12 színész, aki a Trónok harcában és a Harry Potterben is felbukkan

Nem is gondoltuk volna, hogy ennyi átjárás van a Harry Potter filmek és a G.R.R. Martin író által megálmodott sorozat között. Pedig de! Gyere és ámulj velünk!

Jim Broadbent

A színész Ebrose nagymestert alakítja a Trónok harcában, de a Roxfortban ő Horatius Lumpsluck professzor, akiből Harry megpróbál kiszedni egy emléket.

Michelle Fairley

Catelyn Stark vagyis Lady Catelyn fontos szerepet játszik a Trónok harca könyvek világában, és a sorozatban is. Deres úrnőjét Michelle Fairley alakítja, aki egyébként Hermione Granger anyukája is, aki bár ritkán, de felbukkan a Harry Potter filmekben is.

Sally Mortemore

Braavos egyik lakója és Irma Czvikker a Roxforti könyvtár vezetője.

Freddie Stroma

Dickon Tarly, Randyll Tarly második fia, Sam Tarly mellett (A 6. évadban tűnik fel egy kis ideig a színész, a 7. évadban már más játszotta a karektert). Stroma Cormac McLaggent egy griffendéles diákot alakított.

Bronson Webb

A Trónok harcában Willt játszotta egy rövidke szerepben, a Harry Potterben pedig Pike-ot a gonosz mardekáros diákot alakította.

David Bradley

A Roxfort utálatos gondnoka a Trónok harcában is egy gonosz embert játszott. David Bradley alakította Walder Fry-t, aki hátba támadta a Starkokat…

Nicholas Blane

A Trónok harcában Qarth város egyik fűszerkereskedőjét, a Harry Potterben a Mágiaügyi Minisztérium egyik alkalmazottját alakította.

Ralph Ineson

A Trónok harcában Dagmert, a Harry Potterben Amycus Carrowt, a Sötét varázslatok kivédese tanárt alakította az utolsó részben.

Edward Tudor-Pole

A Trónok harcában egy névtelen tüntetőt alakított, a Harry Potterben fontosabb szerep jutott neki. Ő volt a Borgin&Burkes sötét varázslatokkal foglalkozó üzlet tulajdonosa, Mr. Borgin.

Ciarán Hinds

Mance Rayder a Vadak vezetője (előzőleg az Éjjeli őrség tagja volt, de dezertált). A Potter univerzumban ő alakította Aberforth Dumbledoret, Albus Dumbledore fiatalabb testvérét.

Natalia Tena

A Trónok harcában Oshat játszotta, aki rengeteget segített Brandon Starknak boldogulni. A Harry Potter filmekben ő alakította Nymphadora Tonksot, aki a Főnix rendjének alakváltó tagja.

Julian Glover

A Trónok harcában ő alakította Pycelle nagymestert, aki Királyvár mestere és a Kistanács egyik megbecsült tagja volt. A Harry Potter filmekhez csak a hangját ad, ő volt Aragog hangja.

forrás

Te kit ismertél fel elsőre a sorozatból és a Potter filmekből?

Ezt láttad már?


No Comments