Néha a *majdnem kapcsolatokon* nehezebb túljutni, mint az exeinken…

Van az úgy, hogy az el nem kezdődött, a be nem teljesült “kapcsolatokon” sokkal nehezebb túllépni, mint a szerelmeken.

Nem kell úgy érezned, hogy furcsa lenne az a kapcsolat, ami soha nem jött létre. Nem volt szükséged arra, hogy együtt legyetek. Megengedheted magadnak, hogy bármikor meggondold magad. Még akkor is, ha nehéz ezeken a kapcsolatokon túljutni!

Mert néha nehezebb átjutni valakivel egy másik szintre, mint valakit elengedni, ha már vége az érzelmeknek…

Amikor egy komoly kapcsolatot fejezel be, mindig van egy végső beszéletgetés. Lehet, hogy az életedből csak lassan távozik az illető, és nincsenek megválaszolatlan kérdések.

Hosszú időbe telik az, hogy elfogadjuk, amikor a kapcsolatunk véget ért, pedig látjuk, hogy tényleg vége.

Még akkor is nehéz a vége, ha rájössz, hogy nem tudtok együtt továbbhaladni, és hiába vannak erős érzéseid iránta, és még mindig vele akarsz lenni, de az együtt töltött idő, és a randizás már nem tesz boldoggá.

Annak ellenére, hogy vannak olyan exeid, akik a magányba taszítottak, vagy nagyon mélyre, és tudod, hogy rosszak voltak a számodra, még akkor is nehéz volta szakítás. Mert ott voltak a jó idők, amiket együtt éltetek át. A kiabálások, a zokogás, a szenvedés mellett ott voltak a jó dolgok is. Ha esetleg gondoltál valaha is arra, hogy újra megpróbáljátok gyorsan felejtsd el ezt, mert rossz ötlet, hiszen korábban is jártál már ezen az úton, és nem volt jó.

Nincs ugyanaz a megnyugvás, mint amit a majdnem kapcsolataid okoznak. Hiszen őket sosem tudtad annyira megismerni, mint az exeidet, nincsenek annyira negatív érzelmed, és nincsenek velük kapcsolatban annyi emléked. Hozzájuk, csak izgalom kapcsolatódik. Remény, és vágy. Amikor rájuk gondolsz, akkor a gyomrodban érzett pillangókra gondolsz.

De pont ezért bosszantó, hogy ha egy ilyen majdnem kapcsolatból nem lesz semmi. Mert nincs keményebb bizonyíték arra, hogy talán jók lettetek volna együtt, talán működött volna, mint amikor el sem kezdődik…

Nehéz továbblépni egy ilyen majdnem kapcsolaton, mert ott a kérdés: mi lehetett volna????

Lehet, hogy komoly kapcsolatba kerültetek volna, ha előbb lépsz, vagy kevesebb ideig vársz? Ha többet írtál volna? Vagy ha kevesebbet írtál volna? Nincs mód már kimondani, hogy mi lett volna. Nem zártátok le rendesen, és ezek a kérdések megőrjítenek. Állandóan ezekre gondolsz, ahelyett, hogy továbblépnél.

Néha nehezebb továbbjutni a majdnem kapcsolatokon, mint az exeinken. Mert néha rosszabb az a kapcsolat, amely fájdalmat okozhatott volna, mint az, amelyik már megszűnt, amelyiknek már vége. Hiszen nem tudod a választ, nem tudod, hogy mi lett volna, ha…

Ezt olvastad már?

No Comments