Így készíts levendula limonádét, ami a fejfájás és a szorongás ellen is bevethető

Hamarosan elindul a levendula szezon, és a csodás lila virág hatalmas mezőkön virágzik majd. Idén, ha teheted szerezz be te is ebből a mágikus hatású gyógynövényből és illóolajából és készíts belőle limonádét!

Nem titok, hogy sokunk élete nagyon stresszes. Sokat dolgozunk a munkahelyünkön, közben foglalkozunk a családdal, és próbálunk valahová betuszkolni némi énidőt is, és már el is telt a nap, és még nem is aludtunk. Ugye ismerős a helyzet? Nem meglepő, hogy emiatt sokszor szorongunk, és gyakori fejfájás kínoz minket.

A fejfájás és a szorongás a folyamatos stressz eredménye, amin lehet változtatni. És itt jön a képbe a levendula, vagyis a levendulaolaj, ami egy nagyon erős illóolaj, amely híres gyógyító tulajdonságairól is. Több mint 150 hatóanyagot tartalmazó levendulaolaj hatékony antidepresszáns, gyulladáscsökkentő és nyugtatószer.

A levendula limonádé tökéletes frissítő egy hosszú nap után. A limonádé savanyú citromos ízét mézzel kombináljuk, így napközben, de este is bátran kortyolgatható. Ha stresszesnek, vagy feszültnek érzed magad készítsd el bátran!

Hozzávalók levendula limonádéhoz:

– 1 csésze méz

– 12 csésze tiszta víz

– 1 csepp levendula illóolaj

– 6 citrom

– Levendula ágak díszítésként

Elkészítés: A hat friss citromot meghámozzuk és kinyerjük a levét. Ezt alaposan elkeverjük az összes összetevővel, majd lehűtjük. Ha szükséges, több vizet vagy mézet adj hozzá a kívánt ízhez. Ezután már csak arra vár a limonádé, hogy megidd és elűzd a fejfájást, vagy a stresszt!

forrás

Ugye kipróbálod idén nyáron?

Ezeket is ajánljuk!

No Comments