10 *kellemetlen* dolog, amit ha elfogadsz, boldogabb leszel…

Néha muszáj elfogadni azokat a dolgokat, amiket elénk vet az élet. Tanulj meg együttélni ezekkel, mert ha ezt megteszed utána kiteljesedhetsz és megismerheted a boldogságot. Vagy legalábbis a közelébe érhetsz!

1. Tanuld meg: az emberek jönnek és mennek

Ahogy felnövünk rájövünk, hogy a baráti körünk egyre kisebb lesz. Hirtelen csak 1-2 ember áll közel hozzánk, és nem egy csapat ember. Ez az élet rendje. Az emberek elválnak egymástól és nem növekednek együtt. Fogadd el ezt, és engedd, aki elmegy.

2. Mindenért meg kell fizetned

Nincsen ingyen ebéd. Meg kell fizetni mindenért valahol és valahogyan. Az emberek gyakran távoznak az életünkből, ez pedig segít nekünk tanulni és továbblépni. Fogjuk fel ezt tanulásnak. Néhány megszakadt kapcsolat lehet áldás is, de lehet hogy fájdalommal jár. Amikor egy kapcsolat véget ér, az nagyon fáj. Rendben van, ha sírsz, de miután elapadtak a könnyeid állj fel és menj tovább. Nézz vissza, de ne feledd: soha ne hagyd, hogy valaki befolyásoljon téged, mert így nem fogsz tudni előrelépni az életben. Minden emberrel való kapcsolatodból tanulsz és mindenért megfizetsz, amit mással tettél…

3. Tartsd azokat az embereket közel magadhoz, akiket szívből szeretsz

Az embereket általában nehéz elérni, és sokan úgy gondolják, ha valaki kedves, akkor akar valamit cserébe. Az érdekemberekkel ne foglalkozz, hanem az igaz barátokkal legyél. Azokhoz, akik hozzád is ugyanúgy ragaszkodnak, mint te hozzájuk. Azok, akik távoznak az életedből, őket hagyd elmenni.

4. Egy kapcsolatért erőfeszítéseket kell tenni

Folyamatosan törekednie kell arra, hogy ápold a kapcsolaidat. Ne gondold úgy, hogy mindig ott lesznek. Nem, nem lesznek. Az idő elválaszthat titeket egymástól. Adj minden barátodnak 100% -ot, és ne félj, hogy megsérülsz. Mert még ha nem is működik, tudod, hogy a legjobbat tetted. Mindent megtettél ami a hatalmadban állt, és semmit se sajnálj.

5. A szomszéd fűje se zöldebb

Gyakran nézed a barátaidat, az unokatestvéreidet, a kollégáidat és a közeli barátaidat irigységgel? Sokszor azt gondolod, hogy az ő életük tökéletes? Sosem tudhatod, hogy mi húzódik az ő életük hátterében. Csak koncentrálj a saját füvedre, locsolgasd azt vízzel, és meglásd, hogy az is zöldebb lesz előbb-utóbb. Az irigység nem jó dolog! Semmi sem jön könnyen, mindenért meg kell dolgoznia mindenkinek. Igen, neked is!

6. Nem tetszhetsz mindenkinek

Soha nem lesz olyan, hogy mindenkinek megfelelsz. Soha! Tedd meg azokat a dolgokat, amiket szeretsz és kész. Ha vannak olyan emberek, akik szerinted utálnak téged, akkor őket hagyd a fenébe. Azok az emberek számítanak, akik téged is érdekelnek. Ne változtasd meg magadat, mert sosem leszel elégedett magaddal és a másiknak pedig úgyis lesz valami kivetnivalója veled kapcsolatban.

7. Jelentős kapcsolatokat akkor tudsz kiépíteni, ha jelen vagy

Nem, ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy hízelegned kéne. Ez csupán azt jelenti, hogy ismerd meg az embereket, és tudd meg, hogy mit szeretnek, vagy éppen mit nem. Menj el ebédelni velük! De semmi nyali! Azt senki sem szereti. Csak légy ott. A jelenlét mindennél többet jelent egy közösségben. Az idő múlásával kötések és kapcsolatok alakulnak ki, és ez nagyon fontos az életedben és a karrieredben.

8. Szükséged van kapcsolatokra

Menj ki, ismerj meg az embereket. Lépj interakcióba velük, még akkor is ha ez nehezen megy. Meglátod, hogy idővel belejössz! Légy önkéntes, vagy gyakornok, vagy végezz részmunkaidős munkát valahol, még akkor is ha nem éppen kellemes az a feladatkör számodra. Ismerd meg embereket, neveket, és győződj meg róla, hogy jó benyomást keltesz másokban. Miért? Mert amikor majd odaérsz, akkor szükséged lehet ezekre az emberekre, és sokat fognak jelenteni neked.

9. Senki sem tartozik neked semmivel

Te magadért vagy a felelős. A szüleid nem tartoznak neked semmivel, a főnököd nem tartozik neked semmivel, és a tanáraid nem tartoznak neked semmivel. Akarsz valamit? Akkor dolgozz keményen és szerezd meg azt a valamit. Ne várj el senkitől semmit sem. Ha megkapsz valamit, akkor az kiváltság, és nem jogosultság. Emlékezz erre!

10. Az élet soha nem tisztességes

Keményen dolgozol, de valaki más kapja meg helyetted az előreléptetést, munkahelyi jutalmat, vagy aratja le a babérokat? Igen, ez benne van a pakliban! Jobb ha megtanulod, hogy az élet, rövid távon nem biztos, hogy igazságos. Ha keményen dolgozol, akkor eljuthatsz oda, ahová akarsz. Nem rögtön, hanem idővel. Tündérmesék csak a könyvekben vannak. A siker mögött mindig kemény munka van, nem pedig vak szerencse.

Ezt olvastad már?

No Comments