Légy büszke magadra! Erősebb vagy, mint hinnéd…

Emlékszel arra, amikor zokogva feküdtél a padlón? És arra emlékszel, amikor felálltál onnan?

Pontosan úgy kezdődik, mint az összes többi nap. Felkelsz, teszed a dolgod, ahogy szoktad. Minden rendben, minden megy a maga útján. Aztán hirtelen… történik valami. Valami megváltoztathatatlan, valami borzalmas, valami szomorú. Valami, ami felrobbantja a világodat, és már semmi nem lesz ugyanaz.

Én pontosan emlékszem arra a pillanatra. Úgy éreztem megnyílik a föld, és elnyel. Bárcsak… Úgy éreztem, hogy láthatatlanná válok, és az agyam nem tudja befogadni a kapott információt. Éles késként hasította szét az életem valami, amit nem tudtam visszacsinálni. Ami fölött nem volt hatalmam. Elveszítettem a kontrollt az életem fölött. Az érzelmeim fölött.

Csak feküdtem és néztem a plafont. Egy idő után már sírni sem volt erőm.

Akkor még nem tudtam azt, amit csak hónapokkal később láttam tisztán: a leggyengébb pillanatomban voltam a legerősebb. A szürkeségen és a reményvesztettségen is átsejlett egy gondolat: túl leszel ezen is. Nem ma, nem holnap. De túl leszel rajta.

Lesznek nehéz és kegyetlen percek, amikor még az is lehetetlennek tűnik majd, hogy felkelj az ágyadból, de felkelsz. Idővel. Törékeny vagy, szomorú vagy, de nem adtad fel.

Amikor úgy érzed, hogy az utolsó utáni pillanatban vagy, hogy a világodnak vége, akkor történik a varázslat. Abban az őszinte pillanatban.

Csak akkor, amikor úgy érzed nincs kiút, amikor elképzelhetetlen dolgok történnek, amikor már nincs mibe kapaszkodnod, akkor látod és érted meg igazán, hogy ki is vagy valójában.

Gyenge? Nem. Soha nem voltál gyenge. Valódi vagy, bár néha nyers. Nyitott vagy és őszinte. Bátor és úttörő. Erősebb vagy, mint képzeled, mint ahogy bármikor képzelted.

Olvasd el ezt is:

No Comments