Néha muszáj magasról tenni a dolgokra, hogy békében élhessünk!

Szerintem pontosan tudod, hogy miről beszélek…

Néha muszáj ignorálni a bizonytalanságunkat

A hang a fejedben folyamatosan azt mondja, hogy nyugodj le, nyugodj meg, ne csináld, ne indulj, ne vágj bele. Ismerős? Tegyél rá! Egyszerűen el kell hallgattatni a hangot, mert különben soha nem jutsz előbbre. Lépj ki a komfort zónából akkor is, ha nem mersz. Tedd meg azt a lépést, rúgd be azt az ajtót.

Néha muszáj fütyülni a kritikákra

Nem kell rohanni ajtóstól a házba, de vannak emberek, akiknek a véleményére egy percig se adj. A mérgező vélemény sokáig fáj, egyszerűen engedd el a füled mellett. Néhányan csak azért beszélnek, mert a hangjukat akarják hallani, és nem is értenek ahhoz, amit kritizálnak. Persze, adj a mentorod véleményére, de mindenkit mindenről megkérdezni butaság. Leszívja az energiádat és elterel a fókuszról. Ha hiszel benne, hogy jó úton jársz, akkor az úgy is van, ne hidd el, hogy mit mondanak a károgók!

Magasról tegyél azokra, akik cserben hagytak

Mindig vannak olyanok, akik egy idő után nem jönnek velünk az utonkon, és sokan olyanok is, akiktől nagyon nehéz (volt) az elválás. Ha hiszel benne, hogy minden okkal történik, akkor a nehéz napoknak is lesz jelentése, lesz értelme. De egy idő után kár azzokkal foglalkozni, akik már nem részesei az életednek. Foglalkozz azokkal, akik itt vannak, akik támogatnak. A többiek pedig … Csak emlék, semmi más.

Néha ignorálni kell a saját kérdéseinket is

Ismered a kínzó kérdéseket, amelyek nem hagynak aludni éjjel? “Miért én?” “Miért velem történik ez?” “Miért kell nekem ezt végigcsinálnom?”

Ezekre egyszerűen nincs magyarázat. El kell fogadnunk, hogy a dolgok okkal történnek, és a nagy egészben, ezeknek a történéseknek is részük van.

Nem könnyű az állandó agyalást megállítani, de hosszútávon nagyon fárasztó, és mástól veszi el az energiádat. Fogadd el, hogy nincs minden kérdésre válasz.

De van választásod: viszed magaddal ezeket a nehez terheket, és folyton megkérdőjelezed saját magad, vagy ignorálod, hogy békében élhess.

Nézd meg ezt is:

No Comments