5 film a tiltott szerelemről, amit újra meg újra megnézünk

Ami tiltott, az izgalmas, az tragikus, az szép. Akárcsak ezek a filmek.

Örök érvényű történetek szerelmesekről, akiket elszakít a történelem, az élet, vagy a konvenció.

Mutatjuk a kedvenceinket.

Az angol beteg

Almásy gróf és az ő halhatatlan szerelmi története már több generációt megríkkatott. Minket is, akárhányszor megnézzük.
Anthony Minghella  rendezése történelmi filmnek is remek, és persze elhangzik benne az a bizonyos dal, Sebestyén Márta fantasztikus előadásában.

Moulin Rouge

Ez valójában egy musical egy színésznőről, akinek “muszáj” különös figyelmet szentelnie egy szponzorra, miközben a szegény költőért dobog a szíve.

Nicole Kidman szörnyen ideges volt, hogy énekelnie kellett, de szerintünk csodálatosan oldotta meg a feladatot. A legjobb jelenet mégis a tangó. Szerintünk.

Az első lovag

Mit tehet egy fiatal királyné, ha a Kerekasztal Lovagjai között ott van Lancelot, aki történetesen a fiatal Richard Gere? Természetesen beleszeret. Nem könnyű választani Sean Connery és Gere között, de Guinevere királynőnek muszáj.

Rómeó és Júlia

Emlékszem, amikor Buzz Luhrman leforgatta ennek a klasszikusnak az új verzióját, sokan prüszköltek, és azt mondták, ezzel tönkretettek egy klasszikust. Valóban harsány, furcsa és néha egészen dekadens, de remek mozi, remek zenékkel, és egy hihető szerelemmel. … és persze mindenki szerelmes volt Leo-ba. (Igen, mi is.)

Közelebb

A film, amiben mindenki titkol valamit… Szereplőink annyiszor hazudnak, hogy már mi sem tudjuk kinek szurkoljunk igazán. Zűrös viszonyok, remek dialógok és fantasztikus színészi játékok. Kötelező darab!

Nézd meg ezt is:

No Comments