Az ész megáll! A lájkvadászok elözönlötték a csernobili zónát

Az HBO-s Csernobil sorozat alkotói is felhívták a figyelmet arra, hogy a helyszín veszélyes, de ez nem akadályozza meg azt, hogy elárasszák a sorozat híres helyszíneit azok, akik egy “különleges” fotót szeretnének az Instagram oldalukra.

A világ első számú kedvence lett az HBO által forgatott Csernobil című 5 részes minisorozat, amiről már mi is írtunk.

Az 1986-ban történt tragédiát bemutató sorozatot rengetegen látták a világon, és most mindenki élőben is szeretné megnézni, hogy mi történt a helyszínen. A csernobili zónába való utazás nem veszélytelen, rengeteg előírást kell betartani az oda látogatóknak, és hiába hívják fel a figyelmet erre az ott dolgozó szakemberek, erre úgy tűnik a lájkokra éhes generáció fittyet hány.

A sorozat írója és producere Craig Mazin nemrég egy tweetet tett közzé, amiben erre kérte az embereket:

Csodálatos, hogy #ChernobylHBO elindított egy turizmushullámot a zóna felé. De igen, láttam a képeket amelyek köröznek a neten. Ha ellátogatsz ide, ne feledd, hogy itt egy szörnyű tragédia történt. Tartsd tiszteletben ezt, és mindenkit, aki azért szenvedett, és áldozatot hozott azért, hogy ne történjen nagyobb baj.

Sajnos a hype tényleg akkora, hogy egymást érik a látogatók Pripyatban, ahová egy-egy fotó kedvéért olyan dolgokra képesek egyesek, hogy az megkérdőjelez minden józan észt. A magukat néhányan influenszernek nevező Instagram felhasználók pózolnak a radioktív szennyőzédéssel teli környéken a védőruhát (és mindenféle más ruhát is) ledobva, csak hogy több lájk jöjjön majd a fotóikra….

Az város elhagyott területein a szakemberek elmondják az oda látogatóknak, hogy ne érintsék meg a tárgyakat, az épületek falait, de úgy tűnik ez a tilalom sokak számára nehezen betartható…

Arról már nem is írunk, hogy mennyi áldozatot követelt a tragédia, míg valaki ebből viccet űzve pózerkedik az atomreaktor irányítótermében, vagy a pripyaki vidámpark óriáskereke előtt….

Neked mi a véleményed a témáról?

Ezt láttad már?

1 Comment

  • comment-avatar
    Váczyné Gubó 2019 június 14. (7:23 de.)

    Idióták !!!