Kipróbáltuk: Soins, hialuronsavas arcápoló krém, a vízhiányos bőr megmentője

Mai bemutatónkban száraz, vízhiányos bőrű olvasóinknak kedvezünk, ugyanis a SOINS – sorozat záró cikke egy mélyhidratáló, hialuronsavas arcápolóról szól!

Sajnos hiába köszönt el végleg a tél, a tavasz beállta sem garancia arra, hogy ezentúl távol marad tőlünk a bőrszárazság. Aki pedig alapvetően vízhiányos bőrrel van “megáldva”, jól tudja, hogy egy egész éven át gondoskodnia kell a megfelelő folyadékpótlásról kívül-belül, legalábbis, ha szép arcot akar.

Erre a kényes bőrtípusra nagyon jó választás, ha kis molekulájú hialuronnal kezeljük a helyzetet, amit például a SOINS mélyhidratáló nappali krém is nagy mértékben tartalmaz, így nem csupán pótolja az elvesztett vizet, hanem megálljt parancsol a további veszteségeknek is.

A rétegezős rutin itt talán még fontosabb, mint más bőrtípusoknál, egy nehéz, zsíros krém helyett jobban járunk, ha több, vízalapú szérumot és lotiont viszünk fel a bőrünkre, zárásképp pedig következhet a mélyhidratáló SOINS, mint klasszikus hidratáló.

A hialuron mellett persze remek segítő néhány növényi olaj, mint például a sárgabarack magjából kinyert olaj, vagy a szőlőmagolaj, de érdmemes megemlíteni, mint különlegességet, a narancsvizet is.

Vigyázzatok, mert ez a bőr sem tűri jól a szárító kozmetikumokat, könnyen mitesszerek, pattanások alakulhatnak ki a száraz területeken, így tényleg nem érdemes túl gyakran arcradírokat, erős tisztítókat használni, mert néha többet ártanak, mint használnak.

Helyette igyekezzünk egyensúlyban tartani a bőr mélyebb rétegeiben tárolt vizet, próbáljuk megfelelő kozmetikumokkal pótolni azt, így hamarabb elérjük a feltöltött, egységes állapotot, amit még mindig könnyebb stabilan tartani, mint a nulláról felépíteni.

Olvasd el ezt is:

No Comments