“Meg kellett tanulnom, hogy én is lehetek első az életemben…”

Renée Zellweger fontos interjút adott, amelyben elmesélte, hogy hol tart az életében, és ebből mi is sokat tanulhatunk. De mesélt az új filmjéről, amiben Judy Garland-ot alakítja… és mi már alig várjuk, hogy lássuk!

Az októbertől látható Judy című film kapcsán a színésznő interjút adott a Town and Country magazinnak, amit több szempontból sem hagyunk figyelmen kívül.

Bárki, aki tanúja volt Renée felemelkedésének és “bukásának” (utálom ezt mondani) tudhatja, hogy sok-sok éven keresztül nem volt a színésznő nélkül sikerfilm, aztán hirtelen, egyik napról a másikra Renée eltűnt a vászonról.

Tökéletes és nagyon kedves arcát láthattuk a Chicago-ban, a Betty nővérben és Bridget Jones-ban, azóta már háromszor. A munkamániás színésznő mindent elvállalt, de tényleg mindent, amihez kedvet kapott. Három Oscar jelöléssel a háta mögött (a Hideg Hegyért egyébként meg is kapta) és nem kevés önsanyargatással egyszer csak eljött a pont, hogy fogalma sem volt, hogy ki is ő.

“Rájöttem, hogy jobban kell vigyáznom magamra. A színészkedés nem mehet az egészségem rovására. Az önszeretet nem egy lehetőség, hanem prioritás. Most már pontosan tudom.”

Nem lehetett könnyű szembenézni azokkal a támadásokkal, amelyek akkor érték, amikor egy vörösszőnyeges vizit után a fél világ azt találgatta, hogy mi történt az arcával. Megörgedett? Plasztikáztatott, ami rosszul sült el? Vagy csak egyszerűen ennyire régen nem láttuk már? Mindkét oldalon voltak bólogatók bőven. Egy dologról nem esett szó: a művészetről.

Reneé megtanulta, hogy a szakma felemelhet, és el is dobhat egy pillanat alatt. Ideje volt máshová tenni a fókuszt. Saját magára.

Judy Garland szerepéhez, úgy érzi, fel kellett nőnie. Annak ellenére, hogy szinte egész életében erre készült.

“A texasi kisvárosban, ahol felnőttem nem volt mozi, de volt egy régi magnónk, amivel rögzíteni tudtam a hangomat. Az Over the rainbow volt az első dal, amit megtanultam, és amit egyszer egy sajtó turnén el is énekeltem. Fura, nem?”

Judy Garland egy érzékeny, meggyötört és elképesztően tehetséges művész volt, akit Hollywood sokszor pellengérre állított a külseje miatt. Ismerős? Nem véletlenül tud Renée azonosulni vele.

“Érdekes, hogy Judy-ban egy kicsit mindenki megtalálja magát. Talán azért, mert annak ellenére, hogy végtelenül érzékeny volt, két lábbal állt a földön, ha a színészetről volt szó. A munkájában mindig a maximumot adta, még akkor is, amikor már súlyos függő volt.”

És azt se feledjük, hogy minkét színésznő az élete során tartott egy-egy nagyobb szünetet, amikor szinte teljesen eltűntek a színről.

“Az a többrétű tehetség, amivel Garland született inspiráció lehet minden művész számára. Az életét tekintve persze én is megkérdeztem magamtól, hogy vajon ma is ilyen tragikus véget érne-e. De nem tudok erre a kérdésre válaszolni.”

A kérdésre pedig, hogy mit szól ahhoz a szóhoz, hogy “Renée-ssaince”? Csak nevet, mert most hallja először. Talán igen, Renée ismét megmutatja, hogy nem tűnt el, csak ismét, mint már annyirszor, újragondolta magát és a karrierjét…

Nézd meg a Judy előzetesét:

Olvasd el ezt is:

No Comments