Jericho elvált, agyonhajszolt New York-i orvosnő, akinek életét az egyre nehezebben kezelhető kamaszlánya és állandóan aggódó édesanyja tölti ki. Egy titokzatos toszkánai örökségről szóló levél azonban felvillantja előtte a változás lehetőségét: búcsút mond hát az unalmas hétköznapoknak, s családjával Olaszországba utazik. Gemma azt reméli, hogy a kiruccanás alatt kibékülhet lányával, és a változás új értelmet adhat édesanyja életének is. Ám a toszkánai valóság sokkal bonyolultabbnak bizonyul, mint amilyenre Gemma számított…. A sok bonyodalmat, és érzelmet tartogató nyár teljesen felforgatja a nő életét, és örökre megváltoztatja Toszkánáról a véleményét.

Jenna Evans Welch – Love ​& Gelato – Firenzei nyár

Ne tévesszen meg a fagyis rózsaszín borító, a Firenzei nyár című történet egy ízig-vérig léleksimogató regény, aminek bár tini főszereplője van, de mégis rengeteg tanulságot tartogat mindenki számár a könyv. Lina ​az idei nyarat Toszkánában tölti, jóllehet, eleinte semmilyen érdeklődést nem mutat az ország napsütötte, varázslatos tájai iránt. Csupán édesanyja utolsó kívánságának eleget téve érkezett addig nem látott apjához. De milyen apa az olyan, aki tizenhat évig a gyereke felé sem néz? Lina ezért nem is vágyik másra, mint hazatérni, amilyen gyorsan csak lehet. Aztán a kezébe kerül egy napló, amit édesanyja az itáliai tartózkodása idején vezetett. A lány előtt hirtelen feltárul egy csodás világ, amely titkos románccal, műalkotásokkal és eldugott pékségekkel van teli.

Szerb Antal – Utas és holdvilág

Nem maradhat ki a felsorolásból az egyik legszebb magyar regény, ami egy útkereső férfi utazásáról szól. Szerb Antal regénybeli utasa holdvilágos transzban szökik meg fiatal felesége mellől, hogy kiegészítse, továbbélje azt az ifjúságot, amely visszavonhatatlanul elveszett. A szökött férj arra a kérdésre keresi a választ, hogy a lélek időgépén vissza lehet-e szállni a múltba, vajon torzónak maradt élet-epizódokkal kiteljesíthető-e a jelen, és megszabadulhat-e valamikor az ember énje börtönéből vagy hazugnak gondolt „felnőttsége” bilincseitől? Mihály utazás során bejárja Olaszország legszebb vidékeit, amiből Toszkána sem maradhat ki. Ha jót akarsz magadnak, akkor beszerzed ezt a könyvet, mert nagyon tanulságos, és telis-tele van csodás leírásokkal az olaszok mindennapjairól!

E. M. Forster – Szoba ​kilátással

E.M. Forstner regényéből film is készült már, amin nem csodálkozunk, hiszen maga a történet, és a helyszín, ahol játszódik filmvászonért kiállt! A fiatal arisztokrata lány, Lucy Honeychurch, az első külföldi útját tervezi. Firenze mellett dönt, gardedámja idősebb unokatestvére Charlotte lesz. Egy exkluzív hotelben szállnak meg, ahol egy félreértés folytán megismerkednek a karizmatikus, George-dzsal. A két fiatal első látásra egymásba szeret, ám Charlotte felismerve a kibontakozó érzelmeket gyorsan visszaviszi a lányt Angliába. Hazatérve Lucy szembesül sorsával: hozzá kell mennie a gazdag férjjelölthöz. Hamarosan azonban kiderül, hogy új szomszédjuk nem más, mint George apja, akit a fia gyakran meglátogat.

Marlena de Blasi – Ezer ​nap Toszkánában

Marlene de Blasi írónő nagyon jól ismeri Olaszországot, könyveiben egy-egy környéket jár be, megismertetve az olvasóval a gasztronómiát, a helyi történelmet, és az ott élő embereket. Az Ezer nap Toszkánában című regényének hősei határtalan lelkesedéssel és igencsak behatárolt anyagiakkal indulnak útnak a lagúnák városából egy apró falucskába, majd beköltöznek egy félig-meddig renovált egykori istállóba, ahol se telefon, se fűtés, a konyha pedig csak talpalatnyi. Szerencsére hamarosan összebarátkoznak Barlozzóval, a falu önjelölt elöljárójával. Barlozzo gazdag helyi folklórral átitatott elbeszélései betekintést engednek számukra – és számunkra is – Toszkána lelkébe. Hőseink részt vesznek az ünnepeken, és megkóstolják a helyi finomságokat is. A hely még titkokat is rejteget, s ezek egyike a falu szépével, Florianával kapcsolatos…

Frances Mayes – Mindennapok ​Toszkánában

Húsz éve történt, hogy Frances Mayes átlépte itáliai lakhelye, a Bramasole küszöbét. A ciprusok szegélyezte sétányok, a piazzák pezsgő élete, a román stílusú puritán templomok, a konyha és a gazdag történelem csábították Olaszországba. Öt csodálatos könyvet ihletett meg gasztronómiai, építészeti és kulturális élményekkel teli élete a Cortona melletti házban és utazásai során. Az írónő sorsa összefonódott Toszkánával, ahol igazi élet lakozik a városok vastag kőfalai között. Mélyen személyes hangvételű új memoárjában Frances Mayes ismét megosztja az olvasóval mindennapi életét az imádott Bramasoléban, valamint új szerzeményükben, az eldugott hegyi városka szélén megbújó, 13. századi mesebeli házikójukban. Az írónő új könyvéből ezúttal sem hiányoznak a receptek, hiszen házukban a friss alapanyagokból készült finom étel egyenlő az élettel. Miközben megismerkedünk Luca Signorelli festészetével, megtudjuk, hogyan készül a tégla alatt sült csirke, a fehérbabpüré fűszeres garnélarákkal, a cukkinis palacsinta és az elmaradhatatlan osso buco.

Zsiga Henrik – Toszkána

A ​szerző két és fél hónapot töltött családjával, feleségével és kétéves lányaival Toszkánában – keresztben és kasul átszelték a híres olasz régiót, s módszeresen törekedtek arra, hogy az élményes bugyor egyre dagadjon. Kilenc költözés, megannyi szállás, sorolhatatlan látnivaló. Ámultak kismillió ősi városban, díszes templomban, műkincsektől roskadozó múzeumban, dohos barlangban, madárfüttyös erdőben, és mindennél több játszótéren. Az útikönyv gerincét a feltérképezett 60 toszkán település könnyed, olvasmányos, ám lexikális ismeretekben gazdag leírása adja. Az olvasó végigbarangolhat olyan városokat, mint Firenze, Lucca, Pisa, Carrara, San Gimignano, Arezzo, Cortona, Vinci és San Miniato. A szerző precíz történelmi, földrajzi, gasztronómiai és kulturális tudnivalókkal teszi színesebbé.

Caroline Koubé – Firenze ​és Toszkána

Ez a praktikus és jól áttekinthető útikalauz kiemeli Firenze és Toszkána jelentősebb területeit, bemutatva a fő látványosságokat. Megbízható javaslatokat nyújt a kirándulások, a szállás, az étkezés a bevásárlás és a pihenés helyszíneinek legjobb kiválasztásához. Az útikönyv az első alkalommal utazóknak is ideális. Több mint harminc színes térkép és kilencven színes fénykép gazdagítja.

Ezt is ajánljuk a könyvek után!

No Comments