6 egyszerű módszer, hogy feltöltsd az otthonod éltető energiával!

…mert mindenhol jó, de a legjobb otthon!

Akárhol is legyen az otthonod, fontos, hogy jól érezd magad benne.
Mert az otthon az a hely, ahol a lelked harmóniában lehet, a tested megpihenhet. Ahol feltöltödhetsz és ahol a legjobb lenni.

De ahelyett, hogy egy kisebb vagyont elköltenél mindenféle tanácsadókra, íme néhány trükk, amelyekkel Te is feltöltheted energiával az otthonodat.

Rend a lelke mindennek.

Általában ez az egyik legnagyobb csapda a legtöbb otthonban. De jó tudni, hogy egy hely, ahol nem áramlik megfelelően az energia csak levertté és fáradttá teszi az embert. Rengeteg értelmetlen dolgot vagyunk képesek felhalmozni, és sokunknál lapulnak olyan tárgyak, amelyeket legalább egy éve nem is használtunk. Semmi szükség rá, hogy ezek foglalják a helyet. Egy alapos selejtezés és rendrakás nem csak otthonunkra lesz pihentető hatással, hanem az agyunkra is, hiszen a rendrakás rendkívül gondolatébresztő és kikapcsoló egyben. Próbáld ki!

Függetlenül attól, hogy mekkora a lakás, érdemes venni a fáradságot és megszabadulni a felesleges tárgyaktól, hogy felélegezzen az otthonunk és végre átjárhassa a pozitív energia.

Jöhet egy kis drágakő varázslat.

A drágakövek és ásványok olyanok, mint egy mindenre ható gyógyszer. Nem csak szépek a szemnek, de bárhol is vannak, életerővel töltik fel a környezetüket. Nézzük melyek azok, amelyekből érdemes lehet otthonra is beszerezni egy-egy darabot:

Ametiszt: Vitathatatlanul a legjobb választás. A lila különböző árnyalataiban játszó ásvány élesíti az elmét, megnyugtat és kikapcsol, gyógyító hatással bír a testi-lelki fájdalomra, az alvászavarra és csökkenti a szorongást.

Citrin: Ez a csodásan sárga kő melegséggel és energiával tölti meg otthont. Igazi vidámító kristály, amely támogatja a fizikai erőnlétet és megszünteti a negatív érzéseket. Táplálja az önbizalmat és segít abban, hogy könnyebben találjunk megoldást a problémákra.

Rózsakvarc: A szeretet és a ragaszkodás köve. Ezt a világostól a sötét rózsaszínig sokféle színárnyalatban előforduló ásványt évszázadok óta használják a szív gyógyítására. Környezetét szeretetenergiával tölti meg, így nyugtatólag hat az otthonra és a fáradt lélekre is.

Hegyikristály: Az intenzitás köve, amely együttérzéssel és tisztasággal tölti meg a környezetét. Megnyugtatja a lelket és kisimítja az ideges feszültséget és megvédi otthonodat a káros energiáktól.

Kellemes hangok.

A hangok hatással vannak érzéseinkre. Ahogy egy ijesztő vagy robbanásszerű hang feszültséget kelt bennünk, úgy egy kellemes hang jó érzéssel tölt el. Ha az ajtó fölé kis csilingelőt helyezünk (persze csak olyat, amelynek jólesik a hangja), akkor az minden ajtónyitás alkalmával harmóniával tölti meg a helyiséget. Fantasztikus gyógyító hatásuk van a tibeti hangtálaknak is, melyek hangja megnyugtatja a nyúzott idegeket és oldja a feszültséget.

Ültess zsályát!

Ezt a fehér vagy lila növényt már az ókorban használták tértisztításra és gyógyításra, lelki békét és megnyugvást hoz. Bátran ültess cserépbe és nevelgesd otthon, mert nagyon jó hatással van a pszichére és segít csökkenteni a nyomást. Ha már többször tapasztaltad, hogy nem érzed jól magad otthon, egy köteg szárított zsálya segítségével könnyedén megtisztíthatod a teret a negatív energiáktól: csak kötözd össze a szárakat és egy tűzálló tálba helyezve gyújtsd meg, majd ha lángot kap, óvatosan fújd el, hogy csak parázsként izzon tovább.

Legyen megfelelő világítás és szellőzés.

Egy fülledt, levegőtlen, sötét helyiségben senki nem érzi jól magát, ottlétünk fárasztó és kimerítő tud lenni. Ahhoz, hogy otthounkban megfelelően tudjon áramolni az energia, fontos, hogy mindig tiszta és szellős legyen, és ha kevés a természetes fényforrás, mindig gondoskodjunk megfelelő világításról.

Végül jöhetnek az illóolajok is.

Az illóolajok egy különleges lehetőséget adnak arra, hogy otthonunkba csempésszük az örömöt és boldogságot. Mostanában egyre divatosabbak az úgynevezett diffúzorok, melyekbe belecseppentve az olajokat vitalitással és pozitív energiával tölthetjük meg otthonunkat. Érdemes kipróbálni a levendula, jázmin, citrom, borsmenta és narancs olajokat, melyek többféle gyógyító hatással bírnak, segítenek lazítani és kiegyensúlyozni a lelket, tisztítják a teret és segítenek abban, hgy otthonunk harmonikus és mindig jó hangulatú legyen.

Ugye, hogy nem is olyan bonyolult?

Nézd meg ezt is:

No Comments