Íme a férfiak tulajdonságai, amelyekért *titkon* odavannak a nők…

Sok mindent tudunk a férfiakról, de még mindig van néhány dolog, amire jó rácsodálkozni! Jöjjenek azok a titkos dolgok, amiket sosem vallanánk be, de odáig vagyunk érte! Főleg ha a kiszemelt férfi csinálja, vagy rendelkezik ezzel a tulajdonsággal!

A párkeresés nehéz dolog, ám amikor felbukkan egy arra érdemes jelölt, akkor imádjuk kielemezgetni a Férfit! Igen, nagy betűvel, mert vannak Férfiak, akik ezt megérdemlik! De vajon mivel képesek elcsavarni a fejünket? Azonkívül, hogy szívdöglesztőek, udvariasak, szexisek, sármosak, tisztelettudóak, okosak, esetleg sportosak, vagy intellektuálisak (és ide behelyettesíthetsz még más mellékneveket is!). Íme a tudomány szerinti válasz, amiért mi nők állítólag titkon rajongunk. Te hány pontjával értesz egyet?

Ha a Férfi lelkesedik egy hobbiért, vagy valamiben nagyon geek

A tini filmek az 1980-as években azt az elképzelést mutatták be, hogy a geek pasik soha nem kapják meg a lányt, mert a csajoknak nem jön be, ha egy fiú valamiért teljesen odavan: legyen az számítógépes játék, film, esetleg a képregények. Pedig ez nem így van!

Jeanette Raymond PHD pszichológus elmondta: “Egy olyan ember, aki nagy érdeklődéssel vagy szenvedéllyel rendelkezik valamin saját magán kívül, az azt jelenti, hogy képes magára vigyázni, boldoggá válni, és produktívan kihasználni az idejét. Ez utóbbi pedig nagyon vonzó a nők számára.”

fotó: unsplash.com

Ha a Férfi vöröset, vagy pirosat visel

Egy újabb példa, ami azt mutatja, hogy mennyire furcsa dolgokra képes az agyunk. A Rochester Egyetem által végzett tanulmány azt mutatta ki, hogy a nők szemében vonzóbbá váltak azok a férfiak, akik vörös ruhát viseltek, mint akik nem. Andrew Elliot, a tanulmány vezető szerzője arra a következtetésre jutott, hogy “A nők vörösben úgy látják meg az adott férfit, mintha az magasabb státuszú lenne, így arra következtetnek ebből, hogy több pénzt keresnek, és magasabban helyezkednek el a társadalmi létrán. Ez pedig vonzáshoz vezet, még ha nagyon tudat alatti is.”

Számos lehetséges oka van annak, hogy miért társíthatjuk a vöröset (és a pirosat) a hatalommal vagy dominanciával. Néhány tudós elmondta, hogy azért, mert a vörös szín az agresszív viselkedéshez kapcsolódik. A vörös drága festék volt a történelem folyamán, és a gazdagok és a királyi körök közé kerültek főként az ilyen színű kelmék. Így van tudat alatt egy kulturális feltételezésünk, hogy aki pirosban, vörösben jár az gazdag.

Ha a Férfi jóban van a barátaival

Mindannyian sok-sok kis segítséget kapunk barátainktól. A legjobb barátunk kedves számára, és kiderült, hogy a nők nagyon vonzónak találják, ha a kiszemelt férfinak jó fej barátai vannak. A Purdue Egyetem megállapította, hogy azok a férfiak, akik szilárd barátságokkal rendelkeznek, azok iránt a nők szeretete jelentősen megnő, amikor erről tudomást szerez.

Ha a nő meglátja, hogy a barátságaiban ugyanazt a tulajdonságot jeleníti meg a férfi, amit ő is fontosnak tart, akkor azt fogja gondolni, hogy kompatibilis a férfivel. Ráadásul ott van még, hogy hitelesnek és megbízhatónak tartja, hiszen akinek sok barátja van, az ilyen ember.

fotó: unsplash.com

Ha a Férfi egy kicsit szégyenlős miattunk

Ty Tashiro pszichológus egy egész könyvet írt a félelmetlenség előnyeiről (a könyv címe: The awkward: The Science of Why) és, hogy miért lehetünk társadalmi szempontból kínosak. Tashiro elmagyarázza, hogy az emberek, akik kényelmetlen viselkedést mutatnak, más nézőpontból látják a világot, ami frissítőleg hathat azokra, akikkel megismerkednek.

Ha a Férfi felhúzza a karján az inget, pulcsit

Ez valószínűleg nem annyira titok a hölgyek számára, de az alkarok a férfi test egyik fontos pontjai. Az univerzum egyik nagy rejtélye azonban az, hogy senki sem tudja miért szeretik a nők alkarokat.

A Serena Golden újságírója több nővel készített interjút a feltűrt alkarok rejtéyéről. “Az alkar nem tipikus glamour izom, de erősséget sugallnak, igaz nem olyan módon, ahogyan egy bicepsz. Egy nagy bicepszes srác jól néz ki, de egy nagy alkarú fickó kenyeret készíthet, vagy megjavíthat egy autót, esetleg rönkházat építhet. Egy vastag alkar mindenre jó.”

fotó: unsplash.com

Ha a Férfi tud és szeret is főzni

Manapság a férfiak és a nők lassan egyenlő mennyiségű időt töltenek a konyhában, de azért a nők még mindig izgatottak, amikor azt látják, hogy a Férfi szeret a tűzhely körül tenni-venni. A brit tudósok egy csapata 20 páros kísérletet végzett, ahol a nők különböző feladatokban figyelhették meg a férfi partnereiket. A fiziológiai vizsgálatok kimutatták, hogy a nők jobban lelkesedtek egy főző férfiért, mint egy fát aprító férfiért.

A főzés felülmúlta az egyéb házimunka feladatokat is, úgy mint a vasalás vagy a tisztítás. A vizsgálatban részt vevő nők 70 %-a előnyben részesítette, hogy egy csésze kávét kapott a férfitől, mint egy ölelést. Szóval a jól táplált gyomor erejét nem szabad alábecsülni! (Nálunk, nőknél sem.)

Itt is írtunk már erről:

Ha a Férfi izzad

A Kaliforniai Egyetem megállapította, hogy a férfiak verejtékének illata növelheti a heteroszexuális nők szexuális ingerét. És ez valóban így van. Az UC Berkely tudósai fiziológiai és hormonális változásokat tapasztaltak azokban a nőkben, akikkel egy izzadt férfi pólóját szagoltatták meg. Az izzadás után fennmaradó nedvesség tele van kémiai androsztadienonnal, amely a tesztoszteron származéka.

Vannak azonban olyan bizonyítékok is, hogy képesek vagyunk szippantás által megtalálni a velük kompatibilis embereket egy csoportból. Talán ezért is menő az a társkereső szolgáltatás, amelynek az a célja, hogy az emberek illat után találjanak társra.

Ha a Férfi pólót visel

Ha a vörös, és a piros szín nem lenne egyértelmű, akkor itt van a póló szabály. Egy kutatás szerint körülbelül tizenkét százalékkal vonzóbbak azok a férfiak, akik pólóban mutatkoznak, mint akik nem. Ráadásul egy jól megválasztott póló tuti siker!

Dr. Andrew Dunn pszichológus elmagyarázza: “A tökéletes póló egyenesen a felső mellkasot hangsúlyozza, ami kiemeli a férfiak optimális alakját. Ez az optimális forma olyan, mint egy fejjel lefelé álló háromszög.” A tudósok azt is megállapították, hogy azok a férfiak, akiknek a válluk 20%-kal szélesebb a csípőjüknél, azok vonzóbbak a nők számára.

fotó: unsplash.com

Ha a Férfi hangja mély, netán álmos

Tanulmányok kimutatták, hogy a nők azokat a férfiakat tartják szexisebbenk, akik mélyebb hanggal rendelkeznek. Van azonban egy fontos tényező, ami még fontosabb, mint a légzés. A tudósok megállapították , hogy a hang magas vagy alacsony jelenléte kevésbé fontos, mint a hang “lélegzete”. Ez a hangminőség nagyon hasonlít ahhoz, amikor az ember rögtön a felébredés után beszél. Kicsit rekedtesen, mélyen, és bariton hangon. Ezért megőrülnek a nők!

forrás

És most jöjjön a másik nézet!

No Comments