A Vegyél hazait! kampány bemutatja: CIBI

Ha számodra is fontos a műanyagmentes #zerowaste életmód és szeretnéd, hogy a bolygónk egy kicsit fellélégezzen a temérdek eldobható szalvétától, műanyagzacskótól, akkor ideje megismerkednek a CIBI-vel!

A márkát két magyar tervező álmodta meg, akik azóta háztartások százainak könnyítették meg a napi feladatait. Czibolya Kata és Szemenyei Rella a CIBI megálmodóra arra tették le a voksukat, hogy olyan környezetbarát csomagolást fejlesszenek ki, ami mind a gyerekeknek, mind pedig a szüleiknek gyors megoldása lehet a rohanó hétköznapokban.

Ha van otthon egy-két, esetleg több gyerkőcöd, akkor neked is ismerős lehet a helyzet, hogy ott állsz reggel és csomagolnád a szendvicseket az iskolába, ovis kirándulásra, de hirtelen nem is tudod, hogy mibe tedd a nassolnivalókat, vagy éppen a kekszeket. Mert műanyagba csomagolni bármit is elképesztően szennyező (tudod, sok kicsi sokra megy alapon!), pazarló, és még rosszul is néz ki. Ráadásul szinte biztos lehetsz benne, hogy kiszakad a vékony műanyagzacsi, eltépődik az alufólia és nem lehet visszacsomagolni a maradék szendvicset és még sorolhatnánk… Erre a problémákra találta ki Kata és Rella a CIBI újratasakot és újraszalvétát!

A kisebb gyerekeknek cipzáros változatban készült el a vidám és színes mintával díszített újraszalvéta és újratasak. Rakhatsz bele sütit, szendvicset, gyümölcsöt, dobozos üdítőt, nasikat, vagy akár müzlit is.

Az újraszalvéta a szendvicsek jó barátja, és rengeteg féle mintával kaphatóak. Van baglyos, pöttyös, mozaikmintás, virágos, kockás abrosz mintájú: egy a közös mindegyikben, hogy könnyen tisztíthatóak (egy mozdulattal letörölhető) és környezetbarát anyagból készülnek. 30 fokon moshatóak, és újra és újra felhasználhatóak. Sőt! Ha ebbe csomagolod a szendvicsedet, akkor szalvétát sem kell magaddal vinned, hiszen a csomagolással megtörölheted a kezed, szád, és miniabroszként is használható.

Az újratasakba bármit rejthetsz, hiszen cipzárral záródik és nem potyog ki belőle semmi. A kívül pamut, belül élelmiszerbiztos, vízálló anyagú tasakba kisebb kekszeket, rágcsálnivalókat is szállíthatsz. Tisztása pofonegyszerű: fordítsd ki a tasakot, rázd ki a morzsákat és egy nedves ruhával töröld szárazra és használd újra és újra a műanyagszemét termelése helyett.

A CIBI-nél az újratasak és újraszalvéta mellett mutatós asztali szalvéta csomagokat, újrapalackot és méhviaszos ételcsomagolókat is találsz. Ismerkedj meg bátran a márkával, és védd a környezetedet azzal, hogy nem termelsz felesleges szemetet!

Nézd meg a teljes  CIBI kínálatot ITT!

No Comments