A kutatások bebizonyították, hogy a virágok csökkentik a fájdalmat…

A kutatók azt szeretnék, hogy a kórházakban a virágok mint “kiegészítő gyógyszerek” legyenek jelen az emberek életében.

Egy csokor virág küldése egy szomorú barátnak szívmelengető gesztus, és valójában hasznosabb is, mint az gondolnád. Meglepő, de a legtöbb virág az édes illatával komoly pozitív hatással lehet az egészségünkre. És ezt már egy kutatás is bebizonyította!

Az Amerikai Kertészeti Tudományi Társaság nemrég tanulmányt készített, amelyben felmérte, hogy a növények terápiás hatással vannak a sebészeti műtéteken átesett betegekre. 90 beteg között osztott szét a társaság virágokat, és meglepő eredményt kaptak.

Azoknál, akiknél virágokat tettek ki a kórteremben, náluk alacsonyabb vérnyomást és pulzusszámot mértek, ráadásul a fájdalmuk, a fáradtságuk és a szorongásuk is enyhült. Azok, akik nem kaptak virágot, ők sokkal rosszabb értékeket mutattak a fenti dolgokban. A kutatás tehát bebizonyította, hogy a virágok olyanok, mint a kiegészítő gyógyszerek, így érdemes beiktatni őket a gyógyításba, hiszen a betegek hangulata jobb már néhány szál virágtól is.

Egy másik kutatásban főiskolai kollégiumban élő nőknek osztottak babarózsát, és megkérték őket, hogy tegyék a szobájukba. Később megkérdezték őket, és mindegyikük szinte azt tapasztalta, hogy stresszmentesebb, és boldogabb lett, mióta virágot tart a lakásában.

forrás

Ugye nálad rendszeresen van virág otthon?

Ezt olvastad már?

No Comments