12 dolog, amit csak azok érthetnek, akik mindent túlagyalnak

Jellemző rád, hogy minden fontos esemény előtt napokig, hetekig gondolkozol a döntéseden? Aztán, amikor pedig döntesz, és megtörténik a “dolog” akkor azon gondolkozol, hogy jól történt-e? Ha a fenti kérdésekre igennel válaszoltál, akkor te is a túlgondolkodósok táborát erősíted!

1. Szükséged van arra, hogy mindenben értelmet nyerjenek a te gondolataid. Ezek általában az összeesküvés-elméletek megalkotásának csúcspontjai, amiket x időszakonként bedobsz egy-egy beszélgetésbe, és aztán várod, hogy együtt gondolkozzatok a másikkal ezeken.

2. A túlgondolással az életed minden helyzetét körülbelül 100-szor nehezebbé teszed, mint amilyennek kell lennie.

3. Nem hagyhatsz semmit sem ellenőrizetlenül, mert meggyőződésed, hogy ha még néhányszor átfutsz a részleteken, akkor végül felfedezed a helyzet új perspektíváját, ami valamilyen módon megváltoztatja az eredményt.

4. Valószínűleg soha nem voltál biztos egyetlen egy dologban sem az életedben. Minden az iskolától, a barátokig, a reggelitől, a vacsoráig, az élelmiszerboltban a kenyér márkájával kapcsolatban ugyanolyan szörnyűségeket éltél meg, amikor választanod kellett.

5. Mesterképzést indíthatnál a dalszövegek mesteri újraértelmesében és a különböző sorokba való belemagyarázásba.

6. Folyamatosan megköszönöd a barátaidnak, hogy újra és újra meghallgatnak a helyzeteddel a kapcsolatban és bár soha nem lesz más a végkövetkeztetés, ők minduntalan melletted állnak.

7. Folyamatosan kell konzultálnod a barátaiddal a mobilodon, számítógépeden is, mert az életedben bekövetkező esetleges változásokat mind azonnal közöli akarod.

8. Nem számít, hogy valaki milyen szót használ, te bármilyen más módon el tudod érni, hogy valami többet jelentsen az eredeti szónál. 

9. Ismerd be, hogy gyakran megbánod a szövegeket, habozol az e-mailek írásánál, a tweetek törlésének és újraírásának mestere vagy, mindez azért, mert nem azt mondtad, amit akartál, úgyhogy végiggondoltad, és megbántad a szavaidat.

10. Mindig meggyőzöd magad a legrosszabb forgatókönyvről, hogy az fog megtörténni. Ha mégsem, akkor addig mondogatod, amíg bevonzod…Vigyázz!

11. A szociális média a te bányád, ahol biztosak vagyunk benne, hogy miden posztba belelátsz valamit, aminek köze van hozzád. Kiírt valaki valamit a párod Facebook falára? Tuti, hogy ráhajtott! Valaki küldött egy dalt neked? Tuti, hogy ezzel hátsó szándékai vannak! És még sorolhatnánk….

12. Sokszor büszke vagy magadra, mert rájöttél valami különleges dologra a barátaidról vagy a kollégaidról az elejtett apróságok között kutatva. Pedig lehet hogy ennek semmi jelentősége, de te ezt is túlgondolod…

Melyik pont a legigazabb rád? Te is túlgondolod az életet?

Ezt olvastad már?

No Comments