Végre egy kihívás, aminek tényleg van értelme az interneten! Itt a #trashtag!

Bár az emberek javarésze hajlamos arra, hogy hülye kihívásokban vegyen részt, de most kezd elterjedni egy olyan, ami nagyon pozitív, és nagyon követendő példa. Csatlakozz te is a #trashtag-hez és jobb lesz a világ!

Globális mértékűvé vált az egész Földön a minket ellepő szemét. Rengetegen rakják le illegálisan a szemetet, vagy csak nem figyelve ott hagyják, szétszórják egy piknik után az erdőben, a vízpartokon stb. A #trashtag kihívás lényege, hogy az ember jártában, keltében lát egy szeméttel borított részt, lefotózza, majd a nála lévő gumikesztyű és szemeteszsákok segítségével összegyűjti azokat, és a kukába helyezi (ahová való lenne!) majd posztolja a fotót az előtte – utána képekkel.

A kihívást egy reddit felhasználó indította mondván hogy az “unatkozó hülyegyerekeknek legyen mit csinálniuk”, és a kihívás tényleg elterjedt. A fórumra azóta rengeteg inspiráló kép került fel, most ezekből szemezgetett a Boredpanda is egy csokorra valót.

forrás

Egy család megtisztítta azt a partszakaszt, ahová kempingezni járnak
Ez a kép Nepálból érkezett. Ott is trend a #trashtag.
Vietnámban fiatalok fogtak össze és egy egész erdőt tettek rendbe.
500 önkéntes segített a Mumbai strandon és nagyjából 5 millió kg-os volt a szemét mennyisége
A Manila-öböl a világ egyik legszegényebb öblének tekinthető. 
11 év után a Legfelsőbb Bíróság kiadott egy tisztítási megbízást, amelyre több ezer önkéntes csatlakozott 2019. január 27-én és megtisztították a partot.
Egy nő a kajakjával együtt jár és takarítja a folyókat.
Ezektől a képektől egy kicsit jobb a világ nem?
3 lány és sok-sok zsák szemét a #trashtag vége.
És ezt csak egy óra volt kitakarítani, mondta a fiú.

Ezt a történet is nagyon inspiráló!

No Comments