8 dolog, ami történni fog veled, ha elkezded végre követni az álmaidat

Mindenkinek életében egyszer elérkezik az a pillanat, amikor már nem tudja tovább becsapni magát, amikor már nem tudja figyelmen kívül hagyni a belső hangját. Lehet, hogy nálad most jött el ez a pillanat?

Ez az a pont, ahonnan az életed soha nem lesz az, ami korábban volt. Íme az a 8 dolog, amire biztosan számíthatsz, ha álmaid nyomába eredsz:

1. Nem lesz helyük az életedben azoknak az embereknek, akik kételkednek benned.

Észre fogod venni, hogy vannak azok az emberek, akiktől mintha szárnyad nőne és mindenben segítenek, hogy valóra tudd váltani az álmaidat. És vannak azok az emberek, akik olyanok, mint egy horgony és állandóan meg akarnak állítani. És még nem is ők a legrosszabbak. Mert a legveszedelmesebbek azok, akik olyanok, mint egy lék a csónakon. Megbízol bennük, elmondod nekik a vágyaidat és a terveidet, majd azt veszed észre , hogy minden jel nagyon arra mutat, hogy egyáltalán nem érdekli őket. Csak fél füllel figyelnek rád vagy rögtön témát váltanak. Amikor beszélsz hozzájuk, mindig másfele néznek. Lassan megtöltik vízzel a csónakodat, te pedig szépen elsüllyedsz. Pedig neked ilyen emberekre egyáltalán nincs szükséged.

2. Az emberek egyszer csak úgy neveznek majd, hogy “A rendíthetetlen”.

Ez először persze összezavar majd. Mert te úgy érzed, hogy mit sem változtál és ugyanaz az ember vagy, aki voltál. És ők igazából nem is a magabiztosságodat látják majd, hanem azt, hogy rendíthetetlen vagy. A magabiztosság a siker velejárója, de a rendíthetetlenség az bizony az éntudatból fakad, amikor már nem érdekel, hogy mit gondolnak mások. Megtehetsz bármit, amire szükséged van ahhoz, hogy megvalósítsd az álmodat, még akkor is, ha az nevetséges. Te csak merülj el ebben a rendíthetetlenségben, a magabiztosság pedig megérkezik később.

3. Már nem az egyetlen nagy cél lebeg majd a szemed előtt.

Ez kicsit olyan lesz, mint a csúcsdísz a karácsonyfa tetején: meg kell másznod az egész fát, össze kell gyűjtened az összes díszt, mielőtt a legnagyobbhoz érsz. Tudod, hogy minden egyes kis lépés egyre közelebb és közelebb visz a nagybetűs CÉL-hoz.

4. Dühös leszel, mert túl kevés lesz az időd arra a sok emberre, akit szeretsz.

Az a helyzet, hogy a naptárad hónapokra előre be lesz telve, mert az álmaid megvalósítása bizony az időd 90%-át kiteszi majd. Most még nem tudod elképzelni, de hidd el, semmi sem lesz fontosabb. Ez a legrosszabb az egészben. Bármit megadnál, hogy egy nap 48 órás legyen és egy hét minimum 14 napból álljon, csak, hogy egy kicsi időt legalább a szeretteidre is tudj fordítani.

5. Kidolgozod majd a beledet is.

Szó szerint. A hónapok csak úgy repülnek majd: sok mindenből kimaradsz és sok mindenről lemaradsz. Ugyanakkor lelkiismeret furdalásod lesz amiatt, hogy az egész nyarat végiggürcölted és semmit nem pihentél. De ez természetes.

6. Sokszor úgy érzed majd, hogy szinte belehalsz és nem bírod tovább.

És ez így jó. Nagyon igazságtalan, hogy senki nem mondja el, hogy amikor elkezded üldözőbe venni az álmaidat, akkor csak apró pillanatok vannak, amikor megkóstolhatod a győzelem ízét és utána olyan, mintha egy fekete lyukba zuhannál. Főleg, ha hosszú az út a végcélodhoz. Mert néha egyszerre éled meg a túláradó örömöt és a sötét mélységet. Csak egy a lényeg: ne hagyd magad túl sokáig a sötétben hánykolódni. Mert az a hely az “álom temető”, ahová sokan azt írják a sírkőre, hogy :” önbizalomhiány”.

7. Elfelejtheted az alvást.

Az álmok nem alszanak. Az álmainkat pedig csak akkor élhetjük meg, ha ébren vagyunk… nem igaz? Ha végre lehajtod a párnára a fejedet, millió gondolat tör elő, amelyek előre visznek ezen az úton. De elaludni alig fogsz tudni, már csak azért sem, mert nem az lesz a fontos. Valami állandóan be fogja előzni.

8. A végén pedig messze a legeslegszebb dolog az egészben: mindenki szurkolni fog neked és azt szeretnék, hogy sikerüljön.

Az emberek arra ösztönöznek majd, hogy soha ne add fel. Azt mondják: meg tudod csinálni. Azt mondják, hogy miattad úgy érzik, hogy ők is képesek valóra váltani az álmaikat. Elmesélik az édesanyjuknak, ők meg elmesélik a barátaiknak, és sokkal többen merítenek erőt belőled, mint gondolnád. Mert támogatni és bátorítani egymást a világ egyik legcsodásabb dolga.

És jobb, ha tudod, ezeket a dolgokat csak akkor érzed majd, ha végre tényleg álmaid nyomába eredsz.

Hajrá!!!

Talán ez is inspirálhat:

No Comments