„Azt szeretném, hogy olyan dolgok kerüljenek ki a kezem alól, amelyek megkönnyítik az életünket.”

A praktikus és jól használható termékek igazi segítőtársaink lehetnek a mindennapokban, használatukkal nem csak a szülők, de a gyerekek élete is könnyebbé válik. A From SMV termékekről beszélgettünk az alapító-tulajdonossal, Sebők-Mersits Virággal.

Néhány évvel ezelőtt alapítottad a ‘From SMV’ márkát olyan praktikus termékekkel, mint a „Száraz Talpak”. Mit takar az elnevezés?

A “Száraz Talpakat” főleg uszodába járóknak fejlesztettem ki, hogy átöltözéskor ne kelljen a vizes papucson egyensúlyozva vagy a nem túl higiénikus öltözőpadlón állva törölközni, öltözködni. Ez egy kör formájú 45 cm átmérőjű alátét, amely alul vízhatlan, felül pedig puha frottír anyagú, amelyet bátran lerakhatunk a nedves padlóra, hogy azon kényelmesen átöltözhessünk. Amikor készen vagyunk, csak összehúzzuk és még a fürdőruhát vagy a papucsot is bele tudjuk tenni. Úgy lett kitalálva a mérete, hogy gyereklábtól kezdve nagy férfilábig mindenki kényelmesen elférjen rajta.

Hiánypótló termék…

Mi is rendszeresen használjuk a gyerekeimmel, így nem kell zokniban a vizes papucson egyensúlyozni, miközben felvesszük a nadrágot. Higiénikus, melegen tartja a lábat és nagyon finom puha.

És itt még nincs vége, mert van egy másik nagyon fontos terméked is, a „Wet Bag”. Mi a különlegessége?

Ez szintén uszodában és a strandon is jól jön. Ez egy kívülről mintás 100% pamutvászon (impregnált változata is van), belül pedig vízhatlan, tetején két patenttal záródó tasak, amely felnőtt és gyerek méretben is kapható. A kislányom például az óvodai úszásra két „Wet Baget” visz, egyikbe az úszószemüveg, úszósapka és fürdőruha kerül, míg a másikba a papucs. De sokan vásárolják edzésekre is, ebbe teszik az izzadt pólót, illetve a kisgyerekes anyukák ebbe tudják tenni az esetleges „balesetes” ruhákat. De utazás során is nagyon hasznosak, mert nagyon jól bele lehet csomagolni több napra a fehérneműket, illetve a szennyeseket is.

Mi jellemzi a „From SMV termékeket?

Olyan termékeket készítek, amelyekkel próbálom az általam felfedezett hiányokat betölteni és a környezettudatos szemléletet követni. Ennek megfelelően vannak mosható szalvétáim, uzsonnás tasakjaim, bevásárló vászontáskák és hálós szütyők. Most nyárra születettek meg a „Kincskereső Szütyők”, illetve az úgynevezett „Sand Bag”-ek, amelyekben a homokozójátékokat lehet tartani és hozni-vinni a játszótérre. Mindkettőnek hálós alja van, ezért könnyedén kihullik belőle az összes homok, por és lecsöpög a víz a hazafelé vezető úton.

A „Kincskereső Szütyőket” főleg a gyerekeknek találtam ki, amelyekbe bármilyen kincset lehet gyűjteni akár a Duna-parton, az erdőben, vagy a tengerparton. A felnőtteknek szánt „Sand Bag” pedig nagyon jól használható arra, hogy ebben vigyük a játszótérre a gyerekek homokozókészletét, de ugyanúgy nyaraláshoz is, a tengerpartra. Készítek továbbá rajzolós mappákat is, amelyek többféle méretben kaphatók: mini (zsírkréta méretű és minden női táskában elfér), midi (A5) és maxi (A4). Mivel bármikor adódhat olyan helyzet, hogy gyorsan le kell foglalni a gyerekeket, egy „mini színes szütyő” mindig velünk van a táskámban, így bárhol elő tudom venni.

A praktikusságon kívül milyen más előnyük van még a ‘From SMV’ termékeknek?

Azért találtam ki a „Wet Bag”-et is, mert nagyon fontos számunkra a környezettudatosság. Ezzel szerettem volna kiváltani az egyszer használatos nejlon zacskókat, mivel ezeket akár minden egyes használat után mosógépben gyorsan ki lehet mosni és mondhatom tökéletesen megállják a helyüket.

Hogyan született meg a vállalkozás ötlete?

Még otthon voltam a gyerekekkel, amikor egyszer csak bevillant, hogy elmegyek egy varrótanfolyamra, mert szeretnék megtanulni varrni. Először egy hobbi varrótanfolyamra iratkoztam be, és annyira megtetszett, hogy rögtön utána beiratkoztam egy OKJ-s női szabó képzésre. Ezután pedig hatalmas lendületet kaptam és végre elkezdhettem csinálni azt, amit már jó ideje szerettem volna. Amióta megszülettek a gyermekeim mindig próbáltam olyan dolgokat előteremteni nekik, amelyekről azt éreztem, hogy hiánycikkek és egyáltalán nem lehet kapni, vagy csak nagyon nehezen. Elkezdtem hát ebbe az irányba kutakodni és így jöttek sorra az ötletek, mint a „Wet bag”, „Száraz talpak” és a „Kincskereső szütyő” is.

Melyek azok a szempontok, amelyek a leginkább motiváltak a termékek kitalálásánál?

A hiánypótlás és a környezettudatosság mindenképpen, de nagyon fontos számomra a praktikusság és a vidámság is. Mivel olyan sokfélék vagyunk, igyekszem olyan színeket és mintákat választani, amelyben mindenki megtalálja a maga ízlésvilágát. Azt szerettem volna, hogy olyan dolgok kerüljenek ki a kezem alól, amelyek megkönnyítik az életünket, hasznosak és amelyre esetleg elsőre nem gondolunk, pedig nagy segítségek lehetnek.

Ha jól tudom van még egy egészen különleges ötleted és terméked is

Igen, és ez annyira új, hogy éppen egy hete készítettem el a facebook oldalát. A „BabraPakk” az óvodás korosztálynak szóló foglalkoztató-fejlesztő mappa, amelyben Három különböző korosztályra bontottam a játékokat: a három-négy, négy-öt és öt-hat éves korosztályra. Mindegyik mappában 5 játék található, illetve a prémium mappában 10 darab. A gyűrűs mappákban lefűzve találhatók a foglalkoztatók leírásai és tartalmaz minden hozzátartozó kelléket, melyet így tulajdonképpen bárhová magával vihet a gyermek, akár nyaralásra, akár egy étterembe, orvosi váróterembe. van egy ‘mix’ verzió is, amelyben két korosztály foglalkoztatóit lehet megtalálni egy mappán belül. így a testvérek számára is elegendő egyetlen mappával készülni, ha mondjuk étterembe megy at ember, és nem kell babákkal, kisautókkal, és három zsák építőkockával megtömni a táskák belsejét.

Honnan jött a „BabraPakk” ötlete?

Korábban angol nyelvtanárként (is) dolgoztam és talán még a tanításnál is jobban szerettem az órákra való felkészülést. Ilyenkor vágtam, ragasztottam, faragtam, amit csak el tudsz képzelni, hogy a tanulás minél élvezetesebb legyen a gyerekek számára. Persze imádták a változatos órákat, és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék valami olyasmit csinálni, amellyel a tanárok keze alá tudok dolgozni: én mindent összeállítok, ők pedig csak beviszik és az alapján megtartják a tanórát. Amikor megszülettek a gyerekeim, nekik is elkezdtem hasonló feladatokat gyártani, amelyek aztán mindig előkerültek egy családi nyaraláson vagy éppen egy étteremben várakozva. És amíg a gyerekek elmolyoltak a feladatokkal, mi szülők is tudtunk beszélgetni egymással. Látva, hogy mit csinálunk, egyre többen kezdtek érdeklődni és ekkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha… Mostanra pedig ezzel is el tudtam indulni. Egy óvodapedagógus segített az általam gyűjtött feladatokat és játékokat korcsoportra bontani és a fejlesztendő területek meghatározásában. Nagy segítség volt, mert így a játék szakmailag is nagyon megalapozott lett.

Melyek a legnépszerűbb termékeid?

A „Wet Bag” jelentőségét egyre többen kezdik felismerni, de most nyáron a „Kincskereső Szütyő” is nagyon népszerű. Nagyon örülnék, ha minél több mosolygós arcot látnék és sok „From SMV” termékkel lenne gazdagabb minél több ember, mert hiszek abban, hogy ezek jó és hiánypótló termékek. Szeretnék minél több új termékekkel az igényekhez mérten alkalmazkodni, bővülni. Nagyon szeretném, ha mások is ugyanolyan lelkesen használnák és annyira szeretnénk a termékeimet, mint mi és egyre többen észrevennék, hogy mennyire hasznosak.

Hogyan tudod összeegyeztetni a családdal a vállalkozásodat?

Nem könnyű, sőt inkább azt mondanám, hogy nehéz, mert annyira imádom csinálni, hogy szinte minden percemet ezzel tölteném. Elég sokat nézelődöm interneten, próbálom felderíteni az igényeket, új ötleteket gyűjteni és gondolatban állandóan ezzel foglalkozom. Idén már mindkét gyermekem óvodás, úgyhogy most már kicsit több időm van és teljes gőzre tudok kapcsolni.

No Comments