Miért olyan boldogok az olaszok? Egy kis életérzés, amit *akár* el is tanulhatunk tőlük…

A Dolce Vita mitől olyan édes? Miért van az, hogy ha az olaszokra gondolunk eszükben jut az öröm és a könnyedség?

Hét dolgot mondunk, amit érdemes tőlük eltanulni, és a mi életünk is sokkal szebb lesz!

1: Szánj időt az evésre

Igen tudjuk, mindig elfoglalt vagy, az asztalodnál ebédelsz, és a tévé előtt vacsorázol. Ugye, hogy milyen rosszul hangzik? Tedd le a telefont és ebédelj a kollégákkal egy jót. Nem baj, ha a munkáról beszélgettek, de legalább beszélgettek. Este pedig teríts meg, add meg a módját, és élvezd az ízeket!

2: Beszélgess!

A “Magyar ember evés közben nem beszél!” mondást felejtsd el. Igenis beszélj a családoddal, és kérdezd meg milyen napjuk van. Kérdezd meg a zöldségest, hogy hogy bírja a zöldséget és köszönj rá a szomszédodra! Az életünk minőségéhez hozzátartozik, hogy kikkel éljük le!

3: Ami helyi, az csak jó lehet!

Figyelj arra, hogy magyar árut vegyél, és ha teheted helyi termelőtől. Menj ki a piacra, fogd meg a paradicsomot, kóstold meg a sajtpultból a sajtot. Neked terem, itt terem, szerető kezek által.

4: Egyél friss és egészséges ételeket!

Ha már megvetted a helyi zöldséget és gyümölcsöt ne pazarold el. Edd meg frissen, készíts belőle valami finomat. Ha nem muszáj ne fagyassz le semmit, inkább járj többet a piacra. Talán azt hiszed nincs erre időd, pedig van…

5: Passeggiata, azaz séta… vedd fel a napi rutinba!

Az olaszok sokat járnak gyalog, és ennek nem csak a testük, hanem a Föld is örül. Tedd le a kocsit ha két sarokra indulnál egy kávézóba a barátokhoz, és tedd le akkor is, amikor este lazítanál. Sétálj! Egyedül, vagy a szerelmeddel. Fedezd fel a városod szépségeit, és védd a környezeted is!

6. Tölts időt a családoddal!

Talán még nem tudod, de a gyökereink nagyon fontosak. A szüleink, a nagyszüleink tisztelete megmutatja, hogy kik vagyunk, hogy honnan jövünk. Nem muszáj folyton együtt lenni, de azért néhány hetente tölts időt velük!

7: Vedd észre a szépséget!

Az olaszok szeretik a szépet. A tájat, a nőket, a divatot az építészetet, a stílust. Jó szemük van ahhoz, hogy meglássák a színeket és mindent, amiben ott van a szépség. Gyakorold te is! Néha nem árt csak csendben ülni és észrevenni, hogy mi vesz minket körül…

Olvasd el ezt is:

No Comments