Jó lenne, ha idén tényleg pihennél, amikor nyaralsz… 5 stresszmentes tippünk van!

Csak olvasd el a következő tippeket, aztán utazz el, pihenj, fedezd fel a környéket és ne vitakozz és ne aggódj. Persze tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű, de nyugi segítünk!

Sok családnál extra felkészülést igényel a családi nyaralás, legyen szó arról, hogy a Balatonra utaznak, vagy egy külföldi tengerpartot választanak. A családi nyaralások nem mindig úgy sikerülnek, ahogy azt eltervezzük, de két híres utazási szakértő segít, hogy a nyaralásod olyan legyen, amit mindig is szerettél volna.

1. Döntsetek közösen az utazási célról

Legyen szó a tengerparton pihenésről, vagy egy új úticél felfedezéséről, esetleg egy új készség megtanulásáról, a nyaralás mindig sok formát ölthet. Mindig beszéljétek meg együtt, hogy kinek mi tetszik, és mit szeretne csinálni a nyaralás alatt. Csak akkor utazzatok el, ha mindenkinek egyezik a célja, és mindent meg tudtok valósítani ott, ahová mentek. Nem árt, ha listát írtok, amiben mindenkinek szerepelnek az igényei. Azaz:

2. Ismerd meg mindenki igényét

Gondolkodj előre, és tudd, hogy kinek meddig terjed a komfort zónája. Ha például egy hosszú, fárasztó repülőútra mész, akkor hagyj időt arra, hogy érkezéskor mindenki pihenjen. Vagy akár útközben is. Ha szeretnél múzeumba menni, de a gyerekek nem igazán nyitottak erre, akkor készülj fel arra, hogy viszel nekik játékokat, és snacket, amikkel lekötheted őket, amíg te nézelődsz. Mindig győződj meg arról, hogy a családból senki se legyen éhes, mert egy éhes gyerek elronthatja a felnőttek szórakozását, és fordítva is igaz ez.

3. Mindig ügyelj arra, hogy elég időt tölts a házastársaddal

A partnereddel vagy házastársaddal utazás felér egy párterápiával. De fontos, hogy közben tényleg együtt is legyetek. Válassz családbarát üdülőhelyet, ahol a kisebb gyerekekre van aki vigyázzon, amíg ti kettesben lazítotok a medence partján, vagy elmentek egy jót ebédelni a környéken. Érdemes apartmant bérelni és külön szobát kérni magatoknak, hogy tudjatok kettesben is lazítani, amíg a család többi tagja felfedezi a környéket.

4. Korlátozd a telefonozást

Ha családostól utazol, akkor a nagyobb gyerekek biztos, hogy rá lesznek kattanva a mobilozásra. Ne hagyd ezt nekik, hiszen a közös nyaralás célja, hogy mindenki jelen legyen. Ezt pedig úgy érheted el, hogy csak a repülőgépes vagy autós utazás közben engeded, hogy használják a telefonjukat, vagy a tabletjüket. Ha a gyerekek a nyaralás közben idegesek a mobilelvonás miatt, akkor ösztönözd őket, hogy írjanak, vagy rajzoljanak, esetleg készítsetek közösen utazási naplót, amibe beleragasztotok mindenféle emléket a közös nyaralásról.

5. A kis dolgok elronthatják a nyaralást, de ezt jobb, ha elfogadod

Mindig próbáljuk a legtökéletesebbre tervezni a nyaralásunkat, de ez lehetetlen. Ha az élet citrommal kínál, akkor készíthetsz belőle limonádét, de mi van ha nincs kéznél citromfacsaró? Ekkor jön el a rögtönzés ideje. Próbáld meg valami mássa helyettesíteni a dolgokat és kihozni a legjobbat a legrosszabb helyzetekből is. Ha így állsz hozzá a helyzetekhez, akkor kevésbé leszel stresszes és jobban tudod kezelni a gyerekek csalódását, mert valami nem úgy jött össze, ahogy ők akarták.

Ezt olvastad már?

No Comments