18 tanács egy gyakorló édesapától, ami felrobbantotta a netet

Nem az életedben eltöltött évek száma, hanem az életed minősége az ami meghatároz. Ez lett Michael Mitchell mottója, aki szerető férj, és gondoskodó apuka.

Őszinte blogja szinte napok alatt lett nagyon olvasott, és mi meg is értjük, hogy miért…

A Life to Her Years blog írója nagyon sok tanácsot gyűjtött már össze élete során, amit 8 éves kislánya mellett tanult meg. A férfi szerencsére nem rejtegeti a tanácsait, bárki számára elérhetőek. Mi most 18 fontos pontot hoztunk nektek Michael bölcsességeiből:

 1. Szeresd a gyermeked édesanyját! Amikor felnő a lányod, és beleszeret egy férfiba, akkor csakis olyat fog választani, mint amilyen példát látott otthon. Egy olyan férfit, aki nagyon szereti a nőt, akivel együtt él.
 2. A fagylalt bár sok bűnt ölel fel, mégis meg kell ismerni az összes ízét!
 3. Élvezz minden egyes pillanatot, amikor együtt vagy a gyerekeddel. Hamarosan a haverjaival fog lógni, és nem fogja az idejét az apjára áldozni. Az élet elég gyorsan történik, jobb ha részt veszel benne rendesen.
 4. Mondd el neki, hogy gyönyörű. Mondd el újra és újra, mert egyszer egy film vagy egy magazin netán egy közösségi oldal megpróbálja meggyőzni őt arról, hogy ez másképp van.
 5. A vállon hordozás tiszta mágia. Most csináld, mert most erős a hátad, és a gyermeked még mindig apró.
 6.  Soha ne hagyd ki a születésnapját. Tíz év múlva nem emlékszik majd arra, hogy mit adtál neki a születésnapjára, de arra emlékezni fog, ha nem voltál ott.
 7. Ma kint szaladgál az kertben, aztán az iskolabusz után fut, holnap pedig már egyetemre megy. Az élet nagyon gyors, vigyázz!
 8.  Tanulj meg bízni benne! Adj neki több szabadságot, amikor idősebb lesz! Hidd el, meg fogja hálálni a bizalmadat.
 9. Mindig tudja a gyermeked, hogy bármi történik, te mindig hazavárod.
 10. Néhány dolog az életben sokszor megnyugtatobb egy síró kislánynak, de az apja simogatása a legjobb gyógyír a fájdalomra. Ezt soha ne felejtsd el!
 11. Valószínűleg azt akarja majd néha-néha, hogy egy rémálom után befeküdjön az ágyadba. Ne állj ellen, ez jó dolog, mert bízik benned és számít rád.
 12. Valahol 3 és 6 éves születésnapja között megkér, hogy vedd el feleségül. Ne nevesd ki, csak engedd el a füled mellett ezt a kérést finoman.
 13. Győződj meg róla, hogy milyen egy úszásoktatás. Menj te is be a medencébe, és akkor se legyen gond, ha csak csak te vagy az egyetlen apuka a vízben. Ez csak a többi apukának veszteség, mert ők nem fogják látni, hogy a kislányuk megtanul úszni.
 14. Tanítsd meg neki, hogyan tud könnyen kereket cserélni! Arról is biztosítsd, hogy ha valami baj van a kocsijával, akkor téged hívjon először segítségért, és ne a haverjait.
 15. Táncolj vele! Kezdd el, amikor még kislány, vagy akkor, amikor még egy kisbaba. Ne várj addig, amíg eljön az esküvője napja!
 16. Vásároljon neki egy menő edzőcipőt, amiből neked is van egy felnőtt méret. Viseljétek együtt ezeket a cipőket!
 17. Amikor a bújócskázni kell, akkor is vegyél részt benne, ha idiótának gondolod a játékot. Ezzel örömet szerzel neki, ő pedig boldog lesz.
 18. Mindig legyél jelen. Lógjatok együtt másokkal, de közben legyetek egymás jelenlétében. Ne légy tétlen és ne úgy teljenek el az évek, hogy nem történt semmi közös veled és a kislányoddal. Add hozzá az életed az ő éveihez!

forrás

Ez is nagyon megható!

No Comments