„Ezeket a kozmetikumokat nem úgy kell használni, mint a többit.”

A díjnyertes Marina Miracle kozmetikumok egyenesen Norvégiából érkeztek a tiszta norvég természet minden gyógyító erejével, hogy mostantól mindenki azt adhassa a bőrének, amit megérdemel. Bercsényi Renátával, a Marina Miracle magyarországi forgalmazójával beszélgettünk.

A Marina Miracle egy norvég márka. Hogyan született meg?

Az alapító, Marina Elisabeth Engervik is a saját problémájával szembesült, ahogy Magyarországon is sokan. Évek során atópiás ekcémával küzdött, amellyel kórházban is kezelték, de még a bőrgyógyászok sem találtak olyan készítményt, amely hatásos lett volna. Mivel nem talált más megoldást, elkezdte magának kifejleszteni a kozmetikumokat. Az első a Herbal Face Oil volt, aztán az Sweet and Creamy Oil arctisztító. Ez hozta helyre a bőrét és innen ered a miracle név is, mert csodát tett: innentől kezdve, mindenki úgy hívta, hogy Marina csodája, vagyis Marina Miracle.

Hogyan találkoztál a márkával?

Nagy norvég rajongók vagyunk, mindent imádunk, ami Norvégiával kapcsolatos: a természetet, a nyugalmat, az embereket, a hangulatot… Tavaly éppen karrierváltásban voltam, szerettem volna valami mást csinálni és arra gondoltam, hogy ha már váltok, akkor csináljak valami olyasmit, ami Norvégiával kapcsolatos. Több márkát is megnéztünk és a Marina Miracle volt az, amelynél organikus, természetes és díjnyertes kozmetikumokat találtunk. E mellett teljesen letisztult termékkínálata volt, ami nagyon megfogott. Ahogy felvettük velük a kapcsolatot, máris elkezdtek felpörögni az események. Elkezdtük tesztelni a termékeket és mind a női, mind a férfi termékeknél az volt a tapasztalatunk, hogy ez valami nagyon más. Így hamar elkezdődött a munka és idén április 7-én meg is nyitott a webáruház.

Mennyire nehéz feladat egy norvég márkát meghonosítani?

Mindig nehéz egy új terméket behozni az országba és megismertetni az emberekkel, de nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk, sok együttműködésünk volt a tesztelés során és mindenki nagyon szerette a termékeket.  Több európai országban már jelen vannak ezek a kozmetikumok és bár rengeteg munkával jár mindez, nagyon hiszek benne, mert a termékek nagyon magas minőséget képviselnek. Nyilván kell egy kis idő, míg mindenki megismeri, kipróbálja és megtapasztalja őket. Az elején voltak félreértések a termékek használatával kapcsolatban, mert máshogy működnek és máshogy hatnak, mint a drogériákban kapható hagyományos termékek. Az arctisztítónak vízzel kell érintkeznie, hogy krémessé váljon, míg az olajokat használat előtt fel kell rázni, hiszen a bennük található természetes összetevők különböző fajsúlyúak és szétválnak egymástól, ezért ahhoz, hogy minden cseppben maximális hatóanyag benne legyen, bizony össze kell rázni őket. Ezért is szeretnék termékbemutató videókat csinálni, hogy lássák az emberek, hogyan működnek a gyakorlatban.

Mi az, amit a márka közvetíteni szeretne?

A Marina Miracle termékek mind natúrkozmetikumok. Marina azt szeretné megmutatni az embereknek, hogy nem szükséges kémiai vegyszeres kozmetikumokat használni, mert van természetes alternatíva. Van például egy lány, akinek nagyon aknés a bőre és nem szerette volna a bőrgyógyász által felírt antibiotikus krémet használni, hanem elkezdte tesztelni a Marina Miracle programját.  Az egésznek az a lényege, hogy természetes kozmetikumokkal is ugyanolyan hatást lehet elérni, mint a kémiai termékekkel, és nem mindegy, hogy mit kennünk a bőrünkre. Ennek az aknés bőrű lánynak teljesen megnyugodott már a bőre és kezd eltűnni a gyulladás, ahogy a pattanások is. Elsőre mindenki megijed az áraktól, de a nagy kiszerelésű termékek három hónapra elegendő adagot tartalmaznak, és nagyon kevés kell belőlük, egy alkalommal mindössze három csepp, így tényleg nagyon sokáig elegendők. Erre is vonatkozik az a bölcsesség, hogy a kevesebb sokszor több.

Mi az, ami a Marina Miracle kozmetikumokat jellemzi?

A termékek 100%-ban természetes alapanyagokat és minimum 70%-ban organikus összetevőket tartalmaznak.  Ezek szinte mind norvég alapanyagok, de van néhány olyan összetevő, amelyet az eredeti élőhelyéről szereznek be, hogy még nagyobb hatásfokkal kerülhessenek a termékekbe. Nagyon büszkék arra, hogy saját probiotikumokat fejlesztenek, amely például a nappali Acai Hydra krém esetében két évig tartott.

Van valami, amiben más a norvég bőrápolás, mint a magyar?

Amit én tapasztalok, hogy a norvég nők sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a natúr és organikus kozmetikumokra, tök mindegy mennyibe kerül, inkább azt vásárolják. De nagyon más Norvégiában az éghajlat, amely miatt más a bőrük és más ápolásra szorul, ezért náluk a hidratálás a legfontosabb. Számomra fantasztikus tapasztalás volt, amikor az arctisztítót kipróbáltam, mert én ilyen arctisztítóval még nem találkoztam, amely egyszerre volt krémes, olajos és probiotikus. És tényleg csak két-három pötty és kész. Magyarországon egyelőre még azt látom, hogy félnek az olajoktól, már magától az olaj szótól is. Sok levelet kaptam már, amelyben azt fogalmazzák meg, hogy félnek attól, hogy olajos, csillogó lesz a bőrük. De hogy mennyire nem ragacsos, csak akkor tapasztalják meg, ha kipróbálják. 

Hol lehet személyesen is találkozni, kipróbálni a Marina Miracle kozmetikumokat?

Mostanában sok kiállításon ott leszünk, hogy minél többen tudják megtapasztalni és kipróbálni ezeket a termékeket. Kialakult egy együttműködésünk egy szappankészítő hölggyel is, akivel több üzletközpontban megtalálhatók leszünk, havi 4-5 alkalommal. De éppen most indul egy olyan programunk, amelynek keretében kozmetikusokkal dolgozunk majd együtt és több kozmetikában megtalálhatók lesznek a termékek, és a kozmetikus szakemberek is Marina Miracle termékekkel dolgoznak majd.

Milyen bőrproblémákra tudnak megoldást nyújtani a Marina Miracle kozmetikumok?

Négy különböző kezdőcsomagunk van, amelyek a különböző bőrtípusokra lettek összeállítva. A kombinált, ekcémás, érzékeny bőrre a Herbal Face Oil, kiegészítve az Argan Night Serummal, amely AHA gyümölcssavat tartalmaz és kicsit hámlasztja a bőrt, hogy a hatóanyagok a bőr mélyéig beépülhessenek. A másik csomag az aknés-gyulladt bőrre gerániumot tartalmazó olajok, melyek a hegek halványításának is segítenek. Van egy anti-aging csomagunk, amelyekben a nappali és éjszakai olaj is amarántot tartalmaz, ez már az érettebb, szárazabb bőrre ajánlott. Az Acai Hidratáló arcolajunk egy könnyed hidratáló olaj, amelyet szárazabb bőrre ajánlunk, de az is használhatja, akinek kombináltabb ugyan a bőre, de szeretne nyáron is arckrémet használni, mert egy könnyed, gyorsan felszívódó arcolaj. Ezen kívül van egy szempilla szérumunk, amely ricinusolajat, mandulaolajat, argánolajat és E-vitamint tartalmaz és segít megerősíteni a szemöldököt és a szempillát, illetve két arcmaszkunk: a Rosehip Peeling Mask, amely csipkebogyót, homoktövist és fehér agyagot tartalmaz, illetve a Shea Hydration Mask, amely kifejezetten száraz bőrre van, ebben még akár aludni is lehet. Van néhány férfi termékünk is, nappali és éjszakai olajok, amelyek úgy lettek kialakítva, hogy megnyugtatják és kiegyensúlyozzák a bőrt.

Melyek a legnépszerűbb termékek?

A Herbal Face Oil, amelyben az összetevők egyszerre megnyugtatják az érzékeny bőrt, kiegyensúlyozzák a kombinált bőrt és az ekcémát is kezelik. Nagyon finom nyugtató levendula illata van. De nagyon népszerű a Sweet and Creamy arctisztítónk, a Rosehip Peeling Mask és az Argan Night Serum.

Számos díjat nyertek ezek a kozmetikumok. Mivel érdemelték ki a termékek?

Marináéknak az volt a céljuk, hogy olyan termékeket fejlesszenek, amelyekről bizonyítva van, hogy minőségi, magas szakértelemmel előállított termékek. A Beauty Shortlist Awards-on a zsűri nagyon alapos vizsgálatnak veti alá a termékeket és csak azok a kozmetikumok mennek át a szűrőn, amelyek tényleg csak azokat az összetevőket tartalmazzák, amelyeket feltüntetnek a csomagoláson. Ezen legutóbb is nagyon sok díjat elhoztunk: nyertünk az arctisztítóval, a Herbal Face Oil-lal, a peeling maszkkal és a férfiak arcolajával is.

Milyen új termékekkel készültök még?

Még idén piacra kerül az arcpermetünk, illetve hamarosan jön a szemránckrémünk is, amelyet már nagyon várnak a vásárlóink és egy anti-aging arckrém negyven feletti nőknek.

Mitől lesz különleges ez az arckrém?

Amarántot tartalmaz majd, ami azért nagyon különleges és hatásos, mert a világon ez a növény tartalmazza a legtöbb szkvalént. A szkvalén serkenti a bőr természetes regeneráló képességét, kisimítja a finomabb ráncokat és nagyon jól hidratálja az érettebb arcbőrt. Idáig csak az arcolajok tartalmaztak amarántot, de mostantól ebben a krémben is megtalálható lesz.

No Comments