6 dolog, amit *érdemes* megtanulni a távkapcsolatban élő pároktól

Mindenki más elvárásokkal lép be a társkeresők világba. Vannak, akik csak szeretnék felfedezni a világot, miközben valakivel rövid távon együtt vannak. Persze vannak, akik a tartós kapcsolatokat keresik. De vajon az utóbbiaknak mi lehet a titka?  

Érdemes megfigyelni a régóta együtt élő párokat, akiket néha több száz kilómétert választ el, mert az ő kapcsolatuk elárulja azokat a dolgokat, amik nem hiányozhatnak egy kapcsolatból, hogy később hosszú távon is működjenek.

1. Tanuljatok meg kommunikálni

Ez a távkapcsolatokban nyilvánvaló, de minden kapcsolatban fontos tényező: a kommunikáció kulcsfontossága. A kommunikáció az egyetlen dolog, ami fenntartja a kapcsolatot a találkozások között, ami lehet, hogy nem gyakran fordul elő. A távkapcsolatban élő párok megtanulják, hogyan kell gyorsan alkalmazkodni a kommunikációs igényekhez.  Hasonlóképpen, meg kell tanulniuk, hogyan reagáljanak partnereik kommunikációs igényeire anélkül, hogy személyes sértésnek éljék meg, hogy a másik éppen nem ér rá mondjuk beszélgetni. Ez egy olyan gyakorlat, amely több időt vehet igénybe, de minél hosszabb és egészségesebb egy kapcsolat, annál erősebb a kommunikáció a két fél között.

2. Egy kapcsolat egy idő után lelassul

Mindenki ismeri a sztereotípiákat. Van akinek elég néhány hét, van akinek hónapok kellenek, hogy tudja, hogy merre tart egy kapcsolat, van-e közös jövő. Van akinél ehhez elég 3 nap, van akinek 3 hónap kell, a lényeg, hogy amikor ezek megtörténnek, akkor a kapcsolat lelassul. Tudj meg többet a partneredtől, mielőtt elköteleződnél iránta, és ennek adj időt.

3. Kevesebb nyomás van rajtuk

Ennek az oka, hogy az emberek a kapcsolat kezdetén mindent meg akarnak tenni a másikért. Fárasztó, hogy a társkeresőn, vagy a randikon bizonyítsunk, újra és újra elkápráztassunk egy másik embert. A nyomás, hogy átlépjük a szinteket, szintén felőröl minket. Egy kapcsolatban élő párnál nincsenek ilyen nyomások. Maximum a család és a barátok gyakorlhatnak nyomást, hogy velük is töltsenek időt, ne csak kettesben legyenek. De ennyi! Ha külön is vannak, akkor sem feszültek, hanem tudják, hogy most feláldoznak az életükből pár órát / napot, aztán úgyis együtt lesznek az életük további részében.

4. A bizalom prioritássá válik

A siker alapját képező hosszú távú kapcsolat egyik legnagyobb összetevője a bizalom. Jó, ha az elkötelezett és szeretett személy iránt teljes bizalommal vagy és ő is viszont irántad. Meg kell bíznod a partneredben, hogy értékeljétek a kapcsolatotokat. Ha nincs bizalom, akkor jönnek a nyomozgatások a közösségi oldalon, a vádak és a sértettség…

5. Minden másodpercet együtt töltenek

Amikor esélyed van arra, hogy együtt legyél a partnereddel, akkor tényleg legyetek együtt. A távkapcsolatban élők kihasznáják, hogy néha hetekig nem látják egymást, de amikor együtt vannak, akkor tényleg együtt vannak. Figyelnek a másikra, kényeztetik a másikat, és mindent úgy csinálnak, mintha nem váltak volna el hetekre.

6. Ismerd meg önmagadat teljesen!

A szerelem hihetetlen érzelem, ami még addiktív is lehet. Sajnos azonban, amikor a legtöbb szerelmet megosztod a másikkal, akkor sem fogja kiállni az idő próbálját, ha önmagadat nem szereted! Ahhoz, hogy együtt legyetek hosszú távon, ahhoz magadat kell megismerned teljesen.

Tudnod kell, hogy ki vagy, és mit akarsz az élettől, hogy jó kapcsolatod legyen. Így te leszel önmagad legerősebb verziója, és a partneredet is erősíted. Az egyik fő oka annak, hogy a távkapcsolatok a legboldogabbak, hogy a párok egyedül is képesek érvényesülni és nem támaszkodnak a másikra. A hosszú kapcsolatban élő párok tisztában vannak azzal, hogy hogyan kommunikáljanak egymással és hogyan értékeljék az együtt töltött időt, miközben egyedül is helytállnak, mert ismerik a korlátukat, és a lelküket.

Ezt olvastad már?

No Comments