11 város, akik a környezetvédelemért drámai változásokat vezettek be

2050-re komoly problémává válhat a klímaváltozás. A nagy cégek egyelőre homokba dugják a fejüket, a változás még nem indult el. De van néhány város, akik már meglátták a veszélyt, és tenni szeretnének azért, hogy a bolygó könnyebben lélegezzen.

Minél gyorsabb olvadnak az Antarktisz gleccserei, annál inkább sürgetőbb a környezeti helyzet, a légszennyezés és a közelgő globális felmelegedés. A tudósok szerint a levegőminőség több embert öl meg, mint a dohányzás. Főként ez az oka annak, hogy több város közigazgatása megpróbálja megváltoztatni a szemléletüket és megpróbálják megtanítani a lakosait, hogy ugyanezt tegyék, mert a bolygónk túlélése a tét.

Oslóban az autók parkolóhelyeit kerékpár tárolókká és parkokká alakították át

Oslo belvárosában az utcán található parkolóhelyekre kerékpáros sávokat, padok és kis parkok telepítettek. 2019 elején a város befejezte a 700 parkolóhely eltávolítását, hogy ösztönözze az embereket arra, hogy ne vezessenek belvárost. Helyette a hatóságok létrehoztak több töltőállomást adtak az elektromos autókhoz és több parkolóhelyet a fogyatékkal élők számára.

A Buenos Aires-i hatóságok virágokat és fákat helyeznek az utakra a gyalogosok és a kerékpárosok biztonsága érdekében

Cityscape of Palermo district, Buenos Aires, Argentina, summer

A Buenos Aires központjában egy óriás körút van, amely korábban 20 sávos forgalommal rendelkezett, de ezt szépen lassan átalakították, és már csak buszok közlekednek rajta. Amikor ezek a változások megkezdődtek a városban, jelentősen csökkent az idő, amikor a lakosok a munkába járással töltöttek. Szintén itt sikerült mintegy 100 blokkot felszabadítani autóktól, és gyalogos övezetekké alakítani őket. A város legforgalmasabb gyalogosátkelőhelyei fényes útjelzőket helyeznek el. A kerékpárutak élénk színekkel vannak festve, hogy a kerékpárosok és a gyalogosok számára a lehető legbiztonságosabb legyen.

London csökkenti az autósok útvonalait

2003-ban a londoni kormány elkezdett díjat felszámolni a belvárosba való belépéskor a csúcsforgalom alatt. 2010-ben elkezdték megnyitni az első kerékpárútokat a legforgalmasabb útvonalakon. 2019-re elkészült egy új stratégia, aminek célja a levegő minőségének javítása és a zajszint csökkentése az elektronomos autók használatával. Ahhoz hogy harcoljunk a légszennyezés problémájával, amely a népesség növekedésével csak nő, az angol kormány egy speciális tervet hozott létre. Ennek lényege, hogy az utcák fele mentes az autóktól és a tömegközlekedés nem haladja meg a 15 mérföldet óránként. Továbbá védett kerékpárutakat építenek a város fő utcáin, ösztönözve a lakosságot a bringás közlekedésre.

Szöul azt tervezi, hogy 2020-ig teljesen megszabadul a „káros” autóktól

2017-ben Szöul befejezte az autópálya átalakítását, amit átadtak a gyalogos közlekedésnek. Most már több mint 10 millió ember használta ezt a területet, és ennek köszönhetően a város kivirágzott itt. 2025-re a város azt tervezi, hogy 3000 elektromos buszt állítanak be a tömegközlekedés elősegítésére, és különféle akciókkal ösztönzi a lakosságot arra, hogy a tömegközlekedést használják a saját autóik helyett.

Madrid központi területet alakított ki

Ha nem laksz Madrid belvárosában, nagy esélyed van arra, hogy nem tudsz belépni a körzetedbe a saját autóddal. 2018 novemberében a hatóságok elkezdték korlátozni a belvárosi vezetést, a károsanyag kibocsátás miatt.  A törvény elfogadását követően a forgalom 32% -kal csökkent, és a levegő javult. A spanyol kormány nagyon eltökélt, ezért támogatják az olyan autók bevezetését, amelyek nulla fölötti kibocsátásúak (azaz elektromosak).

Pekingben az autók csak a hét különleges napjain közlekedhetnek

Annak ellenére, hogy a pekingi autósoknak megengedik a „káros” autók vezetését, de mindezt csak korlátozott időben és korlátozott rendszámmal tehetik meg. Ha egy bizonyos számmal végződik a rendszerám akkor az illető személy csak a hét bizonyos napján vezetheti autóját. A városi közigazgatás azt is javasolta, hogy egy kis pénzügyi ösztönző programot használjanak azok számára, akik nem szívesen járnak a kijelölt napon. Ráadásul az új kerületekben a kormány úgy döntött, hogy betiltja az összes személygépkocsit, kivéve azokat, amelyek elektromosak.

Párizsban egy forgalmas autópálya helyett gyalogos területet hagytak jóvá

2017-ben a Szajna melletti autópálya gyalogos úttá és autómentes parkká alakult. Ez a város folyamatos munkájának egyik fázisa, amellyel csökkentik a szennyezés szintjét. A munkanapokon korlát van a régi, káros autókra is. 2024-ig a hatóságok tervezik, hogy tilos dízelmotoros autókat 2030-ig – minden gázzal működő kocsit behozni a belvárosba.

India 2024-ig teljesen átállt az elektromos autókra

Egészen a közelmúltig a Chennai forgalmas utcáján történő sétálás és vásárlás azt jelentette, hogy számos autót és rickát kellett kikerülnie. Ez a kerület most gyalogos térré változik, és 2030-ig minden autót szeretnének elektromosra cserélni.

Koppenhágában kerékpáros szuperhídat terveznek

Manapság Koppenhága lakosságának több mint 50% -a kerékpározik. A gyalogosabb területek létrehozására összpontosító dán program az 1960-as években kezdődött, és Dánia fővárosa ma már több mint 200 mérföldnyi kerékpáros sávval rendelkezik, és egyike a legalacsonyabb %-ban autót használóknak. tulajdonosoknak Európában. Az utolsó lépés az, hogy egy autópályát létrehoznak a kerékpárosoknak. 2014-ben megnyitották a tervezett 28 pálya első útját, és 2018-ban még 11 darabot fejeztek be.

Berlin olyan kerékpárutakat épít, amelyek nem az autóutak mellett haladnak

2017-ben a berlini Környezetvédelmi Közlekedési és Éghajlatvédelmi Minisztérium tanulmánya kimutatta, hogy mindenki jobban jár, ha olyan utakat adnak át, ahol a kerékpáros forgalom és az autósok nem haladnak együtt. Ez 12 autóút teljes körű rekonstrukciójához vezetett. Ez volt az egyik első kísérlet a város számára, hogy a városi utazásokat a lehető legbiztonságosabbá tegye. A kormányzat fő célja, hogy 2025-ig a kerékpárosok számát 2,4 millióra növelje.

Grúzia teljesen lemond a műanyag gyártásáról és használatáról

2019 áprilisában a Környezetvédelmi Minisztérium és a grúziai Mezőgazdasági Minisztérium betiltotta a műanyag zacskók gyártását, használatát és behozatalát. Azt javasolják az embereknek, hogy biológiailag lebomló zsákokat használjanak, amelyek kevesebb kárt okoznak. Ha valaki megsérti a törvényt, először figyelmeztetést kap. Ha a gyártók továbbra is ugyanezt teszik, akkor meg kell fizetniük a bírságot, később pedig eltilthatják őket.

forrás

Te mit teszel azért, hogy a bolygó fellégezzen?

Hamarosan csomagolásmentes július, ugye nem felejtetted el?

No Comments