Itt az új őrület: a lemúr jóga!

Van már macskás, és kutyás jóga, de jógázhatsz alpakkákkal és kecskékkel is, ám most egy új trend jelent meg. Itt a lemúr jóga, amit te is kipróbálhatsz egy angliai szállodában! Mutatjuk, hogy mit tud ez a különleges mozgásforma!

Az angliai kestwicki vadasparkhoz közel fekvő Armathwaite Hall Hotel és Spa egy új mozgásformát vezetett be. A lemoga néven elterjedt órán lemúrokkal, azaz a gyűrűsfarkú makikkal ászánázhatsz te is, ha kedved tartja.

A lemúrok a közeli parkban élnek, és nagyon barátságosak és szociális lények, így a hotelben tartott jóga órán ők is szívesen részt vesznek. Ezek az állatok felismerhetőek a fehér, fekete mintázatú gyűrűk emlékeztető farkukról, ám eddig mi magyarok valószínűleg csak az állatkertben találkoztunk velük.


„Amikor a lemúrokat figyeltük meg, úgy tűnt, mintha mindig is a jógára termettek volna. Amikor a napsütésben sütkéreznek különböző pózokat vesznek fel ők is.” – mondta Richard Robinson, a hotelhez közeli Lake District Wildlife Park vezetője.

Az Armathwaite Hall hotelben több vadon élő állattal is találkozhatunk. A 400 hektáros területen sétáltathatunk alpakkákat, de a szurikátákkal is találkozhatunk. A szálloda vezetője szerint a „lemoga” jó módja annak, hogy a vendégek „közel érezzék magukat a természethez, ugyanakkor belelássanak a lemúrok életében is.”


Owen Humphreys – PA képek / Getty Images

A szakemberek állítják, hogy a jóga jót tesz a stressznek, csökkenti a vérnyomást, különösen akkor, ha részt vesznek az órán a makik is.


Owen Humphreys – PA képek / Getty Images

Persze a képek és a videó alapján úgy tűnhet, hogy kihívás így végigcsinálni egy napüdvözlést, de őszintén szólva ezek az aranyos állatok biztos, hogy feldobják az órát, és hát ki ne akarna ilyen cukiságok között jógázni?

Te részt vennél egy lemúr jógán? Mi nem tiltakoznánk!

forrás

Ha további cuki állatok nézegetnél, akkor kattints!


No Comments